Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Keramikvägen 49

Oxie Malmö

995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Keramikvägen 49

Antal rum 5 rum + Kök
Boarea 121,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 9
Våning 0, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 995 000 kr utgångspris
Avgift: 6 339 kr/mån inkl värme, VA, garage, kabel-tv, bredband, sophämtning
Andel i föreningen: 0,48304%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans br-radhus
Byggnadsår 1981 - 82
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
På lugnt och lummigt läge med närhet till centrum och skola och med busstation precis runt hörnet finner vi denna fantastiska 2-planslägenhet med inte mindre än fem rum.
Hallen på nedervåningen välkomnar i läckert svart vitt och med smart lösning till förvaring under trappan. Det som inte ryms där får sin egen plats i förrådet bredvid. En trappa upp, på tåligt laminat väntar köket i fräscha ljusa färger, nya vitvaror och stort utrymme för matplats. Tack vare stora fönster och genomgående läge blir ljusinsläppet totalt och skapar ytterligare rymd och atmosfär. Gästtoaletten bredvid imponerar med helkaklade väggar, tuff fondtapet och vackra detaljer.
Längst med hallen finner vi först badrummet där vi kliver in på svart klinker med golvvärme under fötterna och där de helkaklade vita väggarna ger fräschör och tillsammans med spotlights i taket välkomnar till ett avslappnande bad i badkaret. Vägg i vägg väntar gästrummet på fortsatt laminat och med vitmålade väggar och bredvid en enorm walkincloset. Mittemot kommer vi sedan till barnkammaren där det lugna läget mot gården ger ro dygnet runt. Med varma färger i rött och gott om plats för förvaring blir detta ett perfekt rum för de mindre i familjen.
Vidare in i det stora sovrummet överraskas vi av vackert ljusinsläpp och plats för stora garderober. Arbetsrummet som även det är beläget mot innergården och skapar plats för såväl ytterligare förvaring som bokyllor eller övrig möblering. Slutligen kommer vi till vardagsrummet som dominerar lägenheten med fräscha vita väggar samt en läcker fondtapet i glada färger. Två stora fönster och en dörr till balkongen ger ljus utan att vara rädd för insyn. Balkongen mot innergården och med plats för bord och stolar blir i perfekt läge med utsikt över lekplatsen och barnen eller för en mindre måltid en sensommarkväll.
Välkommen till ett ljust och härligt hem, mitt bland lummig grönska men med närhet till centrum och busstation! En genomgående femma i toppskick!

Förening

Keramikvägen 49

Förening

Hsb:s Brf Marietorp I Malmö

Allmänt om föreningen

Med ett fantastiskt fint läge sydöst om Malmö hittar ni bostadsrättsföreningen Marietorp med sina 210 lägenheter. Brf Marietorp ligger söder om Oxie station och Tycho Brahe observatoriet. Runt omkring ligger åkrar, parker med sina stora grönytor, lekplatser, tennisbanor, planteringar, friluftsscener och en fantastisk historia eftersom Oxie i sig själv var en stor handelsort på 1300 talet. Oxie är en egen Stadsdelsnämnd med de flesta serviceinrättningarna och affärer centralt beläget.
Oxievångsbadet ligger också väldigt nära.
Nära till förskola och skola.

Föreningen:
HSB brf Marietorp är en äkta förening.Föreningen består av 210 st lägenheter, 1 st kvarterslokal, 60 st p-platser och 210 garageplatser.

Föreningens 210 bostäder är fördelade enligt följade:
23 st 2rok
56st 3rok
38st 4rok
93st 5rok.

Föreningen är sedan 1/1 2007 fullvärdesförsäkrad i länsförsäkringar.

Föreningen Förvaltas eknomiskt och tekniskt av HSB. I samband med en lägenhetsförsäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift på 1070 kr som betalas av köparen och en handläggningsavgift vid pantsättning om 428 kr.

Husets skick:
Husen i brf marietorp är från 1981/1982. Det har skett löpande underhåll under åren. Det finns i dagsläget inget behov av att byta vatten-, avlopps- eller elstammarna.

Planerat underhåll:
Fasaden kommer att putsas upp vid behov på vissa av husen. Delar av balkongen på övervåningen kommer att fräschas upp och fixas till.

Parkering:
Föreningen har 60 p-platser och 210 garageplatser. Bostadsrättslägenheten har en garageplats som följer med lägenheten och är inkluderad i avgiften.

Gemensamhetslokaler:
Större gemensamhetslokal och en fräsch tvättstuga med nyare maskiner samt en ny digatal bokningstavla.

Tv- och internetanslutning:
Föreingen har nyligen byggt om TV-systemet. Föreningen har använt sig av Riksnet för installation av övervakning, kabel-TV och bredband. kabel TV finns både som digitalt och analogt och levereras av Canal Digital. Kabel TV och bredband är avtalat till en kostand om 200 kr/mån.

Övrigt:
Avgiften har varit oförändrad sedan 2004. I dagsläget finns det inga bestämda avgiftshöjningar. Det pågår dock diskussioner om en eventuell höjning.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2009-09-03). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Budgivning:
All budgivning via Fastighetsbyrån i Malmö är s.k. öppen budgivning. För att du som spekulant skall känna dig trygg redovisar vi alla inkomna bud på vår tjänst Bud-on-line på nätet. Läs mer om vår budgivning i bladet "bud-on-line". Alla som deltar i budgivningen godkänner att budlistan med deras namn, nummer samt lagda bud delas ut till köparen och säljaren vid kontraktskrivningen. Våra budgivningar är kvalitetssäkrade och övervakas av oberoende jurister.
Ingenting är klart förrän kontraktet är skrivet. I det fall det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan kontrakt är skrivet, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren.

Fri prövningsrätt:
Säljaren har enligt lag fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren är fri att välja till vem, vilket pris, hur och när de väljer sälja sin bostad. Säljaren kan när som helst välja att avsluta en försäljningsprocess eller påbörja en ny. Dvs, säljaren är inte bunden att sälja till bud över utgångspriset.

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter