Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Stadiongatan 53A

Lorensborg Malmö

2 095 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Stadiongatan 53A

Antal rum 3 rum
Boarea 86,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2138-4-222-3
Våning 5 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 095 000 kr
Avgift: 4 391 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband & bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,48467%
Andel av årsavgift: 0,48467%
Inglasad
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd

Byggnad

Byggnadstyp flervåningshus
Byggnadsår 1958
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 24 april 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 123 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Knutstorp 5

Hall

Vi välkomnas av en ljusmålad hall med goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. Här nås den rymliga klädkammare och vidare in ett flertal garderober med plats för mycket förvaring i bostaden. Ett härligt parkettgolv klär hallen.

Vardagsrum

Genom en luftig öppning från hallen nås vardagsrummet som till ytan är mycket generöst. Här finns gott om plats för såväl soffgruppen som matsalsmöblemanget och ytterligare möblemang därtill. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Balkong

Att bo på femte våningen ger sin prakt när man tar sig ut på den stora balkongen och tittar utöver den grönskande innergården. Här ryms caféset, grönska och förvaring eller ett loungemöblemang.

Badrum

Detta helkaklade ljusa badrum renoverades av föreningen och är rymligt tilltaget. WC, vask med överskåp och dusch ryms smidigt här.

Sovrum 2

Detta rymliga rum disponeras idag som gästrum med plats för säng, fåtölj, förvaring och skrivbord. Även detta rum i vitmålade väggar och parkettgolv.

Sovrum 1

Fönstret släpper in bra med ljus och får de redan stora sovrummet med vitmålade väggar och parkettgolv att se ännu luftigare ut. Här finns plats för den stora dubbelsängen och extra förvaring.

Kök

Öppningen mellan kök och vardagsrum förmedlar en luftig och härlig känsla. Köket nås även från hallen. Här finns både gott om förvaring i flertalet skåp och lådor samt även en mycket god arbetsyta på den gedigna bänkskiva i trä. Stänkskyddet ovan bänkskivan är i svart kakel. Utrustning i köket: spis, ugn, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin. Kökets planering lämnar plats för luft och de vita väggar och luckorna håller utrymmet ljust. Parkett klär även kökets golvyta.

Genomgående öppen trea med härlig balkong nära Pildammarna!

På härligt läge med närhet till havet och stadens centrum presenteras nu denna välplanerade trerummare med stor inglasad balkong. Här välkomnar en ljus bostad med öppen planlösning och gott om förvaringsutrymmen i lägenheten. Här erbjuds du en hemtrevlig bostad i en välskött förening med flertalet faciliteter såsom boulebana och grönskande gård. Här bor du även omgiven ett pärlband av gemytliga promenadstråk med närhet till stranden, vackra parker och City. Matvarubutiker, konditorier och restauranger finns inom promenadavstånd.

Förening

Stadiongatan 53A

Förening

Hsb Brf Stenmården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Stenmården är en äkta förening. Föreningen förfogar över 3 st 8 våningshus och 2 st 4 våningshus med sammanlagt 235 lägenheter. Tillhörande adresser till föreningen är Vendelfridsgatan 2 och 4 samt Stadiongatan 49, 51 och 53. Byggnaderna uppfördes 1958-1959 och föreningens mark innehas med tomträtt och nuvarande avtal avser perioden 2020-01-01 t o m 2029-12-31.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Välutrustade tvättstugor finns i markplan utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och torkrum. Det finns möjlighet att boka tvättid både via Internet och via mobiltelefon.

Cykelförråd och barnvagnsrum finns separat.

En mindre samlingslokal/fritidslokal (ej festlokal) finns på Vendelfridsgatan.

Fantastisk lummig och parkliknande innergård med totalt sju små och stora lekplatser/sandlådor, fyra grillplatser varav en med sittplatser under tak samt landhockey rink med basketkorgar. Boulebana, bokklubb och trivsellokal finns.

GEMENSAM EL
Föreningen har infört gemensam el, vilket innebär att elfakturan kommer via månadsaviseringen. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.

Tv och bredband

Kabel-TV: Levereras av Com Hem och basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband ingår i avgiften med en hastighet på 1000 Mbit/s och levereras av Ownit.

Parkering

Markplansgarage: Det finns 42 st platser vid 49an, 51an och 53an, innanför staketet.
Underjordsgarage: Det finns 62 platser.
Parkering: 109 st utomhusplatser, belägna innanför eller utanför grindarna. MC- och mopedplatser: 11 st.
Kösystem tillämpas. (HSB sköter köhantering from 1/11-2020 digitalt)

Enligt föreningens hemsida gäller nedan kostnader:
Bilparkeringsplats utanför grindarna - 100kr/månad
Bilparkeringsplats innanför grindarna - 150kr/månad
Underjordsgaraget - 300kr/månad
Garage i markplan - 375kr/månad
Cykelplats - 20kr/månad
Moped - 50kr/månad
MC - 125kr/månad

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen tillämpar 2% avgiftshöjning per år. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen följer underhållsplanen och utför kontinuerligt löpande underhåll där behov finns.

Tappvattenstammar: Renoverade 2004/2005
Avloppsstammar: Renoverade 2004/2005. I samband med stambytet renoverade föreningen samtliga badrum. Spolade 2017.
Tak: Renoverade 2008.
Garage: Renoverat 2011-2012.
Fasad: Omfogning av höghusen 2013. Omfogning/ renovering av låghusen 2019.
Tvättstugor: Samtliga maskiner utbytta 2019.
2020- Servades takfläktarna och två värmecentraler byttes ut.

Kommande underhåll/renoveringar:
Föreningen planerar OVK besiktning samt kanalrensning. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för mer information.

Övrigt

Föreningen tillämpar tillsyn vid överlåtelse.
Ansökan hos styrelsen krävs för vissa ändringar i bostaden.

I huset finns ett fastighetskontor på Stadiongatan 51a, tel 040-13 94 21. Mer information hittar ni om föreningen på http://www.hsb.se/malmo/stenmarden

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Lorensborg är ett populärt område i Malmös sydvästra delar. Området består av såväl bostadsrätter som hyresrätter, men även villor i närliggande Solbacken. Lorensborg ligger nära Pildammsparken vilket gör att du på ett par minuter kan ta dig ut på en löprunda eller promenad. Är du en inbiten MFF-supporter så kan du gå rakt igenom bostadsområdet bort till Eleda Stadion på bara ett par minuter.

Närservice

På Lorensborg finns ett flertal mindre matbutiker och närlivs. Intill Vendelsfridsgatan ligger även en större ICA-butik. Känner du inte för att laga din egen middag så har du en av Malmös bästa pizzerior runt hörnet, Pizzeria Lamare.

Kommunikation

Från Lorensborg kan du ta stadsbusslinje nummer 8 hela vägen till Malmö C eller Hyllie och Emporia på under 10 minuter. Detta gör pendlingen till Danmark smidig.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter