Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kungsgatan 27B

Rörsjöstaden Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kungsgatan 27B

Antal rum 1 rum
Boarea 30,00 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0252
Våning 3 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr utgångspris
Avgift: 2 210 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. ett obligatorisk tillägg tillkommer för bredband om 66 kr/mån.
Andel i föreningen: 0,1725%
Andel av årsavgift: 0,2%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1934
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 23 augusti 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 182 kWh/m² och år

Hall

Praktisk hall med bra plats till avhängning och förvaring i inbyggd garderob samt en garderob.

Badrum

Till vänster i hallen finner vi bostadens badrum i halvkaklat utförande. Badrummet är utrustat med ingjutet badkar, wc, kommod och spegel.

Kök

Renoverat kök med spis, ugn, diskho och kyl med frysdel. Optimalt planerat kök för att maximera ytan. Köksinredningen går i vit med ett fint fönster med utsikt mot kungsallén.

Vardagsrum/Sovrum

Generöst vardagsrum i sin storlek med fina ytor och vackert fiskbensparkett och en sovalkov med plats för en stor säng. Stora fönsterpartier erbjuder mycket bra ljusinsläpp. En spatiös takhöjd som bidrar till att rummet upplevs större och känns trivsamt.

Välplanerad funkisdröm på populär adress!

Nu har vi nöjet att presentera denna välplanerade etta på centralt läge. Här finner vi den perfekta bostaden för förstagångsköparen, pendlaren eller studenten. En stilren bostad i bra skick med optimal planlösning. Gott om förvaring i hallen, stort allrum i öppen planlösning med ett fräscht kök och ett halvkaklat badrum.

Byggnaden är ritad av den kände arkitekten Sigfrid Persson och har de senaste åren genomgått flera stora renoveringar för att bevara den charm som gör den till en ikonisk malmöbyggnad. Gemensamma ytor som trapphus, innergård etc är i mycket gott skick med många fina originaldetaljer. Det finns möjlighet att nyttja fina vindsbalkonger som finns i huset och som föreningens medlemmar förfogar över.
Området kring Rörsjöstaden tillhör ett av de mest populära i Malmö med flera restauranger, caféer, butiker och parker i närheten. Ehrensvärdsgatan ligger centralt med närhet till köpcentret Entré där det finns flertalet butiker, upplevelsecenter, gym och bio. Dessutom finns närhet till både kanalen och övriga shoppingstråk samt goda kommunikationsmöjligheter via Värnhemstorget.
I direkt anslutning till lägenhetens ligger den gröna och fina Rörsjöparken.
Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning!

Förening

Kungsgatan 27B

Förening

Brf Malmgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Malmgården är en äkta bostadsrättsförening och föreningen bildades 2007. Föreningen äger Fastigheten Malmö Helge 15 och har därmed äganderätt av marken. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1935 och föreningens adresser är Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Kungsgatan 27A-B och 29. I föreningen finns 281 lägenheter, varav 251 är upplåtna med bostadsrätt och cirka 26 är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även ett 10-tals butikslokaler och ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Gällande hyresrätterna i föreningen; dessa säljs kontinuerligt av och blir därmed ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns fem gemensamma och välutrustade tvättstugor varav en mindre express-tvättstuga. De är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, det finns även tillgång till torkrum och mangel. I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra för 300kr/natt, (bokas via hemsidan). Det finns även vindsateljéer att hyra för den som önskar mot en avgift.

I föreningen finns en härligt grönskande innergård med grillplatser, utemöbler, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.

Tv och bredband

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Bredbandsbolaget som levereras via Telenor. Bredbandskostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/månad.

Parkering

I föreningen finns 50 garageplatser i det underjordiska garaget. Separat kösystem tillämpas. För att veta om aktuell kötid kontakta vaktmästare.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Avgiften sänktes med 5% 2020 och ytterligare med 5% 1 januari 2021. Årets Resultaten har enligt årsredovisningen varit positivt 4 år i rad. Inga beslut om kommande avgiftsändringar finns för närvarande. Överlåtelseavgiften är 2,5 % och pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp. Betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för aktuellt år.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen gör löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen som uppdaterades 2018.

2019 Installerades nya stålportar i originalförlaga till entréer på Kungsgatan 27A och 29 samt Drottninggatan 6A. Inpasseringssystem med elektronisk tvättstugebokning via app installerat.
2018 Fasadrenovering där fasaden restaurerades till ursprunglig färg med hjälp av antikvarie. Fönsterbyten skedde där man satte in fönster identiska originalen i kärnvirke. Beklädde fronter av balkonger i handbockad kopparplåt.
2017 renoverades hissar
2016 Nyinstallation av fiber för bredband.
2013 Nya pannrum samt garageport bytt.
2012 Nya elstammar samt ny el dragen i alla lägenheter och renoverade vattenstammar. Två avloppsstammar relinades på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2010 Tvättstugorna renoverades.
2005 Hissarna renoverades.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2021: Föreningen planerar att renovera de hissar som ännu inte renoverats, samt injustering av värmesystemet. Relining av avloppsledningarna är planerad att börja i oktober.
2023 målning av trapphus.
2026 omläggning av tak.
I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för fler planerade renoveringar.

Övrigt

Föreningen uppmanar att köparen läser igenom dokument för trivselregler och Brf Malmgårdens stadgar. Den nya bostadsrättsinnehavaren ska även skriva under blanketten "Godkännande av regler i Brf Malmgården", se längst ner på föreningens hemsidan under information till mäklare (https://www.malmgarden.org/?rID=1061&page=information+till+m%E4klare).

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmgarden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2021-06-04) samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Området runt Värnhem bjuder på stort affärsutbud i form av bland annat det nyöppnade Entré. Flertalet restauranger, caféer och gym ligger alldeles runt knuten.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter