Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sofielundsvägen 48E

Norra Sofielund Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sofielundsvägen 48E

Antal rum 2 rum
Boarea 41,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 9-265-1-0032
Våning 4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr som utgångsbud
Avgift: 2 704 kr/mån inkl värme, va samt kabel-tv
Andel i föreningen: 0,752%
Andel av årsavgift: 0,752%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1937
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Finns för närvarande inte
Varmt välkomna till Sofielundsvägen 48 E och upp till våning 4 där vi presenterar en välplanerad tvårummare. Här får vi en balkong i söderläge och härliga sällskapsytor.

Hall
Mindre hall men där vi har plats för avhängning av ytterkläder och skor. Fiskbensparkett i originaltappning samt målade väggar.

Sovrum
Med fönster mot innergården har vi vårt mysiga sovrum. Här är en vägg målad i rött, resterande väggar är ljusa. Här finns en garderob.

Kök
Även från kökets fönster blickar vi ut över innergården. Köket i sig är i originaltappning. Inredningen består av spis (från 2002), fläkt samt en kombinerad kyl/frys (från 2018). Luckorna är ljust målade. Plats för bort och stolar för ca 2 personer.

Badrum
Halvkaklat med inmurat badkar. Inredningen består av ev wc, handfat, spegelskåp samt badkar. Badrummet är från byggnadsåret.

Vardagsrum
Stort sällskapsrum med plats för både soffa och matbord om så önskas. Här har vi den fina fiskbensparketten på golvet, väggarna är målade i en ljus kulör.

Balkong
Från vardagsrummet når vi balkongen. Här njuter vi av det soliga söderläget med utsikt över området.

Området Norra Sofielund bjuder på grönytor, parker och närhet till det mesta. Kommunikationer i form av såväl tåg som stads- och regionbussarna. Välkomna!

Balkong i söderläge tillsammans med bevarade orginaldetaljer!

Varmt välkomna till denna välplanerade tvårummare på våning 4. Här njuter vi av fler bevarade originaldetaljer såsom lamprosetter och fiskbensparkett. Detta tillsammans med en balkong med söderläge där vi har en trivsam utsikt över området. Härligt och grönskande område med gångavstånd till matbutik längre ner på Sofielundsvägen. Området präglas mycket av parker och grönytor. På andra sidan Nobelvägen finner vi även Jesusparken, Möllevångstorget och Folkets Park. All tänkbar service hittar vi på Triangeln, ca 10-15 minuters gångavstånd från lägenheten. Optimala kommunikationer i form av stadsbussar, regionbussar samt tåg.

Förening

Sofielundsvägen 48E

Förening

Brf Urbilden

Allmänt om föreningen

Brf Urbilden är en föreningen som består av 117 lägenheter och 4 lokaler som fördelar sig på Sofielundsvägen 48 och Ystadsgatan 47 med byggår 1936-37. Förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningens tomt är friköpt.

Renoveringar
1995 Byttes vattenstammarna
2000 Byttes el-stigarna och fasaden renoverades.
2001 Installerades ny porttelefon.
2005 Installerades nya tvättmaskiner.
2004 Byttes fönster och en mindre renovering av taket gjordes på Sofielundsvägen 48. Samma år slipades och lackades entrédörrar och trappräckena målades om.
2006 Monterades ny grind mellan fastigheterna.
2007 Genomfördes en allmän renovering av fastigheten, så som lappning av fasaden, balkonger målades osv. För att fräscha upp.
2008 Installerades säkerhetsdörrar.
2009 Installerades en ny torktumlare och ett torkskåp. Samma år byggdes en paviljong på gården.
2011 Relinades avloppsstammarna.
2016 Renovering av dränering och fasad har just avslutats.
2017 Renovering av fasad.
2017 Balkonger, renovering inkl. nya räcken.
2017 Skorstenar, renovering.
2017 Nya takluckor inkl. taksäkerhet.
2017 Armerat fönsterglas i dörrar till cykelförråd.
2019 Underhållsspolning av avloppsstammarna. Utbyte av trästaket mot Rolfsgatan och mot Lantmannagatan samt ersatt gamla trägrindar och fått ny passage- och huvudgrind.
2019 Spolning av avloppsstammar
2019 Byte trästaket samt grindar, innergård
2019 Byte passage- och huvudgrind, innergård

Kommande: Trapphus behöver fräschas upp, dock finns ingen tidsplan för när detta skall utföras än, men det kommer att göras inom den närmaste framtiden.

TV & internet
Kabel-TV: Basutbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Föreningen är även ansluten till internet via ComHem. För utbud och aktuella priser se: www.comhem.se

Övriga utrymmen
Två gemensamma tvättstugor finns belägna i källaren och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel i vardera.
I föreningen finns ett cykelförråd placerat i källaren och cykelparkering finns på gården. I källaren finns även ett hobbyrum.

Innergård
På föreningens inhängnade innergård finns flera sittgrupper och en stor uteplats med grill som rymmer plats till det stora sällskapet.

Parkering/garage
Boendeparkering i gatorna i närområdet. För information om boendeparkering kontakta Malmö stad.

Ekonomi
Gällande justering av månadsavgifterna framöver har inget beslut tagits. Föreningen brukar göra mindre höjningar för att på så sätt bland annat hålla sig à jour med leverantörernas prisjusteringar.

Överlåtelseavgiften: 1 183 kr (2.5% av basbeloppet)
Pantsättningsavgiften: 473 kr (1% av basbeloppet) - Betalas av köparen.

Mer information finns på föreningens http://urbilden.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter