Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Roskildevägen 25B

Pildammarna Malmö

1 750 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Roskildevägen 25B

Antal rum 2 rum
Boarea 54,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 17
Våning 3 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 750 000 kr
Avgift: 4 026 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Andel i föreningen: 0,33467%
Andel av årsavgift: 0,33467%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1946
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 20 juni 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 144 kWh/m² och år
På omtyckt adress, precis intill Pildammsparken, har vi denna genomgående och trivsamma tvårumslägenhet med en härlig inglasad balkong i sydvästligt läge. Här bjuds det på en ytterst välplanerad bostadsyta med rymliga rum, smakfullt renoverat kök från 2019 och charmiga detaljer från husets byggår. En välskött förening med grönskande innergård.

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet och garderober. Vita väggar och laminatgolv.

Kök

Till höger ifrån hallen finns det trevliga köket som renoverades 2019 med neutrala färgval. Här bjuds det på vita skåp och lådor, vitt kakel samt mörk bänkskiva. Det finns utrustning som spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Vita väggar och laminatgolv.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och större matbord. Här finns även utgången till den härliga inglasade balkongen i sydväst. Vita väggar och parkettgolv.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Vita väggar och parkettgolv.

Badrum

Ljust helkaklat badrum. Det finns här wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Genomgående tvårumslägenhet med inglasad balkong

På omtyckt adress, precis intill Pildammsparken, har vi denna genomgående och trivsamma tvårumslägenhet med en härlig inglasad balkong i sydvästligt läge. Här bjuds det på en ytterst välplanerad bostadsyta med rymliga rum, smakfullt renoverat kök från 2019 och charmiga detaljer från husets byggår. En välskött förening med grönskande innergård.

Du bor här på lugn och omtyckt adress precis intill Pildammsparken. I närheten finns också ett bra utbud av både caféer samt restauranger och på nära avstånd ligger även Slottsparken. En kort promenad bort har du även Triangelns köpcentrum och tågstation, perfekt för dig som pendlar. Varmt välkomna på visning!

Förening

Roskildevägen 25B

Förening

Hsb Brf Ringsted I Malmö

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
HSB Brf Ringsted i Malmö är en äkta förening som bildades 1946 då husen byggdes. I föreningen finns sju hus med sammanlagt 273 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. Har 5 affärslokaler fördelade på 7 hus. I föreningen finns även en kontorslokal och ca 9 källarutrymmen som hyrs ut. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavgälden omförhandlades 2020. Finns diskussion om marken ska köpas i framtiden.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgiften höjdes senast den 2021-01-01 med 3%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

FASTIGHETENS SKICK
2020: Miljöhus
2019: Renovering av lokal för gym.
2018: Uppgradering av värmecentral för att sänka kostnaderna för uppvärmning.
2016-2017: Renovering av trädgårdar.
2015-2016: Relining av avloppsstammar.
2015: Återställdes trädgården till ursprungligt skick men med modernare växtval.
2015: Källarutrymme renoverades.
2014: Renoverades parkeringsplatserna och gångbanorna.
2013: Maskinparken i tvättstugorna byttes ut till energisnåla maskiner.
2013-2014: Tak- och fasadrenovering.
2012: Renoverades värmeväxlaren fjärrvärmen.
1987-89: Byte av vattenstammar i kök och badrum.
1987: Fönsterrenovering.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen följande större åtgärder:

Utebelysning
Belysning i trapphus och källare
Målning i trapphus
Renovering av hissar

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykelkällare finns samt cykelställ utanför fastigheten.
Motionsrum/gym finns att nyttja. Motionsrummet kostar 300 kr/år endast för myndiga personer, avgift tas ut på medlemsavi.
En gästlokal/ övernattningslägenhet finns för medlemmarna till en kostnad av 200 kr per natt.
Vinds- och källarförråd finns tillgängligt till alla bostadsrätter

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns belägen i källaren med två maskiner och en torktumlare. Torkrum eller torkskåp och mangel finns i anslutning till tvättstuga.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Comhem avslutas den 31/3 – 21 det kommer ersättas med Bahnhofs TV-Mellan. På uppmaning från medlemmarna har styrelsen tecknat kollektivt avtal om bredband från 1 maj 2019.
Bahnhof levererar redan en anslutning som ger hastighet på 250/100 mb/sek som ingår i månadsavgiften denna kommer bli bredband 1000/1000 mbit/sek efter den 31/3-21 i anslutning med att Bahnhofs Tv-Mellan börjar användas.

PARKERING
Föreningen har 57 parkeringsplatser att hyra till en kostnad av 300 kr per mån, för närvarande är det kö. Boendeparkering finns i området.

För mer info, besök föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/om-foreningen/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet- Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närservice

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder. I området har vi en lokal vårdcentral medan på andra sidan Pildammsvägen ligger Skånes universitetssjukhus.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie. Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi tågstationen där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar en enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

I området finner vi Malmö IP där damlaget FC Rosengård har sin hemmaplan. I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944. Inne i parken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering. För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter