Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rodergatan 28

Västra Hamnen Malmö

4 200 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rodergatan 28

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 86,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 01016
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 200 000 kr utgångspris
Avgift: 5 030 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 5,10146%
Andel av årsavgift: 5,10146%
Pantsatt Nej
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2006
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 19 juli 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 155 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Hytten 8
Med hiss från markplan tar vi oss upp till fjärde våningen där lägenheten ligger som enda bostad på våningsplanet. Detta ger en välkomnande hem-känsla när man stiger ut från hissen och de mysiga fönsterna i trapphuset ger utsikt över kanalen.

Väl inne i lägenheten så möts vi av en rymlig hall med klinkergolv. Här slås man direkt av bostadens genomtänkta planlösning och smarta detaljer. I hallen har man två fönster som också blickar mot kanalen. Detta ger ett härligt ljusinsläpp och lyser upp hallen med naturligt ljus.

I hallen finns en stor skjutdörrsgarderob med Elfa-system. Genomgående för hela lägenheten är dess förvaringsmöjligheter. I lägenheten får man verkligen förvaring som täcker hela familjens behov, utan att de gör anspråk på bostadens härliga planlösning och öppna ytor.

Lägenhetens mindre sovrum ligger i anslutning till hallen. Rummet passar perfekt som barn- eller ungdomsrum men även som kontor. I rummet har man fönster i österläge med utsikt över kanalen och Ankarparken. Både det mindre sovrummet och det stora sovrummet målades/tapetserades om under 2020.

Vidare in i lägenheten så kommer man till ett rum som erbjuder ytterligare förvaring i form av två skjutdörrsgarderober, en större och en mindre. Rummet fungerar som en naturlig avskiljningsdel mellan sovrumsdelen och vardagsrumsdelen. Här finns ingången till bostadens gäst-wc, tvättstuga och badrum. Att ha ett separat utrymme för tvättmaskin och torktumlare är väldigt funktionellt då utrymmet även har stora förvaringsmöjligheter.

Badrummet håller hög klass och sticker ut från de traditionella färg- och materialvalen. Här får man ett badrum i stilrena toner med ljusbeige kakel/klinker med inslag av mörkare nyanser kring wc, dusch etc. Kommoden och förvaringen kläds in av mörkare luckor som på ett pricksäkert sätt binder ihop färgvalen. I badrummet finns en rymlig duschhörna med vikbara väggar.

Bostadens master-bedroom ligger även det med utsikt över Ankarparken. Rummet har minimalt med insyn och utsikten är fri. I sovrummet får man med enkelhet plats med större dubbelsäng, byråer etc.

När vi kommer in i lägenhetens vardagsrum så slås man direkt av de stora fönsterpartierna som även har utgång till balkongen. Vardagsrummet och kök ligger intill varandra och skiljs åt av en mellanvägg med dubbla ingångar. Detta gör att man får en luftig känsla och stora sociala ytor då rummen kombineras väl och känns som ett enda stort rum. Köket är från HTH och även här är materialen, vitvarorna och färgerna väl genomtänkta. Köket har en lyxig känsla med dess mörka inslag i bänkskivan och skåpen. Detta samspelar med vitvaror i rostfritt stål. I köket finns integrerad diskmaskin, hel kyl och frys samt mikro & ugn i arbetshöjd.

Det finns mycket att säga om den härliga balkongen som nås antingen via vardagsrummet eller köket. Balkongen ligger i solsäkert sydväst-läge in mot den lugna innergården. Här kan man avnjuta sommarens mest varma dagar då markisen med enkelhet kan fällas ner och ge skugga över balkongen. Under kvällen kan man avnjuta solnedgången och solens sista timmar samtidigt som grillen står igång och förbereder kvällsmaten. Bättre än såhär blir en balkong inte!

Stor trea med fantastisk balkong i sydväst-läge!

Precis intill kanalen ligger denna rymliga och genomtänkta trea. Lägenheten ligger högst upp i huset och man bor ensam på våningsplanet. Bostaden har en genomtänkt planlösning med två rymliga sovrum, ett stort badrum i hög standard, gäst-wc samt ett stort vardagsrum med dubbla ingångar till köket. Lägenheten har utöver detta en fantastisk balkong i sydväst-läge på lugnt läge. Varmt välkommen på visning!

Förening

Rodergatan 28

Förening

Brf Hytten 8

Allmänt om föreningen

Brf Hytten 8 bildades 2004 och fastigheten stod klar 2006. Föreningen består av 18st bostadsrätter (15st treor och 4st fyror). Föreningen äger marken. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

FASTIGHETENS SKICK
Föreningens fastigheter är i gott skick men föreningen genomför löpande underhåll. Det senaste underhållet är;
2017: Spolning av avloppsstammar.
2018: Underhåll/renovering av staket i utemiljön.
2020: Målning av ytskikt i trapphus samt slipning av golv.

Planerat underhåll är följande;
2022: Ommålning av träpartier på fasaden samt översikt av de putsade delarna av fasaden.
2022: Spolning av avlopsstammar. Detta görs vart femte år men kommer eventuellt ske redan hösten 2021.
2023: Renovering/Uppfräschning av miljörum vid behov.

EKONOMI
Under 2020 höjde föreningen avgiften med 1,5%. Föreningen höjde inte avgiften under 2021. Enligt föreningens 5-års budget så planerar de avgiftshöjning på 2,5% under 2022, 2% under 2023, 0% under 2024 och 1,5% under 2025. Föreningens låneskuld uppgår till 8912kr/kvm enligt senaste årsredovisning.

SBC tar ut en överlåtelseavgift om 1190kr samt en pantsättningsavgift på 476kr av köparen vid överlåtelsen.

KABEL-TV & BREDBAND
Såväl kabel-tv som bredband ingår i avgiften. Kabel-tv via Comhem samt bredband via Comhem (100/10mb).

PARKERING
Föreningen har inga egna p-platser utan de boende har möjlighet att hyra garageplats i närliggande P-huset Aktern. 2021-05-03 fanns en bilplats ledig (1030kr/mån) samt 3st MC-platser lediga (600kr/mån).

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för de boende och står för denna kostnaden. De boende behöver därmed endast teckna hemförsäkring.

Föreningen tillåter inte ingrepp i bärande konstruktioner/betongväggar. De väggar som får flyttas/rivas får endast vara av gips- och regelkonstruktion.

Läs mer på föreningens hemsida; https://brfhytten8.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-05-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter gällande avgiftshöjningar, kommande underhåll samt p-plats-möjligheter med styrelsen och P-Malmö.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter