Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kulladalsgatan 28a

Kulladal Malmö

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

6

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kulladalsgatan 28a

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 80,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1315 (1002)
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr
Avgift: 4 186 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, el, bredband, bostadsrättstilläggsförsäkring
Andel i föreningen: 0,15416%
Andel av årsavgift: 0,15%
Driftskostnad 3 588 kr/år
varav
El: 3 588 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Driftkostnaderna är ungefärliga och beror på val av försäkringsbolag samt energiförbrukning. Den angivna elen ingår i månadsavgiften, säljaren betalar 299kr/mån i förskott. En gång per år läser föreningen av elen och innehavaren betalar därefter utifrån förbrukningen.
Pantsatt Nej
Allmänt --Säljaren disponerar idag över ett källarförråd.
--Elen är totalt omdragen i lägenheten utfört av behörig elektriker. Jordfelsbrytare är installerad av föreningen.
--Idag disponeras lägenheten som 4 rok, i lägenhetsförteckningen står den skriven som 3 rok.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 7 maj 2009
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år
Allra längst ner på Kulladalsgatan utan biltrafik saluför vi nu en helrenoverad lägenhet att flytta rakt in i som erbjuder ett fantastiskt modernt boende, genomgående planlösning, stilren placering på gaveln med inglasad balkong och utsikt från tre väderstreck, 2 toaletter, vita, släta väggar, fina ytskikt, totalrenoverat badrum, modernt kök och omdragen el. Detta i ett barnvänligt och grönskande område med flertalet lekplatser, närhet till dagis, skola, kommunikationer, Mobilia, Svågertorp, Hyllie och direkt anslutning till Kulladals idrottsplats. Stabil förening med god ekonomi, lediga parkeringsplatser och med möjlighet att spela minigolf i området.

Hall
Rymlig hall med goda avhängnings möjligheter samt klädkammare. Hallen binder samman samtliga rum och ger god överblick över lägenhetens disposition. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörkt, slitstarkt klinkergolv som sträcker sig ut till köket.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum, placerat på gaveln, vilket ger rummet många fönster för härligt ljusinsläpp. Väggarna är vita och på golvet ligger ett fint, oljat ekparkett. Vardagsrummet erbjuder plats för stor soffgrupp samt arbetshörna utan att det känns trångt.

Kök
Renoverat kök som erbjuder en smakfull och stilren inredning med gott om plats för förvaring, arbets-avlastningsyta samt sittplatser i matsalsavdelningen för minst 6 personer. Köket renoverades 2007 och är utrustat med vitvaror såsom infälld spishäll, ugn i arbetshöjd, rostfri fläkt med utsug, inbyggd diskmaskin och rostfri kyl och frys. Rummet har vita väggar och mörkt klinkers på golvet.

Badrum
Tidlöst och uppdaterat badrum, renoverat 2009 utfört av fackman enligt säljaren. Badrummet erbjuder vitt, matt kakel i kombination med svart klinker. Badrummet är utrustat med snygg kommod med förvaring, spegelskåp med belysning, wc, dusch med infällningsbara glasväggar samt vattenburen handdukstork.

Gästwc
Nyrenoverad gästwc med vita väggar och mörkgrå klinkers. Här återfinns wc, vask och spegel.

Sovrum 1
Det första sovrummet har vita väggar och mörkare laminat på golvet. Fönsterna vetter ut mot grönområde och här finner ni utgång till den inglasade balkongen. Plats finns för garderober och dubbelsäng.

Sovrum 2
Det andra sovrummet har vita väggar, ljusrosa fondvägg och mörkt laminatgolv. Rummet är lättmöblerat med fönster och utgång till balkongen. Rummet erbjuder fri utsikt mot grönområde.

Sovrum 2/Kontor
Ursprungligen användes detta rum som en stor klädkammare. Idag har säljaren utökat rummet och använder det idag som ett sovrum. Väggarna är vita med en rosa fondvägg och mörkt laminatgolv.

Inglasad balkong
Inglasad balkong i västerläge. Vita väggar och trevligt teakgolv som ingår i köpet. Balkongen erbjuder utsikt över fotbollsplan, fritt från insyn. Plats för soffgrupp eller cafésätt.

--Upplysning från säljaren: rullgardiner, micro och lös inredning i klädkammaren ingår inte i köpet. Köksblandaren har lågt tryck. Det finns 2 glasdörrar till vardagsrummet i källaren.
Stilren, ljus & genomgående hörnlägenhet med modernt kök & smakfullt renoverat badrum. Ett fräscht hem i mycket gott skick en trappa upp med fri utsikt över fotbollsplan & inglasad balkong i västerläge. På populärt område med goda kommunikationsförbindelser. Nära matbutiker, skolor & shopping!

Förening

Kulladalsgatan 28a

Förening

Hsb Brf Per Albins Hem i Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Per Albins Hem i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 692 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 14 lokaler, varav 12 upplåts med hyresrätt. Föreningen köpte fastigheten 1966 (äger marken). Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea och den tekniska HSB.

HUSENS SKICK
1986 renoverades fasader.
1991 byttes fönster och glaspartierna på balkongerna.
1999-2000 renoverades tak.
2006 renoverades trappuppgångar.
2007 tätades fönster i trevåningshusen.
2008 renoverades tvättstugor samt källarutrymmena.
2009 byttes glasen i fönster.
2013 fräschades utemiljön upp och lekplatsen vid Kulladalsgatan 24 färdigställdes.
2014-2016 byttes elstammar och underhåll av värmeanläggningen genomfördes vilket innefattade byte av radiatorer samt förnyelse av värmecentraler.
2015 utfördes asfaltering, ny garagebelysning samt förnyelse av lekplats, boulebana och grillplatser vid Kulladalsgatan 30. Samma år sattes även trafikhinder och markutrustning upp, OVK-besiktning utfördes i självdragshusen och rengöring av ventilationskanalerna utfördes.
2017 installerades postboxar.
2018 målades samtliga vindar och nya dörrar av metall för ökad säkerhet och bättre brandskydd installerades.
2019 installerades ny belysning på vindarna i höghusen på Kulladalsgatan. Byte av hissmaskiner. Installation av ny belysning i källarutrymmena samt installation av laddstolpar för elbilar.

Pågående renoveringar:
Föreningen är igång med hissrenoveringar.
Föreningen planerar relining gällande avloppsstammarna och arbetet planeras att påbörjas under hösten 2020. Därefter planeras tappvattenstammarna att åtgärdas. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

Planerade renoveringar:
Föreningen planerar mellan 2022-2025 att renovera fönster, yttertak, fasad/balkongrenovering och entrépartier. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. För fler renoveringar se vidare i årsredovisningen.

EKONOMI
En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av ett prisbasbelopp, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av ett prisbasbelopp av köparen för varje lån som tas med bostadsrätten som säkerhet. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 2% under 2021..
Föreningen planerar att årligen höja avgiften med 2 % fram till 2024 enligt underhållsplanen.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via Bredband2. En anslutningsavgift på 200 kr tas ut av Bredband2.

PARKERING
I föreningen finns 226 utomhusparkeringsplatser och 399 garageplatser. Kallgarage kostar ca 224 kr/mån, varmgarage ca 337 kr/månad, mopedgarage ca 113 kr/månad och MC-garage ca 224 kr/månad. Gällande utomhusplatser: p-plats vid gata, ca 113 kr/månad, p-plats på p-däck, ca 113 kr/månad. Det finns även möjlighet att hyra husvagnsplats för ca 224 kr/månad. Kösystem tillämpas. Kostnad 200 kr. Det finns även gästparkeringar i föreningen, se vidare på föreningens hemsida för vidare information.

EL
Som boende i Brf Per Albins Hem behöver man inte teckna något elabonnemang. Kostnaden för elen betalas via avgiftsavin per månad. Den kostnad som tas ut grundar sig på beräknad årsförbrukning och avläsning sker en gång per år. Vid överlåtelse sker ingen avläsning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstugor är belägna i källaren och är utrustade med tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även tillgång till torkrum, manglar och en stenmangel. Även grovtvättstuga finns med tillhörande torktumlare och torkrum. Elektroniskt bokningssystem.

Det finns tio miljöhus, varav ett är miljöhus för farligt avfall, på Brf Per Albin Hems område.

På Kulladalsgatan 14 finns ett gym som kan användas till en kostnad om ca 100 kr/månad (startavgift tillkommer om ca 200 kr/månad) och per person som betalas via avgiftsavin som tillägg.
På Kulladalstorget 7 finns en festlokal att hyra till en kostnad om ca 800 kr/dygn och på Kulladalsgatan 30 finns en källarlokal att hyra till en kostnad om ca 400 kr/dygn. Ytterligare en källarlokal finns att hyra på Kulladalsgatan 8F, kostnad ca 200 kr/dygn.

Cykelrum finns beläget i källaren. I varje hus finns ett barnvagnsrum/rullatorrum för förvaring av barnvagnar och rullatorer.
Föreningen har en övernattningslägenhet på Kulladalsgatan 26 B. Denna går att boka av föreningens medlemmar mot en avgift om ca 300 kr/dygn.

Föreningen har även en fin och grönskande gård med vackra planteringar, grillmöjligheter, gemensamma utemöbler och nysatta pergolas med belysning och planteringar. Det finns en boulebana och lekplatser. Föreningen har även en uppskattad fritidsverksamhet med anordnande av diverse aktiviteter och grupper som medlemmarna kan delta i om så önskas, dock är alla aktiviteter inte kostnadsfria.

ÖVRIGT
För mer information besök gärna föreningens informativa hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/peralbinshem/forening/

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förenings hemsida samt årsredovisning 2020-12-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I området finns Kullavångens förskola och Per Albin hems förskola. Kulladalsskolan för ålder 6-12 år. Kulladals idrottsplats är hemmaplan för fotbollsklubben Kulladals FF.

Bilder

Visa alla

HitCounter