Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Södra Förstadsgatan 117

Dalaplan/Södervärn Malmö

1 895 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Södra Förstadsgatan 117

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 78,40 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 2-1205
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr föreslagen budstart
Avgift: 4 459 kr/mån Inklusive: värme, V/A, kabel-tv och bredband.
Andel i föreningen: 1,1989%
Andel av årsavgift: 1,36%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1939
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F
Energideklaration Finns för närvarande inte
- I dagsläget disponeras lägenheten som en 3 rok. Enligt föreningens register är den 2 rok.

Fantastisk trea med hög charm!

I en trevlig förening finner du denna fantastiskt gemytliga bostad med otroligt hög charmfaktor. Bostaden genomsyrar en härlig atmosfär av ljusinsläpp via två väderstreck i samspel med en hög takhöjd och vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett, lamprosett och burspråk. Här bor du i en trivsam miljö och i en bostad med en enorm rymd, varsamt valda kulörer, fina ytskikt av såväl väggar som detaljer, balkong och ett nyligen renoverat kök.
Ett boende perfekt för dig som föredrar stil och komfort med närhet till stadens kulinariska utbud, shopping, den gröna oasen Pildammsparken och såklart City-tunneln som ligger inom några minuters promenadavstånd. Hjärtligt välkommen hem!

Förening

Södra Förstadsgatan 117

Förening

Brf Assessorerna

Allmänt om föreningen

Brf Assessorerna bildades 2007 och är belägen på Flensburgsgatan 6-8, Södra Förstadsgatan 117-119 samt Värmlandsgatan 2-4 i Malmö. Föreningens fastighet förvärvades genom ombildning 2010 och består av flerbostadshus om 4 våningar, med 91 lägenheter och 4 lokaler. Fastighetens byggnader är uppförda 1939, marken är friköpt. BoNea Förvaltning AB sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Louma Förvaltning sköter föreningens tekniska förvaltning.

HUSETS SKICK
2019 Föreningen har beställt spolning av fastighetens avloppsledningar i kök och badrum. Spolningen görs i förebyggande syfte för att undvika framtida driftstörningar.
2018 Byte av samtliga tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och manglar. Rensning av imkanaler/ventilation i samtliga trappor/lägenheter.
2017 Spolning & filmning av dagvattenstammar på gården. Dränering på insidan av gården (Assessorn 2 + 3). Borttagning av asfalt på gården (Assessorn 3) – stenläggning. Rivning av cykelskjul/gammal soprum. Allmän uppfräschning av gården, uppsättning av pergola och nya växter.
2016 Föreningen har renoverat gårdstrappor och räcken, 4 skorstenar samt mindre dräneringsarbete på gården. Föreningen har fått ny underhållsplan.
2015 Stammar på Värmlandsgatan spolades i maj månad.
2014 Sommaren 2014 byttes samtliga vita fönster på Värmlandsgatan ut.
2013/2014 Föreningen har, i enlighet med underhållsplanen, renoverat fasadens utsida. I detta projekt ingick drevning och byte av fönsterbläck av samtliga fönster. 6 st. balkonger renoverades. 2 st. burspråkstak byttes ut. 2/3 av husets takfot byttes ut samt stuprännorna utmed det här området (återstående 1/3 byttes ut 2009). Källarfönster byttes ut mot glasblock. Under samma tid utfördes dräneringsarbete utmed Södra Förstadsgatan.
2012/2013 Föreningen har nyligen avslutat ett projekt där nästan alla gemensamma dörrar och portar har bytts ut. I samband med detta installerades även ett nytt passersystem samt digitala bokningstavlor/informationstavlor i samtliga trappuppgångar. Ett gemensamt soprum med goda sorteringsmöjligheter infördes under samma period.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen har planerat ett fönsterbyte som kommer att ske i höst/vinter 2019, det kommer inte att påverka den planerade höjningen med 2%. I dagsläget finns inga andra planerade renoveringar.
Föreningen har ansökt om att bygga lägenheter på våra vindar, men då inget är klart än så har de ingen mer info om detta nu.
För mer info om kommande eller gjorda renoveringar vänligen kontakta styrelsen eller se hemsidan.

EKONOMI:
Föreningen gör nödvändiga avgiftshöjningar för att hålla ekonomin sund och välskött. Målet är höjningar med ca 2% årligen.
Föreningen tar ut en pantsättnings- och överlåtelseavgift. Överlåtelseavgiften debiteras köparen och ligger på 2,5% av prisbasbeloppet.

PARKERING
Föreningen har inga p-platser till uthyrning. Det går dock att parkera på gatan mot avgift (boendeparkering). Två stycken parkeringshus finns i omedelbar anslutning till fastigheten (Lidl samt Umas).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensam och mysig innergård med utemöbler och cykelparkering. Tvättstugorna i källaren nås från gården. Det finns gemensamt soprum med sopsortering.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Det finns fiber i alla lägenheter via Telia, det går även att välja en annan operatör. Den boende kontaktar själv den operatör de vill skriva avtal med.
Varje lägenhet blev utrustad med en tv box när installation av fiber skedde.

HEMSIDA
Läs mer på http://www.assessorerna.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förenings 2019-09-16. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter