Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nobelvägen 147H

Ellstorp Malmö

1 295 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nobelvägen 147H

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 52,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 91
Våning 5 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr
Avgift: 3 990 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg.
Andel i föreningen: 0,18601%
Andel av årsavgift: 0,18601%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 28 februari 2020
Energiklass: F
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 159 kWh/m² och år

Genomgående 2:a på populära Ellstorp!

Varmt välkomna till denna genomgående lägenhet på femte våningen med underbar rymd. Fräscha ytskikt tillsammans med tidstypiska detaljer som lamprosetter, fiskbensparkett och gedigna fönsterkarmar i sten skapar en hemtrevlig atmosfär med en charmig känsla. Väl tilltagen takhöjd tillsammans med stora fönster och en välplanerad planlösning bidrar till rymlig innemiljö. Dessutom erbjuds även ett helkaklat badrum som renoverades 2017 i samband med föreningens stambyte samt ett modernt kök. Runt knuten bjuds det på populära promenadstråk och flertalet matbutiker samt Värnhem och Östervärn station som enkelt tar oss vidare via buss eller tåg.

Kontakta ansvarig mäklar för mer information!

Förening

Nobelvägen 147H

Förening

Hsb Brf Ellstorp

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Ellstorp är en äkta bostadsrättsförening som bildades i samband med att husen byggdes 1938. Föreningen förfogar över 404 lägenheter och 13 lokaler belägna på Ellstorpsgatan 2-4 och Nobelvägen 145-147. Föreningens mark är friköpt ch föreningen äger därmed marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Malmö. Även förvaltning, fastighetsskötsel samt lokalvård hanteras av HSB Fastighetsservice personal.

För att bli medlem i föreningen krävs det att man är medlem i HSB Malmö, en avgift om 500 kronor betalas in vid inträde och betalas tillbaka när man går ur HSB Malmö.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras av ComHem och basutbudet ingår i avgiften. Gällande bredband har Brf Ellstorp ett avtal med Bredband2 som precis har omförhandlats till hastigheten 1000/1000 till ett pris på 99 kr/mån. Man kan även välja bredband från ComHem.

Parkering

Garaget är beläget under innergården och har 100 stycken parkeringsplatser (93 bilplatser och 7 mc-platser som i vissa fall går att dubblera om behov finns). Kontrollera med föreningen om vilka priser som gäller för en garageplats. Separat kö tillämpas. Boendeparkering finns i området och ansökan görs hos www.malmo.se. Parkering finns längst med gatorna i området mot en avgift. Stor parkering som Q-park disponerar, finns på gamla Östervärns stationsområde och denna yta disponeras fram tills kommunen tagit beslut om vad som skall göras med tomten. Här går även att köpa månadskort i betalautomaten.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Den för år 2019/2020 upprättade budgeten visade ett höjningsbehov med 3% och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna från och med 2021-01-01. Avgiftshöjningarna ska spegla investeringsbehovet och spridas på nuvarande och framtida medlemmar med en avvägd justering varje år.

Renoveringar - utförda och planerade

2020 Oljeavskiljare (biltvätt) och ventilation (spelens hus)
2019 Renovering av trapphus
2019 Installation av taggbaserad passersystem och tvättbokning
2019 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2017 Fasad- och takåtgärder
2016 Stambyte och badrumsrenovering
2014 Utemiljö och cykelförråd samt dränering
2012 Garagedäck
2010 Tätning och justering av fönster
2008 Miljöhus
2001/2003 Takbyte
1991/1993 Byte vattenstammar
1991/1993 Byte elstammar

Planerat underhåll:
- Byte av bottenavlopp i samtliga byggnader i föreningen
- Underhåll/byte av värmepanna
Planerade åtgärder ska finansieras med eget kapital och långsiktiga lån.

Övrigt

Föreningen har stora gårdar med fina grönområden. Den del av gården, som är belägen ovanpå garaget är återställd efter garagerenoveringen med nya träd, buskar och grönytor. Man har även utfört dränering längs med L-husets gårdssida.

Miljöhus för sopsortering finns på gården, även cykelförvaring samt barnvagnsförråd finns i föreningen. Tvättstugorna ligger i källaren och nås utifrån. Man får använda vilken av tvättstugorna som man vill. Samtliga maskiner i tvättstugorna är av nyare modell och det finns både torktumlare och torkskåp samt friliggande torkrum.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter