Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Nikolaigatan 6

Triangeln Malmö

1 695 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Nikolaigatan 6

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 44,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1102
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 695 000 kr utgångspris
Avgift: 2 561 kr/mån inkl värme, VA, Det tillkommer en obligatorisk avgift på 240kr för kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 2,9%
Andel av årsavgift: 3,086%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt -Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök men disponeras idag som 2 rum och kök.

Byggnad

Byggnadsår 1939
Energideklaration
Utfärdad den 11 mars 2009
Energiprestanda: 185 kWh/m² (Atemp) och år
Topprenoverat boende på cityläge! Här bor ni centralt precis invid Triangeln och ett stenkast ifrån Citytunneln med närhet till stans alla utbud. På lugn gata nära händelsernas centrum. Topprenoverad lägenhet om 44kvm på våning två med genomgående planlösning med balkong i optimalt västerläge! Här erbjuds ett smakfullt och genomtänkt boende, professionellt och noggrant renoverat med omsorgsfullt utvalda detaljer. Ett hem som bjuder på ett modernt kök med rörliga ytor, generösa rum samt helkaklat badrum med dusch, Samtliga ytskikt är i toppskick med genomgående ljusa väggar och gedigna golv.

Kort sagt är detta ett fantastiskt boende mitt i staden med närhet till både kultur och nattliv. Utanför porten har du Citytunnelns ena uppgång som tar dig till Köpenhamns metropol på några minuter. Är du student ligger lägenheten bara en kort promenad från pendlarbussen som tar dig till Lunds universitet. Dessutom har du sjukhusområdet med tandläkarhögskolan runt hörnet. I övrigt finns det gott om närliggande grönområden som är en bra kombination till den annars så heta citypulsen.

Lägenheten disponerar sig enligt följande;

--- Rymlig hall med målade vita väggar som kompletteras med klinker i jordnära färger. Här finner du goda avhängningsmöjligheter för hela sällskapet samt en rymlig klädkammare som bjuder på ytterligare förvaringsmöjligheter.

--- Modern köksinredning från 2017 som kompletteras med vitt kakel och massiv arbetsbänk. Här kan kocken njuta av dess goda arbetsyta samt generösa förvaringsmöjligheter. Vitvaror i form av; kyl/frys, kolfilterfläkt, spishäll, integrerad diskmaskin och varmluftsugn, (samtliga vitvaror från 2017) . Ljusa väggar och vackert trägolv.

--- Vardagsrum med vackert brädgolv, vita väggar och högt i tak. Här får du plats med en mysig vardagsrumsinredning med plats för ett mindre matbord och soffmöblemang. Utgång till den härliga balkongen som bjuder på skön kvällssol, västerläge delux!

--- Helkaklat badrum i vitt och grått som går i en stilren linje. Här finner ni WC, dusch med vikbara dörrar, spegel samt tvättställ med förvaring. Renoverat 2017, kavlitetsdokument finns!

--- "The master bedroom" med ljusa väggar och vackert brädgolv.

Ett hem att trivas i!
Topprenoverat boende på cityläge! Här bor ni centralt precis invid Triangeln och ett stenkast ifrån Citytunneln med närhet till stans alla utbud. På lugn gata nära händelsernas centrum. Topprenoverad lägenhet om 44kvm på våning två med genomgående planlösning med balkong i optimalt västerläge! Här erbjuds ett smakfullt och genomtänkt boende, professionellt och noggrant renoverat med omsorgsfullt utvalda detaljer. Ett hem som bjuder på ett modernt kök med rörliga ytor, generösa rum samt helkaklat badrum med dusch, Samtliga ytskikt är i toppskick med genomgående ljusa väggar och gedigna golv.

Förening

Nikolaigatan 6

Förening

Brf Vesslan 15

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Brf Vesslan 15 bildades 2009, fastigheten är från 1939. Föreningen är belägen på Nikolaigatan 6 och Södra Förstadsgatan 81 A-B i Malmö. Föreningens fastighet förvärvades 2010 och består av två flerbostadshus om 4 våningar med 32 lägenheter och 8 lokaler med blandad verksamhet. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Frontnine.

Brf Vesslan 15 beskattas som en oäkta förening på grund av att mer än 40 % av föreningens intäkter kommer från lokaler och hyreslägenheter. Skillnaden mellan en äkta och en oäkta förening avser endast beskattningsreglerna. I övrigt är det ingen skillnad att bo och leva i en äkta respektive oäkta förening. Båda typerna lyder under bostadsrättslagen. Nedan framgår de främsta skattemässiga skillnaderna mellan en oäkta förening och en oäkta förening:
* När en medlem i en oäkta förening säljer sin bostadsrätt beskattas 30% i skatt på 5/6 av den vinst som du har räknat ut. Det innebär att skatten är 25% av själva vinsten (5/6*0,3=0,25)
* Den som flyttar till eller från en bostadsrätt i en oäkta förening har inte rätt att tillämpa uppskovsreglerna för byte av bostad.


FASTIGHETENS SKICK
Vattenstammar - Bytta under 90-talet
Fasad - Renoverad under 90-talet
Fönster - Bytta 90-talet
Balkongerna är sedan 90-talet.
Värmestammar, ventiler och termostataterna är bytta 2010
Avloppsstammar - Relinades 2011
Garage - Ny garageport 2011
Renovering av elstammarna 2017-2018.
Installerades bredband med fiber till fastigheten och kopparkabel till lägenheterna; 2017.
Säkerhetsdörrar installerades; 2016.
Installerades säkerhetsdörrar i hyresrätterna och i en del av bostadsrätterna. Samma år lades nytt tätskikt på gården och trapphusen målades om
; 2016

Pågående renoveringar:
- 2018. Täckplåtar för att täcka elstammar

Kommande renoveringar:
I dagsläget har föreningen inga stora planerade renoveringar.FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen anser ekonomin som god, då de har avsatta pengar för underhåll av fastigheten. Det har även affärslokaler som ger mycket god avkastning genom hyresintäkter varje månad. I dagsläget finns det ingen planerad höjning av månadsavgifterna (kontrollerat 27/2-2018)


Internet: Föreningen har bredband via Bredbandsbolaget. Bredbandet tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 165/mån.

Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV har Bredbandsbolaget. Basutbudet tillkommer på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 75kr/mån.


PARKERING
Det finns garage i föreningen, kostnaden ligger på ca 800:-/månad. Totalt erbjuds ca 20 garageplatser. Separat kö tillämpas. I området förekommer även boendeparkering, se bifogad PDF-fil för mer info.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga placerad i källaren med ingång ifrån innergården.
Vindsförråd tillhör lägenheten
Föreningen har en stor asfalterad innergård med utemöblemang och cykelparkering för medlemmarna att nyttja.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

BUDGIVNING
All budgivning via MOHV Fastighetsförmedling i Malmö är s.k. öppen budgivning. För att du som spekulant skall känna dig trygg redovisar vi alla inkomna bud. Alla som deltar i budgivningen godkänner att budlistan med deras namn, nummer samt lagda bud delas ut till köparen och säljaren vid kontraktskrivningen. Ingenting är klart förrän kontraktet är skrivet. I det fall det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan kontrakt är skrivet, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren.

FRI PRÖVNINGSRÄTT
Säljaren har enligt lag fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren är fri att välja till vem, vilket pris, hur och när de väljer sälja sin bostad. Säljaren kan när som helst välja att avsluta en försäljningsprocess

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter