Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kungsgatan 27A

Värnhem/Slussen/Rörsjöstaden Malmö

1 150 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kungsgatan 27A

Antal rum 1,5 rum + Kök
Boarea 45,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 202 (1001)
Våning 1 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 150 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 435 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,2453%
Andel av årsavgift: 0,29%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för exempelvis el och hemförsäkring. Denna kostnad är individuell för den boende.
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1935
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2009
Energiprestanda: 201 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Helge 15
Bostadens disponeras på följande sätt:

Entré
Här möts vi av en rymlig och ljus hall med infälld belysning och sobra kulörer. Det charmiga brunbetsade golvet löper vidare in till kök, vardagsrum och sovrumdelen, -och skapar en enhetlig känsla. Redan här ges ett smakprov på bostadens skyhöga mysfaktor och unika charm. Här finns goda avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor och en rymlig klädkammare ger ytterligare gott om förvaring.

Badrum
Det fräscha och moderna badrummet med infälld belysning, är helkaklat i en ljusgrå kulör med matchande klinkergolv med golvvärme. Utöver WC, handfat och handdukstork så inrymmer badrummet även tvättmaskin och torktumlare.

Kök
Vidare från hallen tar vi oss in i bostadens ljusa och smakfullt renoverade kök, med en härlig atmosfär. Här har man optimerat varje del för att effektivisera användningen på bästa möjliga sätt. Köket (Fransk design kök) är fullt utrustat med vacker vit skåpinredning och rostfria vitvaror (siemens) såsom ugn med gasspis, fläkt, integrerad diskmaskin och kombinerad kyl/frys samt smarta förvaringslösningar. Med noggranna kulörval i köket, matchande bänkskiva och rostfria köksmaskiner, skapas en vacker och modern köksmiljö med komfort och hemtrevnad. Köket inrymmer även en matplats där köksbordet kan fällas in i väggen.

Vardagsrum / Sovrum
Vidare från köket öppnar den rymliga vardags-och sovrumsdelen upp sig! Här matchas det vackra brunbetsade parkettgolvet i ek med vita väggar, vilket skapar en ljus och enhetlig känsla i bostaden. Vidare in i vardagsrumsdelen möts vi av ett stort fönster vilket ger optimalt ljusinsläpp till detta vackra rum. Här får man utan problem plats med allt man behöver och inredningsmöjligheterna är många! Vackra originaldetaljer som breda fönsterbrädor i sten och härlig takhöjd höjer charmfaktorn ytterligare! Sovrumsavdelning är avskild från vardagsrummet med snygga skjutdörrar i vitt glas vilket ger er en optimal sovmiljö. Sovrumsavdelningen har ett mindre fönster.

Område
Närområdet tillhör ett av Malmös mest populära bostadsområden och erbjuder ett mycket stort utbud både för shopping, vinbarer, caféer och restauranger. Kommunikationerna är mycket goda, härifrån tar du dig till övriga delar av Malmö samt Lund och Köpenhamn mycket enkelt. Parker, promenadstråk och cykelvägar precis utanför dörren och närhet till såväl Rörsjöparken som Drottningtorget ! Här finns något för alla!
Här presenteras en charmig lägenhetsom är renoverad med stor varsamhet och där man har lyckats kombinerat nytt med vackra 30-talsdetaljer såsom fiskbensparkett, lamprosetter och med en takhöjd utöver det vanliga! Optimal planlösning är ytterligare fördelar. Söker du ett mysigt cityboende på en stark adress är detta lägenheten för dig!!

Förening

Kungsgatan 27A

Förening

Brf Malmgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Malmgården är en äkta bostadsrättsförening och föreningen bildades 2007. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1935 och föreningens adresser är Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Kungsgatan 27A-B och 29. I föreningen finns 281 lägenheter, varav 251 är upplåtna med bostadsrätt och cirka 28 är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även ett 10-tal butikslokaler och ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Gällande hyresrätterna i föreningen; dessa säljs kontinuerligt av och blir därmed ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.

HUSETS SKICK
Föreningen gör löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen.

2018 Fasadrenovering samt fönsterbyten.
2016 Gruppanslutning av bredband till bostadsrättshavarna infördes.
2013 Nya pannrum samt garageport bytt.
2012 Nya elstammar samt ny el dragen i alla lägenheter och renoverade vattenstammar. Två avloppsstammar relinades på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2010 Tvättstugorna renoverades.
2005 Hissarna renoverades.
2002 Trapphus målat.
1997 Fasad renoverad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2019-2021: Föreningen planerar att renovera de hissar som ännu inte renoverats, relining av avloppsledningar samt injustering av värmesystemet. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgifterna höjdes senast 2017-01-01 med 1%. I dagsläget finns inga vidare beslut om kommande avgiftsändringar (2019-02-25)

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 4 gemensamma och välutrustade tvättstugor samt 1 express-tvättstuga. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt tillgång till torkrum och mangel finns. I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra för ca 300 kr/natt och bokas via hemsidan. Det finns vindsateljéer att hyra för den som önskar mot en avgift.

I föreningen finns en härlig grönskande innergård med grillplatser, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Bredbandsbolaget som levereras via Telenor. Bredbandskostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/månad.

PARKERING
I föreningen finns ca 50 garageplatser i det underjordiska garaget. En liten p-plats kostar ca 700 kr/månad, en stor plats ca 850 kr/månad och en MC-plats kostar ca 570 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande, med restriktion om minsta ägarandel på minst 10% för den som ska bo i lägenheten.

Föreningen uppmuntrar medlemmarna att vara med i någon av föreningens arbetsgrupper; trädgård- och trivsel, energi, julinblåsning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmgarden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2019-02-25) samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter