Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rödkullastigen 10A

Almhög Malmö

795 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rödkullastigen 10A

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 58,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 68
Våning 3 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 795 000 kr utgångspris
Avgift: 3 771 kr/mån Inkl. värme, VA, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,38206%
Andel av årsavgift: 0,38206%
Pantsatt Nej
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Andelstal insats: 0, 38206%
Andelstal årsavgift: 0,38206%
Andel inre reperationsfond: 0 kr
Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 17 augusti 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 113 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Kärven 3
På lugn gata bland villakvarter ges nu tillfälle att förvärva denna inflyttningsklara 2:a på tredje våningen med en fantastisk balkong i sydvästläge. Renoverat badrum, fräscht kök med större matplats och genomgående fina golv. På Rödkullastigen bor vi i stabil HSB-förening med välskötta fastigheter och lummig innergård samt goda pendlingsmöjligheter tack vare närhet till Malmös ringvägar. Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens 58 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL
Via säkerhetsdörr välkomnas vi av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter samt plats för sko- och hatthylla. På vänster sida når vi lägenhetens vardagsrum, rakt fram finner vi köket och till höger leds vi in i lägenhetens övriga rum. Avhängningsdel med mörkt klinkergolv som sedan övergår i parkettgolv kombineras med vita väggar.

KÖK
Stort och fräscht kök med gott om förvaring och arbetsyta med fönster mot lugn cykelväg. Vita över- och underskåp kombineras med bänkskiva i trä och vitt kakel ovanför köksbänken. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med häll samt fläkt och bjuder in till matplats för cirka 4-6 personer. Vita väggar och ljust parkettgolv.

BADRUM
Stort och helkaklat badrum i toppklass, renoverat i stilrena färger. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ med vitt underskåp och spegelskåp ovanför samt wc-stol i vitt porslin. Väggarna är vitkaklade och dessa kontrasteras snyggt av ett mörkt klinkergolv.

VARDAGSRUM
Ett väl tilltaget vardagsrum med ett härligt ljusinflöde från det stora fönsterpartiet. I vardagsrummet finns det plats för en större soffgrupp, matplats och arbetshörna. Väggar i ljusblåa toner och parkettgolv, från detta rum når vi lägenhetens balkong.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum ger plats åt dubbelsäng och gott om extra förvaring om så önskas. Väggar målade i ljusa färger kombineras med parkettgolv. Sovrummet får ett behagligt ljusinsläpp från fönstret som vetter mot lugn cykelväg. I anslutning till sovrummet finner vi lägenhetens rymliga klädkammare.

BALKONG
Rymlig balkong med eftermiddagssol och utsikt över grönområden.
På lugn gata bland villakvarter ges nu tillfälle att förvärva denna inflyttningsklara 2:a på tredje våningen med en fantastisk balkong i sydvästläge. Renoverat badrum, fräscht kök med större matplats och genomgående fina golv. På Rödkullastigen bor vi i stabil HSB-förening med välskötta fastigheter och lummig innergård samt goda pendlingsmöjligheter tack vare närhet till Malmös ringvägar. Varmt välkommen på visning!

Förening

Rödkullastigen 10A

Förening

HSB Brf Fosiedal I Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosiedal är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 232 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 6 st lokaler. Föreningen innehar marken med nyttjanderätt (tomträtt) som kommer att omförhandlas 2022-01-01. Husen byggdes 1960. Föreningens tillhörande adresser är Solvändegatan 7, Rödkullastigen 9, 10 och 11. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.

Gårdarna renoverade 2012.
Fasaderna är omfogade 2012.
Balkongerna kontrollerade 2011.
Takpapp bytta på alla husen 2009.
Fönster bytta till 3-glas.
Säkerhetsdörrar installerade i alla lägenheterna.
Byte av vattenstammar 2014.
Samtliga radiatorer i fastigheterna byttes ut under 2014/2015.
Under 2017/2018 har föreningen renoverat samtliga trappuppgångar.
Källargångarna är färdigrenoverade.
Hissrenovering gjordes under 2020.

Kommande renoveringar:
Relining av avloppsstammar 2020. Föreningen kan inte i dagsläget inte ge någon info kring vilken trappa som påbörjas först etc.

EKONOMI
Avgifterna höjdes den 2020-01-01 med 2%. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år, i enlighet med underhållsplanen/budget, för att undvika kraftiga höjningar enskilda år framöver. Enligt föreningens senaste årsredovisningen så ligger låneskulden på 1762kr/kvm.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 628 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 465 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

TOMTRÄTT
Tomträttsavtalet gäller fram till 2022-01-01. Föreningen diskuterar redan nu eventuella lösningar. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor i källaren med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare i varje, dessa byts ut kontinuerligt efter behov. Det finns även 1 mangelrum, 2 torkrum samt ett fritidsrum. I föreningen finns en bastu och ett solarium på Rödkullastigen 11A som kan nyttjas av medlemmarna, det finns även en festlokal för medlemmarna att hyra för ca 500 kr/tillfälle. Föreningen har även en fritidslokal utrustad med pingisbord och biljardbord.

I föreningen finns trevliga innergårdar med lekplats och stora öppna grönytor.

TV/INTERNET
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.
INTERNET: Föreningen är ansluten till Ownit, ComHem finns också som alternativ. Bredband via Ownit finns från 99:-/månaden för 100mb/s. För aktuella priser, kontakta Ownit eller ComHem.

PARKERING
I föreningen finns 85 parkeringsplatser (kösystem tillämpas - räkna ca 2 år). Parkeringsplats kostar ca 218 kr/månad. Parkeringsplatserna har en årlig avgiftsjustering på 3% per den 1 februari. I föreningen finns familjeboxar som har plats för ca 6 cyklar alternativt för endast 1 cykel till. För aktuella priser, kontakta föreningen. Det finns såväl parkeringsplatser som garageplatser på Erikfältsgatan 71-79 där man kan köpa månadsbiljett för 200-300kr/mån.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Vid planerad badrumsrenovering ska lägenhetsinnehavaren anmäla detta till styrelsen.

Besök gärna föreningens hemsida www.brffosiedal.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-03-22. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter