Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rödkullastigen 6D

Almhög Malmö

795 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rödkullastigen 6D

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 58,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2143-3-228-6
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 795 000 kr
Avgift: 3 564 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband, gemensam el samt bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,31834%
Andel av årsavgift: 0,31834%
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren upplyser:
- Diskmaskinen fungerar inte på alla program

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1959-1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 27 januari 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 168 kWh/m² och år

Hall

Vi kliver in i bostaden och möts av en ljus hall med plats för avhängning och mycket goda förvaringsmöjligheter tack vare en stor walk-in closet. Plastgolv och ljusa väggar. Hallen tar oss vidare till bostadens samtliga rum.

Kök

Ett väldigt stilrent och välplanerat kök med mycket förvaring och goda arbetsytor. Här får man enkelt plats med matbord om 4 personer. Köket är inrett med ljusa ekluckor och mörk diskbänk med stänkskydd i ljusa mosaikplattor. Utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spisugn samt spisfläkt. På golvet har vi laminat och väggarna är vitmålade samt en fondvägg.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, mediamöbel samt extra förvaring eller kontorshörna. Ljusa väggar och på golvet finner vi originalparkett. Här har vi även utgången till den härliga balkongen i sydväst-läge.

Sovrum

I sovrummet har vi ljusa väggar med originalparkett. Här får man med enkelhet plats med dubbelsäng samt extra förvaring.

Badrum

Helt nyrenoverat badrum med fina och noggrant utvalda material. Väggarna är klädda i vitt kakel och på golvet ligger fin grå klinker med enklare mönster. Utrustningen består av handfat med kommod, spegel, handdukstork, toalettstol samt duschhörna med glasväggar.

Balkong

Vi kommer ut till den sydväst vända balkongen genom vardagsrummet. Här kan man avnjuta sol större delen av dagen!

Ljus och välplanerad tvåa på tredje våning med nyrenoverat badrum!

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Anmäl ditt intresse till ansvarig mäklare!

Varmt välkomna till denna ljusa och välplanerade tvåa på våning 3 på populära Almhög! Här finner ni en balkong i härligt sydväst-läge, stilrent kök och fräscht nyrenoverat badrum samt en fantastik inhängnad innergård med stora ytor för sällskap och aktiviteter. I närområdet finner vi bekvämligheter så som mataffärer, restauranger, lokal service, skolor och goda kommunikationer med bussar ett stenkast bort samt närhet till ringvägen!

Förening

Rödkullastigen 6D

Förening

HSB Brf Almhög

Allmänt om föreningen

HSB Brf Almhög är en äkta förening som bildades 1960. Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1959 - 1960 på fastigheten Kärven 2 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheternas adress är Solvändegatan 5 och Rödkullastigen 6. Fastigheterna Strået 3 och 4 med adress Rödkullastigen 5 och 7 är tomträtter. Tomträttsavtalet omförhandlas 2022. Föreningen innehåller 280 bostadsrätter och 3 lokaler som är fördelade på 4 bostadshus med adress Rödkullastigen 5-7 och Solvändegatan 5.

HUSETS SKICK
Vattenstammar: Utbytta under 90-talet.
Avloppsstammar: Så småningom kommer avloppsstammarna förmodligen relinas men det är inte planerat när detta ska ske. En del avloppsstammar i låghusen ska underhållsspolas inom en snar framtid.
El: Original, jordfelsbrytare finns.
Tak: Taken på samtliga fastigheter har lagts om.
Fasad: Föreningen har gått igenom fasaden och genomfört kompletterade fogningar, ny plåt kring fönster och målning.

Årets löpande underhåll:
- Omfogning av fasader på höghusen, nya plåtar kring fönster, omtätning av fönster, målning av vita fält och grund samt reparation av källarnedgångar.
- Två nya hissa installerade på Rödkullastigen 5B och 7B.
- Armaturer på gavlarna på höghusen och vissa vid parkeringen på Röskullastigen 7-9 är utbytta.

Planerat Underhåll
Föreningen kommer under hösten se över stammar, fönster och balkonger.

Föreningen genomför regelbundna stadgeenliga besiktningar för att hålla fastigheterna i gott skick.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns tvättstugor i alla husen, belägna i källaren med nyare maskiner. Även cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en fritidslokal på Solvändegatan 5, som man kan hyra för olika typer av sammanträden och fester.

PARKERING
Föreningen förfogar över 194 parkeringsplatser som går att hyra för ca 125kr/månad. Separat kö tillämpas. Det finns även möjlighet att parkera på närliggande gator, här erbjuds bl.a. parkering med p-skiva med fria tider på helger. Eventuell höjning av parkeringsavgiften har diskuterats, men inget beslut är taget i dagsläget

BREDBAND & KABEL-TV
Basutbud av Comhems kabel-tv ingår i avgiften. Bredband levereras via Comhem eller HSB Bolina. För mer information se www.comhem.se.
Från och med 2021 kommer bredband och kabel-TV att levereras från sydantenn.

AVGIFTER:
Avgiften höjdes med 1% 2020-01-01. Föreningens låneskuld uppgår till 1291kr/kvm enligt föreningens senaste årsredovisning.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av årets prisbasbelopp och betalas av köparen samt en pantsättningsavgift om 1% av årets prisbasbelopp och betalas av pantsättaren.

ÖVRIGT
Bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften och behöver därför inte tecknas av bostadsrättsinnehavaren, men det är viktigt att bostadsrättsinnehavaren tecknar en egen hemförsäkring.
Föreningen undersöker övergång till gemensam el, ska vara klart i år.

Föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/almhog

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närservice

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter