Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Höstgatan 35A

Värnhem/Rörsjöstaden Malmö

995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Höstgatan 35A

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 69,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 17
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 995 000 kr
Avgift: 3 613 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband
Andel i föreningen: 3,0953%
Driftskostnad 4 800 kr/år
varav
Värme: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1926
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 25 mars 2010
Energiprestanda: 186 kWh/m² (Atemp) och år
Nyrenoverad 20-talsdröm med högt till tak och välbevarad charm. Bostaden ligger centralt på en lugn gata ett stenkast ifrån Entré. Här trivs du direkt när du kommer innanför dörren!


Hall
Stor hall med ett nyslipat och oljat parkettgolv som fortsätter vidare ut i vardagsrum och sovrum. Eftersom hallen är stor och rymlig kan den användas både som matsalsdel och kontor. Det finns en större inbyggd garderob i hallen.

Kök
Underbart kök som varsamt renoverats för att bevara den gamla charmen. Stora arbetsytor och plats för mycket förvaring. Snygg och funktionell inbyggnadshäll/gasspis, varmluftsugn, fläkt, nyare kyl/frys och diskho. Målat brädgolv och ett stort fönster med utsikt över föreningens mysiga innergård. Köket har en stor garderob direkt till vänster vid ingången.

Sovrum
Stort och luftigt sovrum med fina fönsterpartier mot husets sidogata. Nyslipat och oljat parkettgolv samt ljusa väggar. Sovrummet har en ingång från hallen och har även en öppning mot vardagsrummet. Välbevarade och charmiga skjutdörrar mellan sovrum och vardagsrum bidrar till ett bra ljusflöde i bostaden. I taket finns en välbevarad takstuckatur.

Vardagsrum
Ljust och trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier mot husets kortsida och ett fint burspråk. Nyslipat och oljat parkettgolv samt ljusa väggar. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för både soffgrupp och ett matbord. I taket finns en välbevarad takstuckatur.

Badrum
Funktionellt badrum med dusch, wc, handfat och badrumsskåp.

Området
Värnhem är ett centralt område i Malmö med mysiga gator, fin arkitektur och närhet till det mesta staden har att erbjuda. Det finns goda kommunikationer på värnhemstorget där både stadsbussar och regionalbussar går. Det finns många restauranger och mysiga caféer. Ett stenkast ifrån bostaden ligger köpcentret Entré med många butiker, bowlinghall, restauranger och biograf.
Nyrenoverad 20-talsdröm med högt till tak och välbevarad charm. Bostaden ligger centralt på en lugn gata ett stenkast ifrån Entré. Här trivs du direkt när du kommer innanför dörren!

Förening

Höstgatan 35A

Förening

Brf Odin 3

Allmänt om föreningen

Brf Odin 3 är en äkta bostadsrättsförening bildad år 2006 och fastigheten förvärvades genom ombildning 2010. Byggnaden uppfördes år 1926 och i föreningen finns 44 lägenheter, varav 3 av dessa upplåtes med hyresrätt, samt 2 hyreslokaler. Föreningens tillhörande adresser är Höstgatan 35, 37 och Mellangatan 4. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

HUSETS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan.

2017 utfördes målning av vind, passagesystem med taggar installerades, avloppsstammar relinades.
2016 byttes tappvattenledningarna.
2012/2013 renoverades värmen med ny värmeväxlare och nya termostater i samtliga lägenheter.
2009 renoverades tvättstugorna och taket byttes innan försäljning.

Kommande renoveringar:
Hösten 2019 planerar föreningen renovering av fönster. Per lägenhet räknar föreningen med att man har byggfönster i ca 4 veckor. Enligt information från föreningen görs renoveringen med en trapp i taget, men då inga byggnadsställningar planeras att användas så är man enbart påverkad när byggfirman är inne och och tar ner och sätter dit fönstren igen. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
Ca 2020-2021 planerar föreningen fasadrenovering, dagvattendränering på innergården, renovering av innergård, samt renovering av elstammar.
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

TV/INTERNET
Kabel TV: Grundutbudet ingår i månadsavgiften via Bredbandsbolaget.
Bredband: Föreningen är ansluten till Ownit som bredbandsleverantör och bredbandet ingår i månadsavgiften. Hastigheten är 1000Mbit/s.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgifterna höjdes med 2% i juli 2019 föreningen har beslutat att höja med 3% i januari 2020.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

PARKERING
I området råder boendeparkering. För den som önskar garageplats har Q-park parkeringshus i närheten. Besök www.q-park.se för ytterligare info.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns två tvättstugor som är placerade på vinden. Båda är utrustade med 2 tvättmaskiner samt 2 torkskåp.
Cykelställ på gården, samt begränsad plats för cyklar i källaren.

ÖVRIGT
Föreningen anordnar både vår- och höststädning och medlemmarna förväntas delta på dessa.
Föreningen brukar även anordna julfest på vinden.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.brfodin3.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förenings hemsida (2019-10-23). Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter