Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sergeantgatan 16

Röda Höja Malmö

1 995 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sergeantgatan 16

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 85,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 118
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr Accepterat pris
Avgift: 4 050 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen: 0,26761%
Andel av årsavgift: 0,26183%
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten hör ett förråd beläget på samma våningsplan. Möjlighet till extraförråd finns.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation F
Energideklaration
Utfärdad den 1 juni 2018
Energiklass: C
Primärenergital: 129 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Musketören 2
Bostaden disponerar sig enligt följande:

Hallen som är det första man möter när man träder in i bostaden erbjuder gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna med spegeldörrar. Väggarna är grå och på golvet löper ett fint laminatgolv enhetligt vidare genom hela lägenheten.

Köket, beläget till höger i hallen följer samma moderna tappning som resterande lägenhet och bjuder på ett smakfullt renoverat kök med mycket arbetsytor gott om förvaring. Skåpinredningen i vitt flyter väl samman med kakel i samma färg och bryts fint av med bänkskiva i grått. Utrustningen i form av inbyggd ugn, micro, spishäll, spisfläkt samt kyl och frys bryter ytterligare av mot det via och bidrar till en exklusiv känsla.
Här finns även plats för en matplats om 4–6 personer, med större fönsterpartier framför för härligt ljusinsläpp. Det är också härifrån vi når den inglasade balkongen i underbart västerläge som förlänger sommarmånaderna. Där befintlig matplats finns idag, finns möjlighet att sätta upp en vägg för att på så vis frigöra plats för ytterligare ett rum i bostaden.

Jämte köket, finns det generöst tilltagna vardagsrummet i anslutning till matplatsen. Här har man öppnat upp dörröppningen för att ansluta de två sällskapsytorna och för en luftigare känsla.
Tack vare vardagsrummets storlek finns här möjlighet till flera olika möbleringsalternativ. Här ryms både en större soffgrupp, tv möblemang samt matplats.

Sovrummet är liksom övriga ytor väl tilltaget med plats för dubbelsäng och sängbord. Längst med ena väggen löper stora inbyggda garderober som erbjuder mer än gott om praktisk förvaring.

Det andra sovrummet är också i väl tilltagen storlek och används idag som en walk-in closet men passar utmärkt som barnrum eller kontor. Skulle man vilja ha dubbelsängen i detta rum istället rym även den gott och väl.

Det helkaklade badrummet är mer än generöst tilltaget med ljust kakel samt samma ljusa kulör på klinkern på golvet. Här finns tvättställ, spegel, dusch, wc samt tvättmaskin.

Gästtoaletten som nås via hallen är också en bekvämlighet värd att nämna. Här möts man av renoverade ytskikt, wc samt tvättställ.

Välrenoverad 3:a på populära Röda höja!

Välkommen att förvärva en 3: a om 85,5kvm på omåttligt populära Röda höja! På våning 2 finner du denna välrenoverade och genomgående bostad med balkong i soligt västerläge vänd mot innergården. Här kan du flytta rakt in och avnjuta ett stilrent och modernt kök med plats för större sällskap, generösa rum och sällskapsytor samt fina ytskikt!
Om du letar efter att bo i ett lugnt och välskött område med gröna omgivningar är Röda höja helt rätt plats. Tack vare ringvägarna i närheten bor du på ett optimalt pendlarläge, och kan snabbt och smidigt ta dig till både närliggande kommuner som till Malmös innerstad. En bostad du inte får missa!

Förening

Sergeantgatan 16

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 366 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan som uppfördes 1967 då även föreningen bildades. I föreningen finns även 7 lokaler. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Tv och bredband

Kabel-tv från Comhem samt internet från Telenor ingår ingår i månadsavgiften.

Parkering

I föreningen finns 127 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 265 kr/månad samt 295 parkeringsplatser som går att hyra för ca 59 kr/månad och dessa kostnader planeras att höjas med 3% årligen. Kösystem tillämpas till både garageplatser och parkeringsplatser. I övrigt råder fri parkering i området.Garage 127 st, separat kösystem tillämpas

Cykelförråd kan hyras i källaren.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

2021-01-01 höjdes månadsavgiften med 5%, vilket motsvarade ca 3% av hela beloppet på månadsavin (eftersom denna är uppdelad i flera delar). Det finns en plan för årliga avgiftshöjningar vid varje årsskifte. Procentsatsen beslutas vid budgetsammanträdet i augusti och uppskattas ligga på omkring 5% på årsavgiften, vilket motsvarar ca 3% av hela beloppet på månadsavin (eftersom denna är uppdelad i flera delar).

Renoveringar - utförda och planerade

2021-2023 (kommande) Renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering, översyn av utemiljön och byggande av gemensamhetsanläggning.
2021-2023 (pågår) Relining av avlopp och byte av tappvattenstammar.
2020 - Reparationer Dagvattennätet klart
2019 - Målning P-platser, ny luftavfuktare i tvättstuga
2017 - 2018 Byte av tvättmaskiner torktumlare samt. tvättstugor
2018 byte/renovering av Cirkulationspump.
2017 Uteplatser
2017 Byte av ledlampor (ute och inne) samt.
2016 IMD individuell elmätning
2015 - 2016 Lekplatser
2014 - 2015 Isolering av vindar
2013 Nyckel-och passersystem
2011 Garage och parkeringsplatser-
2010 - 2013 Fasader
2009 Fönster inkl. PCB-sanering
2008 Balkongrenovering
2005 Miljöhus

Övrigt

Ett förråd per lägenhet ingår. Extra förråd kan hyras av föreningen i källaren.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån faktisk förbrukning med individuell mätning.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Parkering

P-platser samt garage.

Bilder

Visa alla

HitCounter