Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Klyvaregränd 5 B

Västra Hamnen Malmö

4 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Klyvaregränd 5 B

Antal rum 3 rum
Boarea 114,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 6
Våning 4 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 495 000 kr
Avgift: 5 711 kr/mån Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg för: Värmetillägg 880 kr och Kabel-tv 350 kr. Total månadsavgift är: 6 976 kr
Andel i föreningen: 11,81558%
Andel av årsavgift: 11,814719999%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 2012
Energideklaration
Utfärdad den 16 mars 2017
Energiklass: -
Primärenergital: 144 kWh/m² och år
Välkommen till denna helt fantastiska arkitektritade lägenhet med två våningar. Det erbjuds ljusa och exklusiva materialval, stora härliga fönsterpartier samt väl tilltagen takhöjd. Köket blir en naturlig plats att umgås på med sittplatser runt den stora köksön och utgång till balkong i väst. På nedervåningen finns vardagsrummet som har ett nedsänkt golvparti och utgång till orangeriet som är inspirerat av Marocko.

Hall
Rymlig hall med avhängningsmöjligheter och plats för möblemang. Stort fönster och spotlights i taket. Ljust trägolv och vita väggar.

Kök
Köksinredning från HTH med vita luckor, vitt kakel och bänkskiva i betong. I mitten av köket är den tilltagna köksön i betong med sittplatser för cirka 4 personer. Det finns även på köksön en extra vask samt fyra runda separata spishällar i olika storlekar med en frihängande fläkt. Det finns här köksutrustning som integrerad kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. Stort fönsterparti längs ena kortsidan som vetter mot balkongen i väst. Uttag för centraldammsugare, och spotlight i taket.

Badrum
Badrummet är utrustas med wc, handfat med kommod, dusch med duschväggar, handdukstork samt tvättpelare. Vitt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Spotlight i taket.

Vardagsrum
Ljust trägolv, väggar i ljus träpanel samt en en fondvägg i oputsad betong. Det är plats för större matbord. En del av golvytan är nedsänkt med cirka 20 cm, där finns det plats för soffgrupp. Stora skjutdörrar leder ut till orangeriet, det kan även öppnas upp med skjutdörrar utåt. I vardagsrummet finns uttag för centraldammsugare, dimbar belysning och två platsbyggda bokhyllor i ljust trä.

Orangeri
I anslutning till vardagsrummet finns ett fantastiskt orangeri med exotiska växter. Det kan öppnas upp mellan orangeriet och vardagsrummet med stora fönsterpartier. På golvet är det stengolv och det finns plats för sittmöbler.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns platsbyggda garderober med skjutdörrar och annan platsbyggd förvaringsmöbel med handfat. Ljust trägolv och vita väggar. Fönster som vetter emot föreningens innergård. Sovrummet har egen wc och dusch.

Sovrum 2
Ljust trägolv och vita väggar samt fondvägg. Plats för säng och andra möblemang. Fönster som vetter mot innergården.

WC
Ljust trägolv och vita väggar. WC, handdukstork och spotlight i taket.

Dusch
Handfat med kommod med spegel ovanför och dusch med glasdörr. Vita kaklade väggar och vitt klinkergolv. Spotlight i taket. Dusch och wc ligger i anslutning till sovrum 1 och separeras med en skjutdörr.

Övrigt.
Till lägenheten hör ett förråd.

Samtliga rum är utrustade med trådlös termostat för styrning av temperatur.

Unik etagevåning med eget orangeri

Välkommen till denna helt fantastiska arkitektritade lägenhet med två våningar. Det erbjuds ljusa och exklusiva materialval, stora härliga fönsterpartier samt väl tilltagen takhöjd. Köket blir en naturlig plats att umgås på med sittplatser runt den stora köksön och utgång till balkong i väst. På nedervåningen finns vardagsrummet som har ett nedsänkt golvparti med plats för soffgrupp och utgång till orangeriet i som är inspirerat av Marocko. Föreningens innergård består av en grönskande oas med gemensam pool och bastu som inramas av exotiska växter. Varmt välkomna på visning!

Du bor här på lugn gata i populära Västra hamnen med havet alldeles intill. Här finns all tänkbar service så som matbutiker, restauranger, caféer samt skolor, förskolor etc. Med en promenad eller snabb cykeltur tar du dig in centrum. Malmö central är även det bara några minuter bort vilket ger utmärka kommunikationer.

Förening

Klyvaregränd 5 B

Förening

Brf Gröna Dronten

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Föreningen köpte fastigheten 1 september 2017 (äger marken) och består av åtta stycken lägenheter. Huset är ritat av arkitekterna Cord Siegel och Axel Hauschild. 2012 byggdes huset som ett experiment av EON, där elbolaget under tre år testade olika energilösningar för framtidens bostäder. Mot gatan har samtliga lägenheter ett eget orangeri med växter i olika teman från resmål i hela världen såsom Teneriffa, Australien och Mexiko.
Samtliga lägenheter är utrustade med KNX-system som gör att du kan tända och släcka alla lampor i lägenheten.

EKONOMI
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
Föreningens innergård är en grönskande oas med gemensam pool som ramas in av magnolia, bambu, myskmadra och kinesisk sekvoja. Här finns även en utomhusdusch, poolhus med bastu samt handikapp-WC. På gården finner vi också ett miljörum och cykeluppställningsplats.

PARKERINGSMÖJLIGHETER
Föreningen har två p-platser framför fastigheten som hyrs till alla medlemmar. De som önskar hyra dessa två platser lottas och de som dras får hyra under ett års tid. Det finns även flera parkeringshus i området.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
I och med att fastigheten byggdes 2012 finns i dagsläget inga större renoveringar planerade.

Utfört underhåll:
Filterbyte FTX 2018
Behandling av fönster och dörrar 2018
Översyn aluminiumpartier på fönster och dörrar 2018
Installation av skärmtak över entrédörrar överta våningen 2018

Planerat underhåll:
Rensning av dagvattenledningar 2019
Spolning av avloppsledningar 2019
Ventilation OVK 2020
Rengöring av ventilationskanaler FTX 2020

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband vid Sydantenn.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter