Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 55

Högaholm Malmö

1 495 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 55

Antal rum 3 rum
Boarea 81,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2189-12-896-4
Våning 8 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr
Avgift: 4 158 kr/mån Inkl. VA, värme, internet och tv
Andel i föreningen: 0,11042%
Andel av årsavgift: 0,11042%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk - Från och tilluft.
Energideklaration
Utfärdad den 27 januari 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 148 kWh/m² och år
På våning åtta allra högst upp i huset så finner vi en denna trea om 81,5 kvadrat som totalrenoverats under 2019/2020 som också innehar en stor inglasad balkong. Vi har badrum och gäst wc som är helkaklade i samma vackra kakel, en hall med god förvaring samt ljus klinker som kläder golvet och fortsätter in till matsal och kök. Vägg har tagits bort mellan kök och hall för att få öppen och social yta med gott om plats för matbord till 4-6 personer. Vardagsrum har likt hall badrum, gäst wc och kök även det infällda spotlights i taket, ett laminatgolv som sträcker sig genom resten av lägenheten samt gott om utrymme för soffgrupp. Lägenhetens två sovrum har båda en egen utgång till lägenhetens stora inglasade balkong med härlig utsikt.

Perfekt lägenhet för de som önskar flytta rakt in!

Hall

Väl inne i lägenheten så möts vi av ljusa ytskikt, klinker, infällda spotlights och en rymlig hall med flertalet garderober på vår högra sida som har gott om plats för förvaring. Det är också från hallen man når lägenhetens badrum och gäst wc.

Badrum

Helkaklat badrum i marmormönster som ger ett lyxigt intryck samt infällda spottar i tak. I övrigt finner vi badkar, wc, spegel med armatur samt förvaring i form av en kommod i ljusa toner med handfat.

Gäst WC

Även gästtoaletten är helkaklad och då i samma vackra kakel som vi finner i badrummet. Utrustning i form av wc och handfat samt spotlights i tak.

Kök

Direkt till vänster om hallen så har man renoverat smart och då tagit väck tidigare vägg för en mer öppen och inbjudande planlösning. Man har även här sänkt tak för att integrera spottlights som bidrar till en jämn och stilren belysning. Här har vi lägenhetens kök och matplats med samma klinker som i hall. Matplats finns för 4-6 personer. Vidare i köket så möts vi av vita luckor med mässingfärgade handtag, integrerad mikro, ugn och diskmaskin, induktionshäll, kolfilterfläkt samt en kombinerad kyl och frys i rostfritt och där allt installerats under 2019/2020.

Vardagsrum

När vi sedan kliver in i vardagsrummet så vilar ett ljust laminatgolv och väggar har målats vita. I taket så har man även här installerat spotlights men då med en snygg nedsänkning endast längs väggarna. Här finns gott om plats för soffgrupp och mediamöbel.

Sovrum 1

I anslutning till vardagsrummet så når vi det första sovrummet som har samma golv som vardagsrummet och vitmålade väggar, samt god plats för dubbelsäng, sängbord och garderober. Man har också en egen utgång till lägenhetens inglasade balkong i generös storlek. Här får man plats med en utomhusgrupp i form av fåtölj och soffa med kaffebord vilket ger lägenheten ett extra rum för många av årets månader.

Sovrum 2

Det andra sovrummet har även det en egen utgång till den inglasade balkongen. Även här finns det gott om plats till dubbelsäng och garderob, eller alternativ disponering för att som i dagsläget användas som barnrum . Även här har vi vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

Totalrenoverad trea med stor inglasad balkong på översta våningen!

På våning åtta allra högst upp i huset så finner vi en denna trea om 81,5 kvadrat som totalrenoverats under 2019/2020 som också innehar en stor inglasad balkong. Vi har badrum och gäst wc som är helkaklade i samma vackra kakel, en hall med god förvaring samt ljus klinker som kläder golvet och fortsätter in till matsal och kök. Vägg har tagits bort mellan kök och hall för att få öppen och social yta med gott om plats för matbord till 4-6 personer. Vardagsrum har även det infällda spotlights i taket, ett laminatgolv som sträcker sig genom resten av lägenheten samt gott om utrymme för soffgrupp. Lägenhetens två sovrum har båda en egen utgång till lägenhetens stora inglasade balkong med härlig utsikt.

Perfekt lägenhet för de som önskar flytta rakt in!

Förening

Serenadgatan 55

Förening

HSB BRF Högaholm i Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Serenadgatan och Balladgatan och dessa är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Marken upplåts med tomträtt som gäller t.o.m. 2022-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

FASTIGHETENS SKICK
Vatten- och avloppsstammar: Spolade 2006
Tak: Takpappen byttes 2009
Fasad: Plåtdelarna ommålade under 2011
Trapphus: Postboxar har monterats. Passagesystem med tag och kod installerades 2008
Balkonger: Renoverades 2009

Tidigare underhåll och investeringar av betydelse:
Upprustning av samtliga lekplatser 2019
Gruppanslutning av bredband/TV via ComHem (2018)
Omläggning av gångbanor i utemiljön
Fjärravlästa individuella mätare avseende vatten och el har installerats
Nybyggnation av 3 st nya miljöhus har gjorts
Tvättstugor har utrustats med elektroniskt bokningssystem
Stolpbelysning (lågenergi).
Sanering av vattensystemet.
Inkoppling av UV-ljus samt filter på inkommande vatten för att säkra vattenkvalitén.
Samtliga tvättstugor utrustades med nya maskiner under 2017.
Trapphusen målades under 2017.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen och följande åtgärder planeras de närmsta åren:
Nya hissar, detta planeras ta ca 2 år från påbörjat arbete.
Renovering av festlokaler och fastighetskontor.
Relining av samtliga bottenstammar. Byte av vattenstammar.

Byte av värmecentraler i föreningens hus. Totalt finns 14, varav 3 är utbytta. Resterande 11 värmecentraler planeras bytas under 2020.
Föreningens avloppsrör planeras under 2020 att rensas för att sedan utföra en relining av rören. Avloppssystemet kommer behöva stängas av under vissa perioder under arbetets gång. Medlemmar kommer inte kunna använda någon form av spolvatten, dusch eller WC. Det kommer meddelas av entreprenören vilka perioder medlemmar inte får göra detta. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

TV /INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem, grundutbudet ingår i avgiften.
Internet: Föreningen är gruppansluten till bredband via ComHem. Kostnaden ligger som ett obligatoriskt tillägg till avgiften.

EKONOMI
Avgiften höjdes med 2% den 1/1- 2019 samt 2020-01-01. Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning om ca 3,75% vid årsskiftet 2020/2021, pga kommande underhållsbehov. (Avstämt med förening 2020-07-03). Föreningen planerar mindre index-höjningar om ca 2% tom 2022 varje år istället för större höjningar enskilda år. Föreningens belåningsgrad är väldigt låg: 1 474 kr/kvm enligt årsredovisningen för 2018/2019.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.
En bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym renoverades 2008.

Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser och miljöhus finns.

PARKERING
I föreningen finns ca 385 p-platser, de går att hyra för ca 75 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga (Avstämt med förening 2020-07-03). I föreningen finns även ca 392 garageplatser (garaget är friliggande). Plats går att hyra till en kostnad om ca 200 kr/månad. Även här är det kö. Det finns även parkering i området. Fr o m 1 juni 2020 sköts all hantering av p-platser digitalt av medlemmar i föreningen, detta görs via medlemmens inloggning till "Mitt-HSB". (Avstämt med förening 2020-07-03).

ÖVRIGT
Fördelningsmätning för värme, vatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden.

För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter