Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ribevägen 1C

Pildammarna MALMÖ

1 695 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ribevägen 1C

Antal rum 2 rum
Boarea 54,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2040-1-152-4
Våning 2 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 3 992 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,33167%
Andel av årsavgift: 0,33167%
Pantsatt Ja
Allmänt Hall:
Vi välkomnas in i den rymliga och funktionella hallen. På vänster sida har vi förvaringsmöjligheter i form av en stor garderob. Hallen binder stilfullt samman lägenhetens alla rum. Väggarna är målade i en ljus kulör som möter ett praktiskt klinkergolv i grå ton. Spots i tak.

Kök:
Ett mycket tilltalande kök med härliga ytor. Skåpinredning i vitt som matchas smakfullt med vitt kakel och stilren arbetsbänk i mörkare laminat. Både förvaring och arbetsytor finns det gott om. Den maskinella utrustningen består av spis med häll, kolfilterfläkt, diskmaskin samt kyl & frys. Vi finner även en inbyggd mikrovågsugn samt kaffemaskin.Väggarna är vita och på golvet ligger samma enhetliga klinkergolv som i hall. Spots i tak.

Sovrum:
Mysigt sovrum som vetter mot den härliga innergården. Här är det lugnt och skönt! På golvet vacker stavparkett och väggarna är ljusa. Även här bjuds vi på en stor garderob med vita dörrar.

Badrum:
Helkaklat badrum i stilrena färger. Handfat med förvaring undertill kombineras med spegelskåp och spotlights. En rymlig duschhörna med glasvägg, WC samt goda förvaringsmöjligheter. Pricken över i:et är den toppmatade tvättmaskinen.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är välplanerat och ljust, precis som ett vardagsrum ska vara! Ordentlig rymd, parkettgolv och ljusa väggar. Vi möblerar enkelt med både soffgrupp och matsalsmöbel.

Inglasad balkong:
Bättre läge för en inglasad balkong är svår att hitta. Utmärkt positionerad med många soltimmar. Balkongen har utmärkt rymd där man får plats för såväl balkongmöbler som härliga växter. Här spenderar vi gärna våra lediga dagar och det är bostadens bonusrum stor under del av året. Ännu mer grönska och promenadstråk har vi en halv minut bort i Pildammsparken!

Varmt välkomna!

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte
Granne med Pildammsparken! Ta chansen att förvärva någonting utöver det vanliga! På ett attraktivt läge ligger detta inbjudande hem där den tilltalande disponeringen och skicket gör sig påmint! Vi presenterar stolt detta stilrena hem som bjuder på en välplanerad planlösning som kombineras med smakfulla materialval. Här har ingenting lämnats åt slumpen utan här går både stil och funktion hand i hand. Hallen ger direkt en lovande känsla med sitt ljus och rymd och här finns bra med förvaringsmöjligheter! Via hall når ni bostadens alla rum. Helkaklat badrum med dusch, ljust kök med modern köksinredning, mysigt sovrum med garderob och ett luftigt vardagsrum med utgång till en trivsam balkong i sydvästläge med fri. Lägenheten är dessutom belägen i ett av Malmös absolut mest attraktiva områden, vid Pildammsparken, med alla bekvämligheter runt hörnet, mervärde! Njut av den härliga innergården med både gräsyta och härliga uteplatser! Ett hem att trivas i! Varmt välkomna på visning!

Förening

Ribevägen 1C

Förening

Hsb Brf Ringsted I Malmö

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
HSB Brf Ringsted i Malmö är en äkta förening som bildades 1946 då husen byggdes. I föreningen finns sju hus med sammanlagt 273 lägenheter som alla är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även en kontorslokal och ca 9 källarutrymmen som hyrs ut. Fastigheten är upplåten med tomträtt och avgälden omförhandlades 2020.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Skåne. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

FÖRENINGENS EKONOMI
En mycket stabil förening med låg belåning. Föreningens nuvarande tomträttsavtal omförhandlades 2020 och nytt avtal är underskrivet. Den för år 2020 upprättade budgeten visade höjningsbehov med 7 % och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna fr o m 2020-07-01. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.

FASTIGHETENS SKICK
1987: Fönsterrenovering.
1987-89: Byte av vattenstammar i kök och badrum.
2012: Renoverades värmeväxlaren fjärrvärmen.
2013-2014: Tak- och fasadrenovering.
2013: Maskinparken i tvättstugorna byttes ut till energisnåla maskiner.
2014: Renoverades parkeringsplatserna och gångbanorna.
2015: Källarutrymme renoverades.
2015: Återställdes trädgården till ursprungligt skick men med modernare växtval.
2015-2016: Relining av avloppsstammar.
2016-2017: Renovering av trädgårdar.
2018: Uppgradering av värmecentral för att sänka kostnaderna för uppvärmning.
2019: Renovering av lokal för gym.

Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen följande större åtgärder:

Bygga miljöhus
Utebelysning
Belysning i trapphus och källare
Målning i trapphus
Renovering av hissar

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykelkällare finns samt cykelställ utanför fastigheten.
Motionsrum och bastu finns att nyttja.
En gästlokal/ övernattningslägenhet finns för medlemmarna till en kostnad av 200 kr per natt.

TVÄTTSTUGOR
Två tvättstugor finns belägna i källaren med respektive två tvättmaskiner, en torktumlare och tillhörande torkrum. Mangelrum finns.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV och i månadsavgiften ingår ComHem grundutbud, Digital TV Small
På uppmaning från medlemmarna har styrelsen tecknat kollektivt avtal om bredband från 1 maj 2019. Bahnhof leverera en anslutning som ger hastighet på 250/100 mb/sek som ingår i månadsavgiften. Från 2021-01-01 kommer föreningen att få tillgång till ännu högre hastighet och då inkluderas även TV.

PARKERING
Föreningen har 56 parkeringsplatser att hyra till en kostnad av ca 210 kr per mån, för närvarande är det kö. Boendeparkering finns i området.

För mer info, besök föreningens hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/ringsted/om-foreningen/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-10-15 med hjälp av hemsida samt årsredovisningar. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter