Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Solvändestigen 7A

Almhög Malmö

950 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Solvändestigen 7A

Antal rum 2 rum
Boarea 58,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2144-1-32-5
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 950 000 kr
Avgift: 3 847 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,38206%
Andel av årsavgift: 0,38206%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 17 augusti 2017
Energiklass: E
Primärenergital: 107 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kärven 3
Genomgående i hela lägenheten finner ni ett ljust laminatgolv i ekimitation lagt 2019 och all el i lägenheten byttes ut 2020.

Hall

Vi kliver in i bostaden och möts av en ljus hall med plats för avhängning och mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare en stor walk-in closet. Ljust laminatgolv och ljusa väggar. Hallen tar oss vidare till bostadens samtliga rum.

Kök

Ett väldigt stilrent och välplanerat kök med mycket förvaring och goda arbetsytor. Här får man enkelt plats med matbord om 4 personer. Köket är inrett med vita köksluckor och grå diskbänk med stänkskydd i svart kakel. Utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn samt spisfläkt. På golvet har vi ljus laminat och väggarna är vitmålade samt en grå fondvägg.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, mediamöbel samt extra förvaring eller kontorshörna. Ljusa väggar och på golvet finner vi ljus laminat. Här har vi även utgången till balkongen i sydöst-läge.

Sovrum

I sovrummet har vi vitmålade väggar med ljus laminat på golvet. Har får man med enkelhet plats med dubbelsäng samt extra förvaring.

Badrum

Ett ljust och fräscht badrum med ljus kakel på väggar och grå klinker på golv. Utrustningen i badrummet består av WC, badkar, handfat samt över- och underskåp.

Balkong

Vi kommer ut till den sydöst vända balkongen genom vardagsrummet. Här kan man avnjuta sol större delen av dagen!

På tredje våningen finner ni denna ljusa och välplanerade tvåa med stilrent kök!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa på våning 3 på populära Almhög! Här finner ni en balkong i härligt sydöst-läge, stilrent kök och badrum samt en fantastik inhängnad innergård med stora ytor för sällskap och aktiviteter. I närområdet finner vi bekvämligheter så som mataffärer, restauranger, lokal service, skolor och goda kommunikationer med bussar ett stenkast bort och närhet till ringvägen.

Förening

Solvändestigen 7A

Förening

HSB Brf Fosiedal I Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosiedal är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 232 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 st lokaler. Föreningen innehar marken med nyttjanderätt (tomträtt) som kommer att omförhandlas 2022-01-01. Husen byggdes 1960. Föreningens tillhörande adresser är Solvändegatan 7, Rödkullastigen 9, 10 och 11. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Gårdarna renoverade 2012.
Fasaderna är omfogade 2012.
Balkongerna kontrollerade 2011.
Takpapp bytta på alla husen 2009.
Fönster bytta till 3-glas.
Säkerhetsdörrar installerade i alla lägenheterna.
Byte av vattenstammar 2014.
Samtliga radiatorer i fastigheterna byttes ut under 2014/2015.
Under 2017/2018 har föreningen renoverat samtliga trappuppgångar.
Källargångarna är färdigrenoverade.
Hissrenovering gjordes under 2020.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar 2020. Föreningen kan inte i dagsläget inte ge någon info kring vilken trappa som påbörjas först etc.

EKONOMI
Avgifterna höjdes den 2020-01-01 med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år, i enlighet med underhållsplanen/budget, för att undvika kraftiga höjningar enskilda år framöver. Enligt föreningens senaste årsredovisningen så ligger låneskulden på 1762kr/kvm.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 628 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

TOMTRÄTT
Tomträttsavtalet gäller fram till 2022-01-01. Föreningen diskuterar redan nu eventuella lösningar. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje, dessa byts ut kontinuerligt efter behov. Det finns även 1 mangelrum, 2 torkrum samt ett fritidsrum. I föreningen finns en bastu och ett solarium på Rödkullastigen 11A som kan nyttjas av medlemmarna, det finns även en festlokal för medlemmarna att hyra för ca 500 kr/tillfälle. Föreningen har även en fritidslokal utrustad med pingisbord och biljardbord.

I föreningen finns trevliga innergårdar med lekplats och stora öppna grönytor.

TV/INTERNET
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.
INTERNET: Föreningen är ansluten till Ownit, ComHem finns också som alternativ. Bredband via Ownit finns från 99:-/månaden för 100mb/s. För aktuella priser, kontakta Ownit eller ComHem.

PARKERING
I föreningen finns 85 parkeringsplatser (kösystem tillämpas - räkna ca 2 år). Parkeringsplats kostar ca 218 kr/månad. Parkeringsplatserna har en årlig avgiftsjustering på 3% per den 1 februari. I föreningen finns familjeboxar som har plats för ca 6 cyklar alternativt för endast 1 cykel till. För aktuella priser, kontakta föreningen. Det finns såväl parkeringsplatser som garageplatser på Erikfältsgatan 71-79 där man kan köpa månadsbiljett för 200-300kr/mån.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Vid planerad badrumsrenovering ska lägenhetsinnehavaren anmäla detta till styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida www.brffosiedal.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-07-27. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter