Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ormvråksgatan 27

Söderkulla Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ormvråksgatan 27

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 69,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2166-6-375-7
Våning 5 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr
Avgift: 4 132 kr/mån inkl. värme , bredband, bostadsrättstillägg och kabel-tv. Individuell mätning av el och vatten tillkommer.
Andel i föreningen: 0,13518%
Andel av årsavgift: 0,13518%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1967-1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, FT
Energideklaration
Utfärdad den 8 maj 2020
Energiklass: E
Energiprestanda: 145 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Fosietorp 1

Hall:

Vi välkomnas av hallen med ljust parkettgolv och vita väggar. Här finns gott om plats för byrå eller garderob för ytterkläder. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Kök:

Lägenhetens kök är rymligt och ger plats åt matbord för 2-4 personer. I köket finns gott om arbetsyta.

Vardagsrum:

Vardagsrum med vita väggar och ljust Parkett golv. I vardagsrummet ryms med enkelhet såväl soffgrupp som matbord.

Sovrum:

I sovrummet ryms en dubbelsäng och övrig klädförvaring. Här finns även en inbyggd garderob. Från sovrummet nås lägenhetens inglasade balkong.

Balkong:

Härlig stor inglasad balkong.

Rymlig tvåa med härlig inglasad balkong!

Välkomna till denna genomgående lägenhet på femte våning med härlig inglasad balkong. Här bor man i trevliga Brf Fosietorp som har en fantastisk innergård med grillyta, lekplats och grönområden.

Detta är en kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare Abir Dabas på 0735870577 eller maila till abir.dabas@mohv.se för mer information.

Förening

Ormvråksgatan 27

Förening

HSB Brf Fosietorp

Allmänt om föreningen

HSB Brf Fosietorp på Söderkulla består av 543 st bostadsrätter och 11 st affärslokaler. Vid uppförandet 1967 byggdes dessutom två stora underjordiska garage och ett antal parkeringsplatser i markplan. Fastigheterna består av 5 st höghus med 8 våningar samt 7 st låghus med 3 våningar. Byggnaderna finns på Kungsörnsgatan 2-40,5-11, Ormvråksgatan 19-31, 44-64 och Tornfalksgatan 12-20. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nästa omförhandling kommer att ske 2021-01-01. I föreningen har man tecknat en obligatorisk tilläggsförsäkring till varje bostadsrätt. Bostadsrättsförsäkringstillägget är ett komplement till din egen hemförsäkring och innefattar inte lösöre mm. Föreningen rekommenderar alla att teckna en egen hemförsäkring för ett bra grundskydd.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas.
Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och ansökan görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html?rId=21. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen. Överlåtelseavgiften om 1 190 kr uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp och pantsättningsavgiften om 476 kr uppgår till 1 % av ett prisbasbelopp.

FRITIDSVERKSAMHET:
Inom föreningen finns en mångfald möjligheter till fritidsverksamhet. Lokaler finns för biljard, motion, bastu, snickeri, vävning, foto mm.
I en del fall drivs verksamheten genom föreningar. Du finner information i trapphusen, Fosietorps hemsida, utsedd fritidsansvarig eller genom styrelsemedlemmarna om du vill veta mer om fritidsverksamheterna i föreningen. Det finns dessutom en lokal att hyra för kalas eller liknande.

HUSETS SKICK
- Fasadrenovering med inbyggda balkonger skedde under åren 2002-2003
- Nya el-centraler är installerade 2002-2003
- Samtliga hustak och garagetak är renoverade 2010-2015
- Samtliga hissar är utbytta 2015-16
- Utemiljö och gårdar renoverade på Kungsörnsgatan under 2015.
- Parkering vid köpcentrum asfalterades om 2017

Planerade renoveringar
En renovering av vatten- och avloppsstammar (relining) ligger i närtid om ca 1-2 år.
Varje år utförs besiktningar för det löpande underhållets skull och därefter utförs underhåll för att hålla uppe standarden.
Byggande av Miljöhus - utredning pågår

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Comhem och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen har gemensamt bredband 100-10 Mbit/s som ingår i månadsavgiften. Kontakta Bredband2 för eventuell uppkoppling.

EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal för el vilket innebär att de boende faktureras för sin elförbrukning via månadsavgiften. Denna avläses mot den faktiska förbrukningen vilket innebär att den läggs utöver den redovisade avgiften.

PARKERING
Garageplatser (189 st) kostar ca 400 kr/mån och p-platser (170 st) kostar ca 140 kr/mån för närvarande. Det är separat kö till båda.

AVGIFTSFÖRÄNDRING
Föreningen höjde avgiften med 2% 2020. Trolig avgiftshöjning 2021-01-01 med ca 2%.

TVÄTTSTUGOR
I höghusen finns två stycken tvättstugor i varje huskropp, i låghusen på Kungsörnsgatan finns endast en tvättstuga i varje huskropp.

Mer information finns på www.hsb.se/malmo/fosietorp. Fastighetskontoret nås på tel. 040-19 39 35.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-06-23. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar, lediga p-platser och eventuella avgiftsförändringar. Den slutgiltige köparen ombeds själv att bekräfta ovanstående information med föreningens styrelse.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Söderkulla finns en bra variation mellan hus, radhus och bostadsrätter. Det finns stora grönområden och lekplatser. Det finns bra utbud av förskolor i området och här finner vi även Söderkullaskolan som erbjuder utbildning till årskurs F-9. I direkt närhet finner ni även Nydalaskolan (F-6) samt Munkhätteskolan (F-9). Det finns bra matbutiker i området och bra förbindelser med både buss och cykelvägar till Hyllie där vi finner köpcentret Emporia samt köpcentret Mobilia. Närheten till både Hyllie-och Triangelns station gör det enkelt att ta sig fram i Malmö såväl som närliggande kommuner.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter