Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Granviksgatan 74

Gullvik Malmö

2 395 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Granviksgatan 74

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 93,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 033
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr
Avgift: 5 584 kr/mån inklusive kabel- tv, bredband, garageplats.
Andel i föreningen: 1,5924%
Andel av årsavgift: 1,71%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Bostadsrättsradhus
Byggnadsår 1986
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 9 mars 2021
Energiklass: G
Energiprestanda: 5932 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 225 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Sjövik 3

Sovrum 3

Det tredje sovrummet har även snedtak, vita väggar och golv av ljust trä. Rummet passar perfekt till kontor eller barnrum om så önskas.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum har snedtak vilket ger en mysig känsla. Väggarna är vita och golvet är av trä.

Sovrum 1

Vidare når du ett rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Rummets väggar är vita och golvet pryds av trevligt ljust trä.

Badrum 2

På övre plan kommer du till det rymliga badrummet till höger om trappan där väggarna pryds av vitt kakel och golvet av ljusblå plastmatta. Här finns WC, tvättställ och badkar.

Trädgård

Från vardagsrummet når du ut till en mysig trädgård med både trädäck och gräsmatta. Här kan du njuta oavsett väder tack vare det byggda taket över trädäcket.

Vardagsrum

Vidare kommer du till ett rymligt och socialt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp. Även här pryds golvet av ljust vackert trä och väggarna är i en vit nyans. I taket finns spotlights vilket ger en lyxig känsla. Här får du ett vackert ljusinsläpp tack vare fönsterna ut mot den härliga trädgården.

Kök

Till höger om hallen når du köket som har vita väggar, ljusgrått kakel och ett vackert trägolv i en ljus och kall nyans. Köksluckorna är vita och bänkskivan är svart, vilket ger en trevlig kontrast. Kökets utrustning består av spis, ugn, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin.

Badrum 1

Badrummet på nedre plan är rymligt och här finns gott om plats för förvaring. Väggarna pryds av vitt kakel och golvet av grå plastmatta. Här finns WC, tvättställ, dusch och värmevattenberddare.

Hall

Du välkomnas in i bostaden genom hallen vars väggar är i en vit nyans och golvet är av svart klinker. Här finns gott om avhängningsmöjligheter.

Barnvänligt bostadsrättsradhus med välplanerade kvadratmeter!

Varmt välkommen till ett barnvänligt bostadsrättsradhus med trevlig trädgård där du kan njuta av såväl trädäck med tak över, som gräsmatta. Här möts du av ett boende med välplanerade kvadratmeter, stora sociala ytor och vackert ljusinsläpp. Ett hem som bjuder på vackra trägolv i en kall nyans från år 2019 samt lyxiga detaljer såsom spotlights i taket.

Boendes här får du goda kommunikationsmöjligheter tack vare såväl närheten till inre ringvägen som gångavstånd till närmsta busstation där busslinje 8 går som tar dig till bland annat Hyllie station. Du tar dig även till Ica Maxi stormarknad med cykel på endast fem minuter.

Förening

Granviksgatan 74

Förening

BRF Växthuset i Malmö

Allmänt om föreningen

Brf Växthuset är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007. Föreningen består av sammanlagt 61 bostäder, varav 4 är upplåtna med hyresrätt. Det finns 8 stycken tvåor, 25 stycken treor, 27 stycken fyror och 1 femma. Föreningens tillhörande adresser är Granviksgatan 36-98 (jämna nummer) och Helenetorpsgatan 6-66 (jämna nummer). Föreningen består av småhus om 1-2 våningar uppförda 1986.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea Förvaltning. Föreningen äger byggdad och mark med beteckningen Sjövik 3, Malmö kommun. Marken innehas alltså med äganderätt.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV (grundutbud ingår i avgiften) samt bredband via Comhem. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer till avgiften om 215 kr/månad för bredbandet, vilket har inkluderats i det nämna avgiftsbeloppet.

Parkering

Garageplats ingår i månadsavgiften. I övrigt finns gratis gatuparkering i området. 24-timmars gästparkering finns i området. Tillstånd krävs och ansökan görs hos föreningen.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen har de två senaste åren höjt avgiften med 1%/år. Föreningen planerar att höja årsavgifterna med 1-2 % årligen. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2036.

Utförda renoveringar:
2019 - Radonmätning utförd, 2 st inköp av torktumlare, rensning och översikt utvändigt av skyddsrum, byte av skiljestaketer samt byta av några fönster och fläktar.
2018/2019 - Flertalet fönsterbyten och fläktaggregat.
2018 - Nya stadgar antagna och registrerade.
2017 - Utbyte av fasad av skyddsrum.
2016 - Nytt bokningssystem för tvättstugorna samt renovering och målning av de boendes förråd.
2013 - Byte av garageportarna.
2012 - Översyn av de boendes ventilationssystem och aggregat.
2011- Ombyggnad av den stora lekplatsen.
2010 - Byte av hängrännor och stuprör.
2007/2008 - Ommålning av fasaderna.

Planerade renoveringar:
Eventuellt kan byten behöva genomföras gällande varmvattenberedare, fläktaggregat och fönster om funktion inte finns.
Renovering av asfaltsytor.
Reperation och renovering av de fyra hyresrätterna.
Dominogården, behov förbättrad ventilation.
Grönska/plantering på gårdar.
Utökning i källsorteringen: plast, glas, metall.

Enligt nuvarande förutsättningar planerar föreningen att finansiera löpande- och planerat underhåll med egna medel. För mer information se vidare i årsredovisningen.

Övrigt

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam tvättstuga finns i en byggnad på gården. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel. Bokning sker via app eller i tvättstugan. Festlokal finns att hyra för föreningens medlemmar.

VARMVATTEN/EL
Värme och varmvatten debiteras på respektive boendes elräkning. Varmvatten värms upp via varmvattenberedare. Värme genom element såvida inte boende även installerat varmluftspump, men då debiteras även detta på elräkningen.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-06-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Området

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter