Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Statistgatan 12

Lindeborg MALMÖ

1 295 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Statistgatan 12

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 240
Våning 4 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 3 479 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen: 0,23389%
Andel av årsavgift: 0,23389%
Pantsatt Ja
Allmänt - I dagsläget disponeras ett källarförråd.
- Tvättstugan är belägen i källaren.
- Areakälla: Föreningens information, mätstandard okänd.
- Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.MOHV.se, eller kan fås av mäklaren.
- Den fristående frysen på balkongen ingår ej i försäljningen

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 24 april 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Statisten 2
Välkommen till denna trevliga lägenhet på Lindeborg som med sin luftiga planlösning och sina stora fönsterpartier skapar en mycket ljus bostad. Bostaden kompletteras med en härlig inglasad balkong i soligt söderläge. Bostaden har ett modernt och stilfullt kök med matplats för 6 personer samt helkaklat badrum. Bostaden har en mycket bra planlösning med stora fönster som skapar ett härligt ljusinsläpp.

På Lindeborg bor du på perfekt pendlingsläge med nära till påfarten mot ringvägen och på cykelavstånd till Hyllie med sina goda tågkommunikationer vidare mot hela skåne och Köpenhamn. På Hyllie finner du även shopping i shoppinggallerian Emporia. På Lindeborg bor du även med närhet till både service, skola och dagis i ett grönt och barnvänligt område.


Hall
Vi träder in en rymlig och ljus hall med ett ljust vinylgolv på golvet. Hallen ansluter vidare till samtliga rum i bostaden och ger även plats för gott om avhängning samt förvaring i stora garderober.

Vardagsrum
Till höger når vi lägenhetens rymliga vardagsrum med stora fönsterpartier med trevlig utsikt. De ljusa väggarna bidrar till en luftig atmosfär och på golvet ligger vackert originalparkettgolv. Här ryms gott och väl en större soffgrupp, tv-möblemang samt matbord om så skulle önskas.

Badrum
I anslutning till hallen hittar vi bostadens helkaklade badrum med generöst utrymme. Här finns bekvämligheter som handfat med kommod, spegelskåp, wc (2020) och badkar. Badrummets klinkergolv går i en ljusgrön nyans medan väggarna har sandfärgade kakelplattor.

Kök
Det moderna köket från 2017 erbjuder en rymlig matplats för 6 personer och goda förvaringsmöjligheter. Den mörka skåpinredningen bryts snyggt av med en grå bänkskiva i laminat samt gråa väggskivor i laminat ovan arbetsbänk. Köksutrustningen har både synliga och integrerade köksmaskiner och består av induktionshäll, spisfläkt (kolfilter), kombinerad kyl/frys (integrerad), diskmaskin (integrerad), inbyggd varmluftsugn samt inbyggd mikrovågsugn. Köket har ljusa väggar samt ett snyggt vinylgolv.

Sovrum
Fint sovrum med snygg fondvägg och ljusa väggar och vacker stavparkett i ek. Plats för både dubbelsäng och arbetsbord! Från sovrummet har vi utgång till den underbara balkongen i optimalt söderläge! Njut av solen och titta ut på den grönskande innergården.

Balkong
Den inglasade balkongen är precis som bostadens övriga utrymmen generösa till ytan. Balkongen har en mörk textilmatta på golv och ljusa väggar. Balkongen ligger i soligt söderläge
Välkommen till denna trevliga lägenhet på Lindeborg som med sin luftiga planlösning och sina stora fönsterpartier skapar en mycket ljus bostad. Bostaden kompletteras med en härlig inglasad balkong i soligt söderläge. Bostaden har ett modernt och stilfullt kök från 2017 med matplats för 6 personer samt helkaklat badrum. Bostaden har en mycket bra planlösning med stora fönster som skapar ett härligt ljusinsläpp

Förening

Statistgatan 12

Förening

HSB Brf Lindeborg i Malmö

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Lindeborg är en äkta förening. Husen byggdes 1973-74 och består av 385 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. De är belägna i 7 bostadshus med tillsammans 21 trapphus. Fastigheten är upplåten med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2026-12-31. Föreningen har inte beslutat om de ska omförhandla eller köpa loss marken när nuvarande avtal har löpt ut. Föreningen förfogar över en fritidslokal. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 473kr/pant som betalas av köparen samt en överlåtelseavgift om 1183kr som betalas av köparen.

HUSETS SKICK
El: Original
Vattenstammar: Original, spolas regelbundet.
Avloppsstammar: Original, spolas regelbundet.
Föreningen har planerat byte av avloppsstammarna och vattenstammar inom ca 10 år, men något beslut är i dagsläget inte taget.
Tvättstuga: Maskiner bytes kontinuerligt, 2 tvättmaskiner, torktumlare, mangel och två torkrum.
Fasad: Omfogad
Fönster: Original men uppfräschning är gjord i form av omklädning av utsida i aluminium. Planer finns på en renovering av fönsterna.
Balkongerna breddades och glasades in 2003-2004.
Kompletteringar har utförts på gårdsmiljön efter den större ombyggnaden 2012
All utomhusbelysning till föreningens p-platser och anslutande gångbanor har bytts ut 2012
Nyinstallation av värmepumpar och värmeväxlare i värmecentralerna 2012
Ny takbeklädnad i alla låghusen 2012 (Höghusen 2003)
Byte av värmeväxlare samt ventilation rensning samt OVK 2015
Spoling av avlopp samt nya elmätare 2016
Solceller 2020

Planerade/pågående/kommande renoveringar
inom närmsta 5 års period avser VVS och el.
Hissrenovering förväntas att påbörjas v. 36 2020 och avslutas v. 16 2021.

PARKERING
Parkeringsplats: 145 platser, ca 127kr/mån. Kösystem tillämpas. I dagsläget ett fåtal platser lediga.
Garageplats: 194 platser, ca 349kr/mån. Kösystem tillämpas. (I dagsläget är det längre kö).
MC-plats: ca153kr/mån. Kösystem tillämpas.
Cykelbox finns att hyra för ca 56 kr/mån. Kösystem tillämpas.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Extra lägenhetsförråd: Går att hyra.
Barnvagnsrum: Varje hus har ett barnvagnsrum.
Det finns också tillgång till hobbyrum, motionsrum, biljardrum och solarium.

KABEL-TV OCH INTERNETANSLUTNING
Kollektivt avtal för kabel-tv via Sydantenn. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bahnhof (100/100 Mbit/s) ingår i månadsavgiften.

EL
Föreningen har i december 2016 infört gemensam el vilket innebär att du endast betalar för din förbrukning. Den individuella betalningen sker genom att föreningen gör en avläsning en gång kvartalsvis, med 4 månaders eftersläpning.

Planerade förändringar:
Föreningen planerar en årlig avgiftshöjning om ca 2 % åren 2020-2023. Senaste höjningen var med 2% 2020-01-01.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-05. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka bostaden.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Lindeborg har en stor variation av hus, radhus och bostadsrätter. I närheten finns diverse stora varuhus som IKEA och Jysk. Det är även enkelt att ta sig till köpcentret Emporia och Malmö arena. Här finns Lindeborgskolan som har årskurs F-9, härlig grönska, lekplatser och fotbollsplaner. Närheten till Hyllie allé gör att det är enkelt att pendla med så väl buss som tåg. Det är även oerhört lätt att pendla med bil då Lindeborg är i nära anknytning till yttre ringleden.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter