Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lugna gatan 17

Lugnet MALMÖ

2 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Lugna gatan 17

Antal rum 3 rum
Boarea 88,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0065
Våning 6 av 7, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 495 000 kr
Avgift: 4 396 kr/mån
Andel i föreningen: 0,3773%
Andel av årsavgift: 0,37376%
Kommentar -Bredband: 1500 kr/år -Tvättavgift: 300 kr/år -Administrativ avgift: 182 kr/år -El prel. deb: 960 kr/år Föreningen debiterar samtliga medlemmar el efter förbrukning.
Inglasad
Pantsatt Nej
Allmänt Det disponeras i dagsläget ett källarförråd
En obligatorisk kostnad gällande el tillkommer på månadsavgiften för preliminär debitering om 100 kr/månad samt en administrativ avgift om 19 kr/månad.
Obligatorisk tillägg om 125 kr/månad tillkommer för bredband via Telenor.

Byggnad

Byggnadsår 1979
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från- och tilluft
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 145 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Lärkan 8
Vi välkomnas in i en rymlig hall som sträcker sig igenom lägenheten. Hallen är utrustad med en stor garderob med spegelskjutdörrar och en stor hatthylla. Här ifrån hittar vi först in i det första sovrummet och där efter det stora vardagsrummet som mynnar ut i ytterligare ett sovrum, som i dagsläget disponeras som ett tv-rum. Rakt fram i hallen kommer man till lägenhetens kök och därifrån ut på den härliga inglasade hörnbalkongen, på vägen dit passerad vi toaletten och en klädkammare/städskrubb.

HALL

På golvet är det ett mörkt laminatgolv med ljus tapet på väggarna.

VARDAGSRUM

Luftigt och rymligt vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från det stora burspråket. Detta maffiga rum erbjuder en rad olika möbleringsmöjligheter. Rummet har ljus tapet på väggarna och välbevarad original parkett på golvet.

KÖK

Vitt kök med ljus laminat bänkskiva. Här finns en mängd förvaringsskåp och köksutrustning i form av: ugn, diskmaskin, Micro och kyl/frys. På väggarna är det en blommig ljus/blå tapet och golvet är belagt med ett ljusgrått laminatgolv.

BADRUM

Rymligt helkaklat vitt badrum med gott om förvaringsskåp, dusch, handukstork, stor vit vask med vit kommod och bäst av allt, tvättmaskin.

SOVRUM 1

Ljus tapet på väggarna och laminatgolv, stor garderob med extremt bra förvarningssystem.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet disponeras i dagsläget som ett tv rum men funkar lik så till ett sovrum. På väggarna har vi en ljustapet och ett laminatgolv på golvet.

BALKONG

Inglasad hörnbalkong med ljusbeige klinkers på golvet. Balkongen har även den en del förvaringsmöjligheter. Här har du god utsikt över Lugnets mysiga kvarter.

I mitten av Malmös puls finner vi denna stora trea på sjätte våningen.

Några få meter från Malmös shoppinggata ligger mysiga Lugnet. Här finner vi denna välbevarade, rymliga trea på sjätte våningen i en förening med mycket god ekonomi. Lägenheten erbjuder en rad olika egenskaper varav, stor inglasad hörnbalkong med utsikt över de mysiga gatorna & ett vardagsrum med burspråk som ger ett härligt ljusinsläpp. Välkommen på visning!

Förening

Lugna gatan 17

Förening

HSB Brf Lugnet

Allmänt om föreningen

HSB Brf Lugnet är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 225 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 12 lokaler varav 4 upplåtes med bostadsrätt och 8 st med hyresrätt. Byggnaderna uppfördes 1977-1979 och föreningens adress är Lugna Gatan 1-47. Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal (omförhandlad årsskiftet 2018/2019) gäller tom 2028. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningen har tecknat en gemensam försäkring som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

HUSETS SKICK
Under 2019 har föreningen upphandlat ett gemensamt bredbandsavtal via Telenor. Omdragning och indragning av fiberkablar i lägenheterna gjordes under hösten 2019.
2019 upphandlades ett byte av värmesystem för att energieffektivisera så mycket som möjligt, detta blev klart sommaren 2020.
2019 installerades 100 st laddplatser för elbilar i garaget.
2018 filmades och spolades avloppsstammarna. Nya grillplatser färdigställdes på ett par av gårdarna. Gårdsbelysningen och viss belysning i husen har bytts ut till LED lampor. Styrventiler i värmeanläggningen byttes ut, byte av tvättmaskiner utfördes samt reparation av hissar utfördes.
2011 renoverades gymmet.
Ca 2005 byttes samtliga fönster ut bortsett från fönstren innanför de inglasade balkongerna. I de fönstren satte man endast in nytt glas.
Ca 2004 byttes takbeläggning.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017-12-05.
Cirka 2025 planerar föreningen renovering av takbeläggning och i samband med det se över om eventuell installation av solpaneler.
Cirka 2029 planerar föreningen att se över avloppsstammarna och utföra en eventuell relining.
Cirka 2030 planerar föreningen att renovera takbeläggningen på garaget.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen förändrade årsavgifterna senast 2021-01-01 då avgifterna höjdes med 1%.
Enligt årsredovisningen (2019) är föreningens lånenivå låg och styrelsen planerar att göra ytterligare amortering av lån på den redan låga nivån, detta för att skapa utrymme för kommande större underhåll.


Överlåtelseavgiften: 1 190 kr
Pantsättningsavgiften: 476 kr


Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån individuell förbrukning. En obligatorisk kostnad tillkommer för en preliminär debitering om 100 kr/månad samt en administrativ avgift om 19 kr/månad. Avläsning gällande elförbrukning sker kvartalsvis och avräkning/justering görs därefter mot den preliminära inbetalningen.

PARKERING
I föreningen finns 182 garageplatser i varmgarage som går att hyra för en kostnad om ca 600 kr/månad. Platser med elladdbox går att hyra för ca 800 kr/månad. Det finns även MC-platser i en låst del som går att hyra för 100 kr/månad. Det finns två biltvättsplatser i garaget som kan användas av de medlemmar som hyr garageplats. Föreningen erbjuder även fyra gästparkeringar som kan hyras till en kostnad om cirka 60 kr/dygn.
I övrigt råder boendeparkering i området.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns gemensamma tvättstugor i varje trapphus på källarplan som kan nyttjas mot en kostnad om ca 25 kr/månad. Tvättstugorna är utrustade med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkrum och 1 mangel.

I föreningen finns ett gym som medlemmarna kan nyttja till en kostnad om ca 50 kr/månad (ca 600 kr/år) samt en fritidslokal på Lugna gatan 17. I föreningen finns även cykelrum samt barnvagnsrum.

I föreningens lummiga gård finns sittplatser, grillplatser samt förskoleverksamhet.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till TV via Com Hem som ingår i avgiften.
Bredband levereras via Telenor. Föreningen har upphandlat ett gruppavtal och obligatoriskt tillägg om 125 kronor tillkommer per månad för 250 mbit/s bredband. Möjlighet att utöka hastigheten finns.

ÖVRIGT
I föreningen finns även en husvärd som hjälper till med diverse saker.
För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/lugnet/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Området ligger otroligt centralt med närhet till Triangeln alldeles intill där du finner ett stort utbud av affärer, restauranger och caféer. Bra kommunikation från Triangeln i form av Pågatåg, Öresundståg, stadsbussar och lokalbussar.

Bilder

Visa alla

HitCounter