Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sperlingsgatan 10A

Kirseberg Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sperlingsgatan 10A

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 53,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2098-1-94-5
Våning 3 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr utgångspris
Avgift: 3 477 kr/mån ink. värme, VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,94205%
Andel av årsavgift: 0,94205%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 12 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Ryggen 18
Mitt i lummiga Kirsebergsstaden ligger denna lägenhet med bevarad charm från fastighetens byggår. Från markplan tar hissen oss upp till tredje våningen till denna genomgående bostad på två rum och kök som erbjuder otroliga golv, solsäker balkong, renoverat badrum samt ett välbevarat orginalkök.

Lägenheten disponeras enligt följande;

Hall
Innanför dörren välkomnas du av hallen med praktfull stavparkett och vitmålade väggar. Här finner du smidig förvaring i form av inbyggda garderober med skjutdörrar, där skor och ytterkläder kan hängas undan.

Kök
Direkt till vänster ligger bostadens otroligt charmiga och välbevarade kök från husets byggår, 1957. Luckorna har målats om i en pastellblå kulör och arbetsbänken är av rostfritt stål. Köket har uppdaterats med ytterligare arbetsbänk med förvaring. Hallens vackra stavparkett ligger även i detta rum och väggarna är såväl vitmålade.

Vardagsrum
Vardagsrummet har ett stort ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet. Här finns gott om plats för både soffmöblemang samt matbord. Väggarna är vitmålade med ett parti i ljus mintgrön kulör och på golvet ligger orginalparkett. Det är härifrån vi når bostadens härliga balkong med en skön utsikt över grönområde och Kirsebergs blandande bebyggelse.

Sovrum
Rymligt och ljust sovrum med vita väggar samt en blå fondvägg, och den vackra stavparketten pryder även sovrummets golv.

Badrum
Bostadens badrum är helkaklat i större vita kakelplattor och golvet utgörs av svart klinker. Här finns badkar, wc samt handfat med kommod.

Genomgående tvåa med bevarad charm mitt i Kirsebersstaden!

Mitt i lummiga Kirsebergsstaden ligger denna lägenhet med bevarad charm från fastighetens byggår. Från markplan tar hissen oss upp till tredje våningen till denna genomgående bostad på två rum och kök som erbjuder otroliga golv, solsäker balkong, renoverat badrum samt ett välbevarat orginalkök. Här Här bor du i en stabil och välskött föreningen som ingår i HSB och som även äger marken. Fastigheten har en underbar inhägnad innergård med blomstrande körsbärsträd och flertal platser att sitta och njuta av solen. Kommunikationerna är väldigt bra och stadsbussen som stannar precis utanför tar dig till Malmö C på ca. 10 minuter.
Varmt välkommen på visning!
Kirseberg är en lugn och härlig stadsdel på behagligt avstånd från stadens puls och ger en känsla av en stad i staden. Med flertal grönområde såsom Beijerspark som har ett myllrande sommarliv med ett flertal tillställningar och festivaler som hålls där. Parken har även ett mysigt café där man kan avnjuta livemusik. Vid östra sommarstaden med sitt grönskande koloniområde finns bevarad tågräls där man kan umgås och cykla dressin. Kirseberg har stort utbud av matbutiker samt pubar och caféer. Vid de gamla lokstallarna finner vi en underbar miljö där det arrangeras matfestivaler och andra evenemang.

Förening

Sperlingsgatan 10A

Förening

HSB Brf Skölden

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Skölden är en äkta förening som bildades i samband med husbyggnationen 1957. Föreningen innefattar 94 lägenheter, där samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt 8 lokaler, där samtliga är hyresrätter. Föreningen äger sin mark som huset står på och har således ej någon tomträtt. Föreningen har en gemensam festlokal. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg till sin fastighetsförsäkring.

PARKERINGSMÖJLIGHETER
Garage med plats för 23 bilar samt 4 motorcyklar. Dessutom finns 28 parkeringsplatser utomhus. Garage plats för bil 300 kr/mån, MC 200 kr/mån och parkeringsplats utomhus 150 kr/mån.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV: ComHem, badutbudet ingår i månadsavgiften. Man kan med lätthet välja till fler kanaler genom att ta kontakt med ComHem.
Internet/bredband: OWNIT. 100 Mbit kostar 109 kr/mån. 1 GBit kostar 399 kr/mån.

FASTIGHETENS SKICK
Avloppsstammar: Reling under 2013/2014.
Balkonger och fasader: Ha precis snyggats till och målats om.
El: Delvis utbytt
Fasad: Bra skick
Fönster: Utbytta ca 1995
Hiss: Installerades 1997, samtidigt renoverades trappuppgångarna
Tak: Bra skick
Tvättstuga: Finns 4 stycken vilka renoverades 2010. Dessa bokas med lätthet med blå bricka via föreningens hemsida.
Uppvärmning: Ny värmeanläggning med bl.a. solpaneler för att minska uppvärmningskostnader. Grundvattenpumpar med solpaneler som spetseffekt vid extremt kallt väder. Färdigställdes 2013 efter över 60 år med fjärrvärme.
Ventilation: Självdrag vilket innebär bl.a. att enbart kolfilterfläkt får användas. Automatisk fläkt får ej heller användas i badrum. Det innebär också att ventilationsdrag ej får byggas igen.
Vattenstammar: Utbytta ca 1995

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykel och barnvagnsrum finns gemensamt samt en festlokal som kan hyras av medlemmar vid behov.
Tvättstugan med taggsystem är även försedd med webbokning där du enkelt kan boka tid hemifrån via föreningens hemsida.
En fin innergård med totalt tre grillplatser som finns på gården. En del grönt med avskärmade myshörnor. Grillplatserna är mycket uppskattade och Brf Sköldens gemenskap gör att man gärna delar med sig av grillen efter användning om flera sällskap finns på gården.

EKONOMI
Avgiftshöjningar/sänkningar (utförda samt kommande): Inga höjningar är planerade i dagsläget. Senaste höjningen var 2007.
Gemensamhetsdebitering: Föreningen tillhandahåller bredband sedan 2012-01-01 till alla bostadsrätter till kraftigt reducerat pris (se internet ovan).
I månadsavgiften ingår värme, vatten och ett antal tv-kanaler via ComHem. Man betalar själv för bredband och el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr/pant, båda betalas av köparen.

Föreningen har en väldigt bra hemsida som är väl värt ett besök http://www.hsb.se/malmo/skolden

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-05-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter