Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra Kristinelundsvägen 12B

Malmö

1 695 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra Kristinelundsvägen 12B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 40,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208190001-4242
Våning 4 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 2 658 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV & bostadsrättstillägg
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1943
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 27 mars 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 160 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Vemmenhög 5
I populära Slottsstaden, mellan havet och city, presenterar vi stolt denna magiska och totalrenoverade lägenhet! Med optimal planlösning, högt i tak, vackra brädgolv och samt balkong i bästa läge blir detta en drömbostad. Söker du en bostad med hög WOW-faktor, på en stark adress i en mycket bra förening så är detta lägenheten för dig! Får inte missas!

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall
Inne i den rymliga och ljusa hallen välkomnas du direkt av den rymliga takhöjden, vita väggar och på golvet ligger en tidsenliga och vackra brädgolv. Redan här ges ett smakprov på bostadens smakfulla känsla, unika charm och höga WOW-faktor. Här finns avhängningsmöjligheter för såväl jackor som samt en rymliga klädkammare för ytterligare förvaring.

Badrum
Fräscht och ljust badrum helkaklat i stilrent vitt med matchande smakfullt marmorklinker. Utöver WC och handfat med förvaring så inrymmer badrummet dusch med vikbar vägg i glas, spotsbelysning samt vattenfallsdusch.

Kök
Vidare från hallen finner vi det yteffektiva, öppna och välplanerade köket. Fullt utrustat med vit skåpinredning, keramikhäll med ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys och dold mikrovågsugn. Här erbjuds både arbetsytor och förvaring. Med klassiska ljusa kulörval och bänkskiva i oljad valnöt kombineras en modern och stilren känsla med praktisk komfort. Via fönstret kan vi kika ut mot balkong och gården medan du lagar mat.

Vardagsrum / Matsal
I direkt anslutning till köket öppnar det luftiga och spatiösa vardagsrummet upp sig! Även här återfinns de vackra brädgolven samt vita väggar vilket skapar en enhetlig känsla i bostaden. Ett stort vackert fönster mot gården ger optimalt ljusinsläpp till detta vackra rum! Vardagsrummet kan, med fördel, kombineras med en matsalsdel, tack vare sin rejält tilltagna yta. Inredningsmöjligheterna är många! Vackra originaldetaljer som tilltagen takhöjd samt fönsterbräda i sten skvallrar om husets ålder.

Sovrum/Balkong
Alldeles intill vardagsrummet ligger ett mysigt sovrum i tyst och rofyllt läge. Tystnaden är total och Slottsstadens brus känns avlägset. Här ryms dubbelsäng och ytterligare möblemang efter behov. Från sovrummet når vi våningens tilltalande balkong i solsäkert sydvästerläge för att avnjuta solen från mitt på dagen till sena kvällen.

Område
Närområdet är ett av Malmös absolut mest populära bostadsområden och erbjuder ett mycket stort utbud både för shopping, caféer, restauranger, vinbar och surdegsbageri. Kommunikationerna är mycket goda, härifrån tar du dig till övriga delar av Malmö samt Lund och Köpenhamn mycket enkelt. Vackra lugna parker, promenadstråk och cykelvägar precis utanför dörren och närhet till såväl city som hav och strand. Här finns något för alla!

Totalrenoverad citypärla i stark förening på Slottsstadens bästa adress!

I populära Slottsstaden, mellan havet och city, presenterar vi stolt denna magiska och totalrenoverade lägenhet! Med optimal planlösning, högt i tak, vackra brädgolv och samt balkong i bästa läge blir detta en drömbostad. Söker du en bostad med hög WOW-faktor, på en stark adress i en mycket bra förening så är detta lägenheten för dig! Får inte missas!

