Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lugna Gatan 19

Lugnet Malmö

2 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Lugna Gatan 19

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 81,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 3 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 087 kr/mån Inkl. värme, VA, kabel-tv.
Pantsatt Nej
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Ett källarförråd
- Säljarna vet ej om torkskåp och tvättmaskin fungerar.
- En obligatorisk kostnad tillkommer på månadsavgiften för en preliminär debitering om 100 kr/månad samt en administrativ avgift om 19 kr/månad.
- Lägenheten har flyttstädats inför försäljningen och säljarna kommer inte utföra någon ny flyttstädning.

Byggnad

Byggnadsår 1979
Energideklaration Finns för närvarande inte
Intill Malmö Citys mysiga gågata har vi nu nöjet att äntligen presentera en gaveltrea med stor inglasad balkong i underbara sydväst. Hissen från markplan tar oss upp till våning fyra där vi finner denna rymliga och välplanerade lägenheten med både stort badrum och gäst-wc där ni ges möjlighet att skapa ert drömboende. På Lugnet bor vi med Malmös gågata, shopping, caféer och restauranger runt husknuten. Både köpcentret Triangeln och Triangelns tågstation finner vi ett stenkast bort. Här bor vi på ett mycket attraktivt läge i en populär och stabil HSB-förening, bättre än såhär blir det inte. Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens 81 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL
Vi välkomnas av en rymlig hall med plats för sko- och hatthylla samt gott om förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare på höger sida. Ljust laminatgolv och vita väggar.

VARDAGSRUM
Direkt till vänster i hallen når vi lägenhetens vardagsrum som är stort till ytan med ett härligt ljusinflöde tack vare det stora fönsterpartiet. I vardagsrummet finns det utrymme till både större soffgrupp och stor matplats för 6-8 personer, här finns ett charmigt burspråk som bjuder på olika möbleringsmöjligheter. Vita väggar och välbevarad originalparkett på golvet.

SOVRUM 1
Via hallen når vi lägenhetens mindre sovrum som tack vare sin stora yta erbjuder flera olika användningsområden och möbleringsmöjligheter. Detta rum lämpar sig perfekt som sovrum, gästrum, barnrum eller kontor. Vita väggar och plastmatta på golvet.

SOVRUM 2
Även lägenhetens master bedroom nås från hallen och här bjuds vi på ett väldigt mysigt sovrum som har fönster mot balkongen. Detta rum har gott om plats för både dubbelsäng, arbetshörna och stor extra förvaringsmöbel om så önskas. Stort fönsterparti ger ett härligt ljusinsläpp.

BADRUM
Via hallen når vi badrummet som är utrustat med badkar, torkskåp, toppmatad tvättmaskin, wc-stol och handfat i vitt porslin med spegelskåp ovanför. Våtrumsmatta på golvet och tapet på väggarna.

GÄST-WC
Lägenhetens gäst-wc är utrustat med wc-stol och handfat i vitt porslin. Tapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet.

KÖK
Ljust och rymligt kök med gott om arbetsyta och förvaring samt utrymme till större matplats. Köket är utrustat med kyl och frys, spis samt fläkt. Gavelläge och fönster i två väderstreck ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en trevlig utsikt. På golvet ligger ljus laminat och väggarna är vita.

BALKONG
Stor och härlig balkong i soligt sydvästläge med eftermiddags- och kvällssol. På balkongen finns det plats för både större soffmöblemang och gott om förvaring.

Renoveringsmöjlighet mitt i City!

Intill Malmö Citys mysiga gågata har vi nu nöjet att äntligen presentera en gaveltrea med stor inglasad balkong i underbara sydväst. Hissen från markplan tar oss upp till våning fyra där vi finner denna rymliga och välplanerade lägenheten med både stort badrum och gäst-wc där ni ges möjlighet att skapa ert drömboende. På Lugnet bor vi med Malmös gågata, shopping, caféer och restauranger runt husknuten. Både köpcentret Triangeln och Triangelns tågstation finner vi ett stenkast bort. Här bor vi på ett mycket attraktivt läge i en populär och stabil HSB-förening, bättre än såhär blir det inte. Varmt välkommen på visning!

Förening

Lugna Gatan 19

Förening

HSB Brf Lugnet

Allmänt om föreningen

HSB Brf Lugnet är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 225 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 12 lokaler varav 4 upplåtes med bostadsrätt och 8 st med hyresrätt. Byggnaderna uppfördes 1977-1978 och föreningens adress är Lugna Gatan 1-47. Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal (omförhandlad årsskiftet 2018/2019) gäller tom 2028. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

HUSETS SKICK
Under 2019 har föreningen upphandlat ett gemensamt bredbandsavtal via Telenor. Alla lägenheter kommer få tillgång till bredband via uttag i lägenheten och detta betalas via ett obligatorisk tillägg om 125 kr/månad på månadsavgiften. Föreningen planerar att köra igång detta under 2020. Omdragning och indragning av fiberkablar i lägenheterna kommer vara aktuellt under hösten.
2019 har föreningen även upphandlat ett byte av värmesystem för att energieffektivisera så mycket som möjligt, detta beräknas vara klart sommaren 2020.
2019 installerades 50 st laddplatser för elbilar i garaget.
2018 filmades och spolades avloppsstammarna. Nya grillplatser färdigställdes på ett par av gårdarna. Gårdsbelysningen och viss belysning i husen har bytts ut till LED lampor. Styrventiler i värmeanläggningen byttes ut, byte av tvättmaskiner utfördes samt reparation av hissar utfördes.
2011 renoverades gymmet.
Ca 2005 byttes samtliga fönster ut bortsett från fönstren innanför de inglasade balkongerna. I de fönstren satte man endast in nytt glas.
Ca 2004 byttes takbeläggning.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017-12-05.
Cirka 2024 planerar föreningen att se över avloppsstammarna och utföra en eventuell relining.
Cirka 2025 planerar föreningen renovering av takbeläggning och i samband med det se över om eventuell installation av solpaneler.
Cirka 2030 planerar föreningen att renovera takbeläggningen på garaget.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen förändrade årsavgifterna senast 2019-01-01 då avgifterna höjdes med 2% pga tomträttsomförhandlingen.
Enligt årsredovisningen (2018) är föreningens lånenivå låg och styrelsen planerar att göra ytterligare amortering av lån på den redan låga nivån, detta för att skapa utrymme för kommande större underhåll. Föreningen planerar att höja avgiften med cirka 3% 2020.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat en gemensam försäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån individuell förbrukning. En obligatorisk kostnad tillkommer för en preliminär debitering om 100 kr/månad samt en administrativ avgift om 19 kr/månad. Avläsning gällande elförbrukning sker kvartalsvis och avräkning/justering görs därefter mot den preliminära inbetalningen.

PARKERING
I föreningen finns 182 garageplatser i varmgarage som går att hyra för en kostnad om ca 600 kr/månad. Platser med elladdbox går att hyra för ca 800 kr/månad. Det finns även MC-platser i en låst del som går att hyra för 100 kr/månad. Det finns två biltvättsplatser i garaget som kan användas av de medlemmar som hyr garageplats. Föreningen erbjuder även fyra gästparkeringar som kan hyras till en kostnad om cirka 60 kr/dygn.
I övrigt råder boendeparkering i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensamma tvättstugor i varje trapphus på källarplan som kan nyttjas mot en kostnad om ca 25 kr/månad. Tvättstugorna är utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel.

I föreningen finns ett gym som medlemmarna kan nyttja till en kostnad om ca 50 kr/månad (ca 600 kr/år) samt en fritidslokal på Lugna gatan 17. I föreningen finns även cykelrum samt barnvagnsrum.

I föreningens lummiga gård finns sittplatser, grillplatser samt förskoleverksamhet.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och Internet (fiber) via Bredbandsbolaget samt Bredband 2. Det finns även anslutning via Com Hem (TV-antenn). Från och med årsskiftet 2019/2020 kommer Telenor att leverera bredband till samtliga lägenheter, detta betalas via ett obligatorisk tillägg om 125 kr/månad.

ÖVRIGT
I föreningen finns även en husvärd som hjälper till med diverse saker.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/lugnet/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-10-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter