Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Norregatan 8

Drottningtorget Malmö

3 295 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Norregatan 8

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 75,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0854
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 295 000 kr Föreslagen budstart
Avgift: 3 631 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband. Föreningen har gemensam elavtal där medlemmen debiteras för den faktiska förbrukningen.
Andel i föreningen: 0,80419%
Andel av årsavgift: 0,65332%
Driftskostnad 7 268 kr/år
varav
El: 5 000 kr
Försäkring: 2 268 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Kostnad för el och hemförsäkring är individuellt då pris kan komma att varierar efter leverantör och förbrukning.
Tillträde Enlig överenskommelse.
Pantsatt Ja
Allmänt - Säljarna disponerar över ett källarförråd.
- Säljarna informerar om att balkongmöblemanget kan ingå i överlåtelsen om så önskas.

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamiljshus
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från- och tilluft
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 13526 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 171 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Malmö Österport 8

Hall

Ljus och rymlig hall med en stor klädkammare med smart förvaring och avhängning. Här möts du av klinker på golv som fint övergår till vitpigmenterad parkett som ligger genomgående i hela lägenheten. Vita väggar och spotlights.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och grått med grå klinker på golv och spotlights. Inredning i vit högglans och grå arbetsbänk. Utrustat med dusch, WC, handfat med kommod, kombo tvättmaskin med torktumlare samt handdukstork.

Sovrum

Vit parkett, vita väggar och spotlights. Här får du plats med säng, förvaring och skrivbord.

Sovrum

Vit parkett, vita väggar samt spotlights. Här får du plats med dubbelsäng och tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel.

Kök

Renoverat kök från 2017 med vit köksinredning och svart arbetsbänk som bryts av mot kakel i vitt. Köket är utrustat med inbyggd ugn och mikro, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Vita väggar, vit parkett och spotlights.

Vardagsrum

Socialt inbjudande vardagsrum som ger dig möjlighet att möblera med såväl soffgrupp som matbord. Via vardagsrummet når du bostadens balkong som är inredd med träpanel och trägolv. Vit parkett, vita väggar och spotlights.

Modern trea med balkong intill Drottningtorget!

På lugn sidogata intill Drottningtorget presenteras denna mycket smakfullt renoverade trea. Vi tar hissen upp till femte våningen och stiger in i denna moderna lägenhet med balkong och utsikt över en av Malmös kanske finaste innergårdar. Interiören är ljus med genomgående ljust parkettgolv och vita väggar samt infällda spotlights i samtliga rum. Lägenheten är utmärkt planerad från de två sovrum och badrum som ligger avskilt, till den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter med den rymliga klädkammaren samt två stora garderober i sovrummen.

Här bor vi med Drottningtorget precis runt hörnet med närhet till ett stort utbud av nöjen och matupplevelser samt shopping på Kv. Caroli. Med kanalen som närmsta granne har vi även flertalet trevliga promenadstråk där vi även har trivsamma aktiviteter under sommarhalvåret att avnjuta. För pendlaren ligger Malmö Centralstation ett stenkast bort och är en av Malmös större knutpunkt för kollektivtrafik.

Varmt välkomna hem!

Förening

Norregatan 8

Förening

Brf Solstrålen

Allmänt om föreningen

Brf Solstrålen är en äkta förening som bildades 2007 och i samband med detta köpte man även fastigheten med därpå uppförd byggnad med 175 lägenheter och 7 lokaler. Föreningen upplåter 158 av lägenheterna och 3 lokaler med bostadsrätt och 17 lägenheter, 5 lokaler samt 162 garageplatser med hyresrätt. Bredablick sköter både den ekonomiska samt tekniska förvaltningen. Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information: www.brfsolstralen.se.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras av Tele2 där basutbud ingår i avgiften.
I fastigheten finns det fiber nät som levereras av Ownit. 500/1000 Mbit/s ingår som ett obligatoriskt tillägg om 85 kr/mån.

Parkering

Föreningen har ca 124 st garageplatser till en kostnad på ca 725 kr/mån för medlemmar, separat kösystem tillämpas. Anmälan om plats i kö görs till Bredablick förvaltning. Även boendeparkering finns på gatorna i närområdet.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Årsavgiften sänktes med 6% vid årsskiftet 2019/2020. Det finns inga planerade avgiftsändringar enligt föreningen 2021-09-07. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisning på MOHV.se.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen utför kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2020 - Installation av solceller
2020 - Nytt porttelefonsystem
2018 - Utbytta tappvattenstammar
2017 - Renovering av tvättstugan
2015 - Relining av avloppstammar
2015 - Underhåll av fasad och balkonger
2014 - Installation av postboxar
2014 - Ommålning trapphus
2013 - Innergård och miljörum
2009 - Nya fönster och balkongdörrar
2008 - Renovering av tvättstugor. Ny takpapp
2002 - Renovering av hissar

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2021 - Installera laddboxar till elbil i garage
2021 - Nytt styrsystem för värme, varmvatten m.m.
2021 - Översyn av dilatationsfogar/rörelsefogar

Övrigt

Fantastisk och nyrenoverad parkliknande innergård med grill- och lekplats. Gemensam tvättstuga med torkrum finns i källarplan, totalt 4 st där tvättid kan bokas på plats eller digitalt via nätet. Cykelrum finns vid varje entréingång.
Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.
Föreningen köper in el gemensamt och har installerat elmätare i samtliga lägenheter där varje hushåll debiteras utifrån förbrukning.
Föreningen har även installerat varmvattenmätare och var och en betalar för den faktiska förbrukningen per lägenhet.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ja

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Delområdet Drottningtorget är belägget på den östra sidan av det historiska området Gamla Staden. Själva torget tillkom på 1810-talet och byggnaden som i grunden var ett stall är idag en välbesökt boulebar där man kombinerar ett parti boule med franska delikatesser från deras meny.

Närservice

I området hittar du många möjligheter till livsmedelsbutiker, aktiviteter och nöjen. All shopping oavsett om du gillar köpcentrum där vi t.ex. har Kv. Caroli i området eller mysiga gatubutiker hittar du det mesta i denna del. Det finns även gym av diverse olika kedjor som Nordic Wellness och Fitness24seven. När det kommer till restauranger finns det många bra alternativ oavsett om du vill ha billig gatumat eller en finare restaurangmåltid.

Kommunikation

Från Drottningtorget har vi stadslinje 3 som är Malmös ringlinje. Denna busslinje tar dig runt staden och passerar bland annat Värnhem, Västra Hamnen och Södervärn. Från området är det gångavstånd till Malmös största knutpunkt Malmö Centralstation.

Bilder

Visa alla

HitCounter