Förening

Östra Kristinelundsvägen 12B

Förening

Brf Vemmenhygge

Allmänt om föreningen

Brf Vemmenhygge är en äkta förening som äger fastigheten Vemmenhög 5 i Malmö Kommun. På fastigheten finns 1 byggnad med 48 lägenheter samt 1 lokal på adresserna Östra Kristinelundsvägen 12A-B samt Fågelbacksgatan 31. Byggnaden är uppförd 1945 och föreningen bildades 2005 och dem äger även marken.
I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv samt bostadsrättstillägg.
Läs mer på föreningens hemsida www.vemmenhygge.se

HUSETS SKICK
Föreningen gör kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen.
1987 - Byte av fönster.
2004 - Byte av tappvattenledningar.
2006 - Spolning av avloppsstammarna.
2007 - Byggande av ett miljöhus med sedumtak.
2007 - Installation av 100/100 Mbit/s bredband.
2007 - Installation av säkerhetsdörrar.
2009 - Elstambyte, utbyte av elcentraler samt elledningar in till lägenheterna.
2011 - Relining av avloppsstammar .
2011 - Byte av tvättmaskiner samt installation av torkskåp.
2012/2013 - Renovering av tak och balkonger och målning av fasad.
2012/2013 - Byte av källarfönster, renovering och målning av barnvagnsförråd samt byte till säkerhetsdörr.
2013 - Byte av torktumlare.
2014 - Installation av EB-don i alla radiatorer.
2014 - Renovering av takterrass.
2014 - Värmeinjustering.
2014 - Installation av avfuktningsenhet i källare.
2015 - Byte av fjärrvärmeväxlare samt installation av avkalkningsmaskin för tappvatten.
2016 - Installation av brandlarm i gemensamma utrymmen och nya utemöbler till takterrassen.
2016 - Installation av individuell elmätning.
2017 - Taksäkerhet.
2018 - Nytt bokningssystem i tvättstuga.
2018 - Installation av 4 st laddstationer för laddning av elbilar/hybridbilar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Styrelsen arbetar just nu med att lägenheter på första våning ska kunna köpa loss varsin markbit på baksidan av huset mot parkeringen med avsikt att bygga uteplatser. Den försäljningen av mark ska i så fall finansiera en dränering av huset samt renovering av gården.

EKONOMI
Ekonomin i föreningen är god och stabil. Föreningen har för avsikt att höja avgiften med 1-3% per år för att bibehålla en sund ekonomisk stabilitet. Föreningen har i samarbete med Riksbyggen uppfört en underhållsplan för fastigheten, vilken uppdateras varje år. Mycket av de stora underhållsposterna på fastigheten är gjorda.
Styrelsens har arbetat aktivt med att underhålla föreningens lånebild med avsikt att binda delar av lånen på lång sikt för att skapa en stabil ekonomisk utveckling.

PARKERING
Till fastigheten finns det 20 parkeringsplatser och föreningen tillämpar ett kösystem. Intresseanmälan görs direkt till Riksbyggen Bostadsadministration. Parkeringsavgiften är för närvarande 400 kr/månad och den aviseras i samband med ordinarie månadsavgift. Under sommaren 2018 har 4 st laddplatser för elbil/hybridbil installerats och för den som vill hyra en sådan plats så kommer månadsavgiften ligga något högre än de andra platserna samt att den el man förbrukar läggs på månadsavgiften precis som varje lägenhets hushållsel.
I övrigt kan boendeparkering ansökas hos Malmö Stad till en kostnad om för närvarande 15 kr/dygn.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Cykelställ på gården, samt plats för cyklar i källaren. Gemensam uteplats är till för alla medlemmar, använd den gärna!
Gemensam tvättstuga i källaren samt extra vindsförråd.

TV & BREDBAND
Fastigheten är ansluten till kabel-TV. Com Hems grundutbud ingår i månadsavgiften.
Varje lägenhet är ansluten till ett fast fibernät med kapacitet upp till 100/100 Mbit/s. Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för alla medlemmar med Ownit. Kostnad för internet uppgår till 90 kr/månad och tillkommer som ett obligatorisk tillägg på avgiften. Mer information om operatören och tilläggstjänster hittar du på www.ownit.se.

EL
Föreningen har ett gemensamt elavtal och varje lägenhet betalar ett obligatoriskt tillägg om 25 kr/månad och sedan kostnaden för den enskilda förbrukningen. Snittkostnaden för förbrukningen på denna lägenhet ligger på cirka 100 kr/månad.

TAKTERRASS
Med utgång från vinden (mellan A-B trappan) finns en takterrass som även den är till för alla. Här finns bord och stolar för 8 personer, samt två solstolar. En magisk plats för kräftskivor, sommarmiddagar eller att beskåda nyårets fyrverkerier!

VIKTIG INFORMATION
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter