Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Serenadgatan 23

Högaholm Malmö

1 495 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Serenadgatan 23

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208023006-0315
Våning 16 av 17, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr
Avgift: 4 327 kr/mån inkl. VA, värme, kabel-TV, gemensamt elavtal och bredband (det tillkommer 861 kr i obligatoriskt tillägg)
Andel i föreningen: 0,17009%
Andel av årsavgift: 0,16905%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utfärdad den 17 februari 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 184 kWh/m² och år
Moderna och stilrena materialval genomgående i hela lägenheten samt med fin ekparkett på golvet som även denna är genomgående för ett enhetligt intryck. Ljusa och fina kulörer som inger rymd i lägenheten. Här kan vi inte annat än trivas!

Hall

Vi välkomnas av en stor och rymlig hall och får direkt syn på den vackra utsikten tack vare den halvöppna väggen mot vardagsrummet. Här finns bra med plats för avhängning och extra förvaring.

Kök

Smakfullt renoverat kök med vita skåpsluckor, bänkskiva i mörk ekimitation tillsammans med stänkskydd i svart mosaik. Köket erbjuder stora arbetsytor och många förvaringsmöjligheter med plats för större matgrupp om 6-8 personer. Utrustningen består av spisugn och spisfläkt i rostfritt stål, vit diskmaskin och inbyggd kyl/frys.

Vardagsrum

Ett härligt och lättmöblerat vardagsrum med fönster mot den vackra utsikten. Tack vare den halvöppna väggen mot hallen får man en härlig känsla av rymd i vardagsrummet. Här finns det plats för en större soffgrupp och mediamöbel, optimalt för socialt umgänge. Vardagsrummet tar oss vidare till det stora sovrummet samt balkongen.

Sovrum

Ett mycket stort sovrum med plats för större dubbelsäng, mycket extraförvaring och lite till. Sovrummet bjuder på fönster från två vädersträck och utgång till balkongen.

Badrum

Ljust och stilrent badrum med stora ljusa kakelplattor på väggar och grå klinkers på golv. Inredningen består av handfat med över- och underskåp, toalettstol samt duschhörna med takdusch.

Balkong

Underbar inglasad balkong i bästa västerläge. Här erbjuds ni en häpnadsväckande milsvid utsikt över stora delar av Malmö, Hyllieområdet, Öresundsbron och även Köpenhamn på en klar dag!

På 16:e våningen finner vi denna totalrenoverade stora 2:a med västerbalkong!

Näst högst uppe i huset välkomnas vi in i en hall med halvöppen vägg mot vardagsrummet som gör att vi direkt ser den vackra utsikten från 16:e våningen och får en härlig känsla av rymd och lyx. Den inglasade balkongen som ligger i väster-läge erbjuder en makalös utsikt över Öresundsbron och sundet, här avnjuter man gärna solnedgången. Lägenheten är totalrenoverad i genomgående ljusa kulörer och genomgående ekparkett för en enhetlig känsla. Man har även slagit ut väggen mellan sovrummen för ett extra stort sovrum.

Vi befinner oss i ett grönskande och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. Vi kan snabbt ta oss ut på ringvägen för att ta oss vidare till kranskommunerna och på få minuter med bil eller buss nås också Hyllieområdet med både Emporia shoppingcenter och tågstation som tar oss till Köpenhamn på 20 min. Ett boende Ni inte får missa!

Förening

Serenadgatan 23

Förening

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN:
Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta förening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och två lokaler som upplåts med hyresrätt.
Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö Kommun där det nya tomträttsavtalet började gälla 2013-01-01 och löper fram till 2023.

Föreningen har motionsrum och dartrum. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan. Föreningen har även en festlokal för 25 pers. och en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

I årsavgiften ingår bostadsrättstilläggsförsäkring tecknat i Osséen försäkringsmäklare. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg försäkrat i sitt hemförsäkringsbolag.
Föreningen har ett gemensamt elavtal, och individuella mätare finns installerade i varje lägenhet.
Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen. Teknisk förvaltning: Bredablick Förvaltning.
för administration vid överlåtelse tas det ut en avgift på 2,5 % av ett basbelopp, vid pantsättning av bostadsrätten tar föreningen ut en avgift på 1% av ett basbelopp.

Föreningens hemsida: www.mhus23.se

FASTIGHETENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Pågående renoveringar: Renovering av balkonger och fasader på samtliga höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Projektet beräknas vara avslutat 2023.
- Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021.
- Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.

Kommande 2020: Reling av tappvattenstammar i låghusen och installation av porttelefoner.

2019/2020 planerat byte av tappvattenstammar i låghusen.
2019 förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 installerades gemensam el.
2009 utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 byttes taket.
1986 byttes fönstren.

Pågående renoveringar: Fasadrenovering och renovering av balkonger i höghusen, målning av samtlig entrér och trappuppgångar.
FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen höjde årsavgifterna med 2% from 2020-01-01. Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% till år 2021.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

EL
Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

TV/INTERNET
Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.

PARKERING
I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.
Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel.

Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-11-02 . Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter