Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Falkmansgatan 5B

Pildammarna Malmö

2 295 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Falkmansgatan 5B

Antal rum 3 rum
Boarea 75,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 91
Våning 7 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 295 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 885 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Andel i föreningen: 0,48446%
Andel av årsavgift: 0,48446%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1958
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 21 september 2018
Energiklass: -
Primärenergital: 98 kWh/m² och år
Hall:
Entrén erbjuder ett snyggt laminatgolv och ljusa väggar samt plats för avhängning och en stor klädkammare. Säkerhetsdörr och spotlights i tak.

Sovrum 1:
Från hallen tar vi oss till sovavdelningen som erbjuder två sovrum och en rogivande utsikt över grönområden. Det ena sovrummet erbjuder ett stavparkettgolv och ljusa väggar.

Sovrum 2:
Det andra sovrummet erbjuder även ett stavparkettgolv och ljusa väggar.

Badrum:
Intill sovavdelningen finner vi det helkaklade badrummet i smakfulla kulörer. Dusch, wc och handfat med förvaring. Tvättmaskin och torktumlare.

Kök:
Smakfullt kök med vita skåpluckor och kakel ovanför arbetsytan. Goda förvaringsmöjligheter, ett snygg laminatgolv, ljusa väggar samt plats för större matbord. Maskiner i form av spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys. Delvis öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med parkettgolv, ljusa väggar och utgång till balkongen. Balkong: I soligt västerläge är den inglasade balkongen menlöshet med en fantastiskt utsikt och plats för sällskapsmöbler.

Närheten till grillmöjligheter på gården, stora grönområden, bra med kommunikationer och Malmös aktivitetsområde med stadion.
Med Pildammsparken som närmsta granne finner vi denna ljusa lägenhet belägen på våning sju! En balkong med eftermiddagssol, smakfull renovering samt en fantastisk innergård med stora ytor för sällskap och aktiviteter. I närområdet finner vi mataffärer, restauranger, förskola, skola, goda kommunikationer och ett stenkast ifrån finner vi både Stadion, Mobilia, Triangeln och attraktiva Hyllie.

Förening

Falkmansgatan 5B

Förening

Hsb Brf Roxen i Malmö

Allmänt om föreningen

HSB Brf Roxen är en stor och mycket populär förening precis intill Pildammsparken. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och innefattar 171 lägenheter och 13 lokaler. Husen är byggda 1958. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlades 2020.

HSB Brf Roxen följer en underhållsplan som sträcker sig över 20 år.

Genomförda renoveringar:
2014 Fasadrenovering samt byte av stuprör och hängrännor.
2014 Yttertak på Falkmansgatan 3,5 och 7.
2015 Byte avstängningsventiler för vatten, åtgärder för körbanor/asfalt.
2015 Relining av avloppsstammar.
2016-2017 Ny belysning i samtliga källare och förråd
2016-2017 Ny tvättmaskin i 5A
2016-2017 Ny fläkt i taket, Falkmansgatan 7 B
2016-2017 Ny källarnedgång, gaveln Falkmansgatan 3A
2016-2018 Cewe instrument AB (gemensam el)
2017-2018 Nya ventiler i källarna, samtliga hus gällande värme och VVS.
2017-2018 Nya gavlar på norrsidan.
2017-2018 Justering och reparation av samtliga fönster.
2017-2018 Renovering av lokal på Falkmansgatan 3.

Kommande renoveringar:
2020 - Kontroll komplettering av hisslinor (görs en gång om året).
2021 - Yttre miljö, miljöhus, cykelförvaring, trädgård samt garagetak (membranet).
I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.
Åtgärderna i planen är preliminära och kan flyttas fram eller tidigareläggas beroende på bedömningar i den årliga besiktningen.

EKONOMI
Föreningen planerar att höja avgiften med ca 2-2,5 % årligen enligt föreningens 5-års kalkyl. Tomträttsavgälden höjdes från januari 2020 till 1 082 440kr/år jämfört med tidigare avgäld på 699 756kr/år. Föreningen planerar inte att höja månadsavgiften ytterligare för medlemmarna på grund av detta utan följer den årliga indexhöjningen på 2-2,5%. Föreningen är i dagsläget obelånad. Avgiften 2020 höjdes med 2,5% från och med 1 april.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 628 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 698 kr/pant.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

GEMENSAM EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och hushållen debiteras kvartalsvis efter faktisk förbrukning.

PARKERING
I föreningen finns 60 st parkeringsplatser som går att hyra för en kostnad om ca 95 kr/månad, 59 garageplatser i underjordsgarage som går att hyra för ca 240 kr/månad samt 31 st garageplatser i markplan som går att hyra för en kostnad om ca 290 kr/månad. Kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbud ingår i månadsavgiften.
Gällande internet finns fiberledning indragen och levereras via HSB Bolina. Flera leverantörer finns att välja mellan. HSB Bolina kommer att upphöra vid årsskiftet. Föreningen tittar på att antingen införa kollektivt avtal för internet alternativt öppet nät där varje medlem kan välja sin leverantör, inga beslut är tagna i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tvättstugor placerade i källaren. Vardera tvättstuga består av 2-3 tvättmaskiner, 1-2 torktumlare, 1 torkrum eller torkskåp samt 1 mangel.

I föreningen finns cykelförråd, gym (Falkmansgatan 7), snickeri (Falkmansgatan 5), bastu (Falkmansgatan 3), hobbyrum samt fritidslokal i källaren som medlemmarna kan nyttja kostnadsfritt. Det finns 14st större förråd som man kan ställa sig i kö för att hyra.

Mycket insynsskyddad och trevlig gård med lekplats, grillmöjligheter och utemöbler.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.
Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter