Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kollegiegatan 5A

Nydala Malmö

1 295 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kollegiegatan 5A

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 57,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 1, hiss finns
Kommentar En halv trappa upp.
Ekonomi Pris: 1 295 000 kr utgångspris
Avgift: 2 689 kr/mån I avgiften ingår kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer för TV om ca 70 kr/månad och värme samt varmvatten om ca 650 kr/månad. Föreningen har som plan att årligen höja avgiften ca. 2% varje år per januari månad. Elnätsavgift ingår i månadsavgiften och eleförbrukning debiteras individuellt.
Andel i föreningen: 0,22941%
Andel av årsavgift: 0,2287%
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten tillhör det 2 förråd. Ett källarförråd och ett matförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 14 maj 2020
Energiklass: E
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Lägenhet i absolut toppskick!

Hall

Innanför ytterdörren möts vi av en rymlig och ljus hall med ljust trägolv, som nästan är genomgående i hela lägenheten. Här finns det spegelgarderober med plats för att hänga av ytterkläder samt ytterligare förvaringsmöjligheter.

Sovrum

Det rymliga sovrummet är smakfullt renoverat med ljust trägolv och vitmålade väggar. Gott om plats för en dubbelsäng, nattduksbord och en byrå. Platsbyggda garderober med bra förvaringsmöjligheter.

Kök

Köket är stilrent renoverat med extra stora kakelplattor som ger en exklusiv marmorkänsla, massiv bänkskiva i sobert svart och vita köksluckor. Ljust trägolv och vitmålade väggar. Vitvarorna är rostfria och arbetsytorna generösa. Här finns även en matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på stora sällskapsytor med gott om plats för umgänge. Golvet är nylagt parkett golv och väggarna vitmålade. Härifrån når vi också den inglasade balkongen.

Toalett/badrum

Badrummet som nås från hallen med vita kakelplattor på väggarna och på golvet grå klinkers med golvvärme som skapar en inbjudande känsla som skvallrar om hög kvalité. Allt enligt branschregler. Duschhörnan är i glas och spotlightsen i taket skänker behagligt ljus. Kommod i vitt och belysning integrerad i spegeln. El är förberedd för tvättmaskin om man så önskar.

Balkong

Den inglasade balkongen är helt öppningsbar, vetter mot söder och bjuder in till solbad större delen av dagen. Här finns plats för en loungegrupp eller ett litet matbord.

Topprenoverad 2:a mitt i Nydala!

Varmt välkommen till denna genomgående 2:a på 57,5 kvm med optimal planlösning på Nydala! På första våningen en halv trappa upp finner du denna välrenoverade bostad med inglasad balkong i soligt söderläge. Genom hela lägenheten möts vi av genomtänka materialval av hög kvalité, generöst tilltagna rum och härligt ljusinsläpp. Här kan du flytta rakt in och avnjuta ett stilrent och modernt kök med fina ytskikt i sobra färger i vitt, grått och svart!

Lägenheten ligger nära Nydalaskolan och omgivningarna bjuder på grönskande innergårdar med lekplatser och gemensamma ytor för umgänge samt Nydalaparken på några minuters gångavstånd. I närområdet finns även butiker av olika slag inklusive livsmedelsbutik.

Läget är ett optimalt pendlarläge med ringvägen (E6) bara några minuter bort och Malmö stad på cykelavstånd. Du kan snabbt och smidigt ta dig till både närliggande kommuner som till Malmös innerstad.

En bostad du inte får missa!

Förening

Kollegiegatan 5A

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 11

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus nr 11 är en äkta förening. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Professorn 1 och Professorn 2 i Malmö kommun med därpå uppförda byggnader med 416 lägenheter och 3 lokaler, i tre höghus och fyra låghus. Byggnaderna är uppförda ca 1962. Fastighetens adress är Kollegiegatan och Eriksfältsgatan. Tomträtten omförhandlades 2016-01-01 och avtalet löper på 10 år t o m 2025-12-31.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1 190kr och en pantsättningsavgift om ca 476kr/pant, och som betalas av köparen. Föreningen har nyligen höjt avgiften med 2% 2021-01-01 och räknar med avgiftshöjningar på ca 2 % årligen.

Besök gärna föreningens hemsida www.malmohus11.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera dess uppgifter med någon representant ur styrelsen, liksom information rörande lediga p-platser och kommande avgiftshöjningar.

Tv och bredband

TV: Föreningen är ansluten till digital-TV via ComHem. För detta tillkommer som en obligatorisk kostnad om 70 kr/mån. Medlemmarna får själva beställa en box eller ett c-modul

Internet: Föreningen är ansluten till fiber LAN via ZMarket. Medlemmarna själv har möjlighet att välja hastighet och leverantör.

IP-telefoni finns via ZMarket

Parkering

Föreningen har 255 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 150 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. I dagsläget står ca 25 st medlemmar i kö till parkeringsplats. Föreningen har även fem gästparkeringar för 3 kr/h och tolv MC parkeringar för 150 kr/mån. Separat kösystem tillämpas även där. Cykelgarage finns.

Renoveringar - utförda och planerade

2021- Reliningrenovering i källargångar. Boende kommer ej att påverkas enligt föreningen. Beräknas färdigt 2025.
2021 Miljöhus
2020 Kameraövervakning
2020 Installation av nya värmepumpar i höghusen
2019 Byte av hissar
2018 Digital-tv
2016 Värmesystem - nya undercentraler
2016 Installation av tagg- och tvättbokningssystem
2015 Värmesystemet uppdateras med ny teknik
2014 Renovering av innergården
2012 Takrenovering (höghusen)
2012 Relining av avlopsstammar
2012 Målning av källare
2011 Införande av gemensam el
2010 Byte av varm- och kallvattensstammar
1995 Inglasning och utbyggnad av balkonger samt byte till treglasfönster

Övrigt

I avgiften ingår kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg tillkommer för TV om ca 70 kr/månad och värme samt varmvatten om ca 650 kr/månad.

Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras efter individuell förbrukning med tre månaders eftersläpning. Elnätsavgiften ingår i månadsavgiften.

Tvättstugor finns i varje byggnad och är belägna i källaren. Det finns två tvättmaskiner och en torktumlare i respektive tvättstuga. Det finns två manglar varav en är en stenmangel. Två stora torkrum.

Cykelgarage finns och får nyttjas mot en deponeringskostnad, separat kösystem tillämpas. En fritidslokal finns tillgänglig för föreningens medlemmar.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nydala ligger i Malmös sydöstra delar. I området finns såväl bostadsrätter som hyresrätter och villor. Området är omtyckt pga sitt stora utbud av skolor och förskolor. I området hittar du även grönytor såsom Nydalaparken. På Nydala och Eriksfält hittar du ett flertal när- och matbutiker.

Kommunikation

Stadsbusslinje nummer 8 går från Nydala, via Södervärn, hela vägen ner till Malmö C som du når på ca 30 minuter.

Parkering

Parkering finns strax utanför bostaden (kösystem). Se föreningens hemsida för mer information www.malmohus11.se

Bilder

Visa alla

HitCounter