Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 30

Högaholm Malmö

1 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 30

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208022001-0065
Våning 14 av 17, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 4 842 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband (tillkommer obligatoriskt tillägg för värme och bredband på 895 kr, grundavgift + obligatoriskt tillägg = 5 737 kr)
Andel i föreningen: 0,16991%
Andel av årsavgift: 0,1689%
Reparationsfond: 224 kr
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 14 februari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 134 kWh/m² och år
Moderna och stilrena materialval genomgående i hela lägenheten samt med fin ekparkett på golvet som även denna är genomgående för ett enhetligt intryck. Ljusa och fina kulörer som inger rymd i lägenheten. Här kan vi inte annat än trivas!

Hall

Vi välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaring tack vare den stora inbyggda skjutdörrsgarderoben i ek med spegeldörrar.

Kök

Ett stort och välplanerat kök med goda arbets- och förvaringsytor. Här ryms en matplats om 4-6 personer. Köksinredningen består av över- och underskåp i valnöt med bänkskiva i grå laminat tillsammans med stänkskydd i ljust kakel. Utrustningen består av inbyggd diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, glaskeramikhäll med inbyggd ugn, spisfläkt och kyl/frys. Alla vitvaror är i borstat stål för en enhetlig känsla.

Vardagsrum

Otroligt mysigt vardagsrum i fin greige kulör. Här ryms både soffgrupp och matplats om 6 personer. Stort fönsterparti i västerläge med härligt ljusinsläpp och spektakulär utsikt. Optimalt vardagsrum för härliga middagsbjudningar och socialt umgänge. Härifrån tar vi oss till både balkongen i västerläge och bostadens större sovrum.

Sovrum 1

Med ingång från vardagsrummet tar vi oss in i bostadens större vardagsrum. Här finns det inbyggd garderob och plats för stor dubbelsäng. Väggar målade i ljus kulör.

Sovrum 2

Det andra sovrummet med ingång från hallen erbjuder två inbyggda garderober och plats för enkelsäng alternativt mindre dubbelsäng. Väggar målade i ljus kulör.

Badrum

Badrummet är inrett med ljus inredning, vitt kakel på väggar och klinkers i naturtoner på golvet med detaljer som kran och dusch i mässing. Utrustningen består av handfat med underskåp, spegel, takdusch, toalettstol samt tvättpelare!

Balkong

Underbar inglasad balkong i bästa västerläge. Här erbjuds ni en häpnadsväckande milsvid utsikt över stora delar av Malmö, Hyllieområdet, Öresundsbron och även Köpenhamn på en klar dag!

Smakfullt renoverad 3:a på våning 14 med havsvy och Öresundsbron som utsikt!

Varmt välkomna till denna smakfullt och stilrent renoverade 3:a i populära Högaholm med optimal planlösning! Med en rymlig inglasad balkong på våning 14 av 17 i västerläge kan man avnjuta solnedgångarna med havsvy, vacker utsikt över stora delar av Malmö, Öresundsbron och på en klar dag ser man hela vägen till Köpenhamn, vilken lyx! Bostaden genomsyras av moderna materialval i naturtoner med genomgående ekparkett i samtliga rum. Här erbjuds ett stort vardagsrum med utrymme för soffgrupp, mediamöbel samt matplats om 6 personer. I vardagsrummet har vi stora fönsterpartier även dessa i västerläge med häpnadsväckande utsikt. Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. Hall med goda förvaringsmöjligheter och stilrent badrum med egna tvättmöjligheter. Och inte minst det stora köket som erbjuder gott om förvaringsutrymme och stora arbetsytor samt utrymme för matplats om 4-6 personer även här.

Vi befinner oss i ett grönskande och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. Vi kan snabbt ta oss ut på ringvägen för att ta oss vidare till kranskommunerna och på få minuter med bil eller buss nås också Hyllieområdet med både Emporia shoppingcenter och tågstation som tar oss till Köpenhamn på 20 min. Ett boende Ni inte får missa!

Förening

Serenadgatan 30

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 22

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1967, inflyttning skedde 1971-1972. I föreningen finns 590 bostadsrättslägenheter, samt 1 hyreslokal, på adresserna Serenadgatan 1-30 samt Kvartettgatan 4-56. Lägenheterna är fördelade på 4 höghus (17 våningar) med 80 bostadsrätter i varje plus 15 trevåningshus med vardera 3 trappor och 18 bostadsrätter per hus. Föreningen innehar marken med tomträtt. Ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och sträcker sig oförändrat fram tom 2023-01-01. Ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

HUSENS SKICK
Vatten/avloppsstammar- vattenstammarna i höghusen byttes ut 2011-2012. Avloppsstammar i höghusen samt vatten- och avloppsstammar i låghusen är original. Underhållsspolning av avlopp på 590 lägenheter, köksstick, badrumsstick, gästtoalettsstick utfördes under november 2017.
Tak- ny takpapp på alla 15 låghusen, arbetet avslutades augusti 2017.
Fasad- renoverades (ny puts och tilläggsisolering) på höghusen 2014-2017.
Fönster-/balkongdörrar- byttes 2014-2015.
Uppvärmning- fjärrvärme- värmeåtervinning sågs över och gjordes vid 2015 i höghusen.
Hissar- renoveras under 2018.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar PCB sanering i marken- analys o slutrapport är skickad till miljöförvaltningen, mer information kommer när föreningen vet vidare åtgärd.
Föreningen planerar att utföra en relining av bottenavfallsledningar/liggande stammar samt spolning av stående stammar tillhörande samtliga lägenheter. Mer information kommer från föreningen när vidare beslut tagits.
Elstammar- ca år 2024 enligt underhållsplanen planeras elsystem/elstammar eventuellt bytas.

För med information om kommande eller utförda renoveringar se vidare i årsredovisningen alternativt på föreningens hemsida.

EKONOMI
Föreningen har höjt grundavgiften med 4% from 2021-01-01. Avgiftshöjningen beror på bland annat relining, spolning av avloppsstammar, PCB-sanering och uppdatering av taggsystem. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Bredband: FiberLAN ViaEuropa (1000/1000 Mbit/sek) 99kr/ mån -obligatoriskt tillägg på avgiften. IP-telefoni kan anslutas via bredbandsnätet.
Kabel-TV: Comhem (basutbud ingår i avgiften).

PARKERING
Föreningen har 473 p-platser (ca 60 kr/mån) och 287 garageplatser (ca 225 kr/mån) samt MC plats (ca 95 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på tre platser inom området, kostnad 3:-/tim max 3 tim. I övrigt finns gratis parkering i närområdet på gatorna.


GEMENSAM EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmen debiteras kvartalsvis med en eftersläpning på 4 månader. Medlemmen betalar avin månadsvis i efterskott för förbrukad el samt en administrationskostnad om 23 kr/mån. Ett engångsbelopp för inläsning av el tillkommer om 309 kr/år.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Gemensamma tvättstugor finns i varje byggnad. I låghusen är tvättstugan placerad på markplan.

I föreningen finns även bra möjligheter till en aktiv fritid. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill Förskolan.
Dartlokal i höghus nr 24 och styrketräningslokal i höghus nr 30, båda i entréplan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt.

För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

ÖVRIGT
Styrelsen uppmanar de boende att inför renovering anmäla detta till föreningen och styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Högaholm är ett mysigt område med mycket grönska mellan byggnaderna. Här finns olika en rad olika skolor, från förskola till och med åk 9 på promenadavstånd. Närheten till inre ringleden gör att det är lätt att pendla med bil. Här finner du även närliggande Lindängensbadet som är på promenad- och cykelavstånd. En 5 min bilfärd tar dig till Svågertorp och Hyllie där det finns stora shoppingmöjligheter och tåganslutning. Du kan självklart ta dig dit med både cykel och buss på ca 15 min.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter