Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Humanistgatan 4C

Nydala Malmö

995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Humanistgatan 4C

Antal rum 2 rum
Boarea 60,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208012002-0144
Våning 8 av 9, hiss finns
Ekonomi Pris: 995 000 kr utgångspris
Avgift: 3 652 kr/mån Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Andel i föreningen: 0,27525%
Andel av årsavgift: 0,27309%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Säljaren disponerar ett vindsförråd samt ett mindre matförråd i källaren.
Garderoben i sovrummet ingår ej.
Säljaren informerar om att spisknappen som visar när ugnstemperaturen är uppe ej är fungerande. Man hör däremot ett läte när den är klar.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 3 september 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 137 kWh/m² och år
Entré:
Vi välkomnas in genom ytterdörren till hallen med parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns en rymlig klädkammaren samt plats för avhängning.

Kök:
Rymligt och renoverat kök med ett bra ljusinsläpp och gott om plats för matbord. Här sitter ett mörkt kakel som stänkskydd ovanför bänkskivan. Skåpsluckorna är vita och här finns gott om arbetsyta och förvaring. Utrustning som finns i köket är kyl, frys, diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt inbyggad micro. På golvet ligger samma parkettgolv som i hallen och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med plats för både soffa, matbord och förvaring. Samma snygga parkett även här samt och vita bredspacklade väggar. Utgång till den stora inglasade balkongen i perfekt och soligt västerläge.

Sovrum:
Här finns plats för säng och annat möblemang. Även här finns gott om plats till förvaring. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Badrum:
Halvkaklat badrum med klinkergolv i sobra färger. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, , spegel, spegelskåp och WC.

Inglasad balkong:
Den mycket rymliga inglasade balkongen nås via vardagsrummet. Ett utmärkt västerläge med mycket sol samt en härlig och rogivande utsikt. Gott om plats för möblemang.

Genomgående och insynsskyddad 2:a på våning 8 i mycket stabil förening!

En välplanerad och ljus lägenhet på våning 8 med hiss. På ett lugnt och skönt läge med mycket grönområden men ändå gott med kommunikationer och matbutiker. Vi finner en bostad med väldisponerade kvadrat, stor hall, rymligt sovrum med förvaring, stilrent och renoverat kök med goda förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum och en inglasad balkong i västerläge.
Här bor du i en populär och stabil förening med låg avgift samt härliga innergårdar och lekplats.

Ett lugnt område med närhet till butiker och kommunikationer precis utanför dörren. Välkommen på visning!

Förening

Humanistgatan 4C

Förening

Riksbyggens Brf Malmöhus Nr 12

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Malmöhus Nr 12 är en äkta förening som innehåller 324 lägenheter fördelat på 6 hus. Föreningen bildades 1963, samma år som husen färdigställdes. Marken innehas med tomträtt och avtalet omförhandlades 2016 och ligger oförändrat i 10 framåt. Både ekonomisk och teknisk förvaltning står Riksbyggen för.

HUSETS SKICK
Tidigare renoveringar.
2020 Avloppsstammar - Relining
2020 Balkonger
2019 Fasad
2018 El och VVS
2017 Hissar
2012 Stammar
2012 Uppvärmning
2011 Vattenstammar
2006 Tak
2001 Fönster

Framtida renoveringar.
2021 Elstammar
2022 Värmeanläggning

EKONOMI
Månadsavgiften höjdes med 3% i oktober 2020. Inga fler höjningar/avgiftshöjningar sker förrän i oktober 2021. Avgiftshöjningar beslutas inte av föreningen förrän sent till våren, och börjar då att gälla från och med oktober varje år.

En överlåtelseavgift tas ut om 1190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html?rId=21

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och basutbudet ingår i månadsavgiften.
Föreningen är ansluten till Telenor och bredband 100/100 mbit/s ingår i månadsavgiften.

GEMENSAM EL
Föreningen har ett gemensamhetsavtal gällande el vilket innebär att medlemmar betalar en fast avgift på ca 70 kr och utöver den avgiften faktureras man den mängd el som man själv har förbrukat.

PARKERING
Föreningen förfogar över 250 p-platser som får nyttjas för ca 125 kr/mån, separat kö. Parkeringskön går via Riksbyggens kundservice 0771-860 860

ÖVRIGA UTRYMMEN
I höghusen och på Humanistgatan 6 samt Munkhättegatan 36 har tvättstugan två torkrum, tre tvättmaskiner samt en torktumlare. På Humanistgatan 2 finns inget torkrum, däremot två torktumlare och ett torkskåp.
Fritidslokal för tillfälliga tillställningar finns att hyra i hus på Humanistgatan 2.
Cykelrum finns i källaren i varje hus.
Det finns särskild plats inom området för grillning.

ÖVRIGT
Föreningen är fullvärdesförsäkrade hos Folksam och har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för alla medlemmar.
För mer information, se föreningens hemsida WWW.MALMOHUS12.SE

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-12-21 med hjälp av hemsida samt årsredovisningar. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nydala är ett lugnt bostadsområde nära till det mesta. I Nydala finns det allt från förskolor till skolor och ett gymnasium. Här ligger Nydala-parken, vilket är ett öppet grönområde i Nydalas center. Man hittar även idrottsplatser, närbutiker, restauranger och Ica Maxi, allt som behövs för en bra vardag.

Kommunikation

Nydala ligger i en lugnare del av Malmö men har även nära in till centrum med både buss, bil eller cykel. Man kan cykla till Triangeln på 12 minuter eller ta buss 2:an eller 8:an och vara där inom 16 minuter.

Parkering

Här finns många alternativ till parkering i området. Det finns bostadsparkering vid de flesta byggnader och så finns det ytterliggare parkering via Aimo Park och Nydala Park.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter