Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Eriksfältsgatan 63B

Nydala Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Eriksfältsgatan 63B

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 61,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2146-1-45-3
Våning 3 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr
Avgift: 3 802 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-TV samt bostadsrättstillägg (gemensam el, elnätsavgiften ingår och medlem debiteras för faktiskt förbrukning)
Andel i föreningen: 0,23383%
Andel av årsavgift: 0,23383%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1963
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 13 december 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 146 kWh/m² och år

Hall

Vi välkomnas av en stor luftig hall där det finns mycket plats samt mycket förvaringsutrymme tack vare de inbyggda garderoberna. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Kök

Här finns det möjlighet att renovera efter egen smak och tycke - ett välplanerat kök där det både finns gott om plats för matlagning samt utrymme för matgrupp till 4 personer. Inredningen består av skåpsluckor i trä samt en bänkskiva av laminat. Utrustningen köket besitter är fläkt, spis, ugn, kyl och frys. Vita väggar, parkett golv och stänkskydd i kakel över köksbänk.

Vardagsrum

I vardagsrummet känner vi direkt en känsla av luft och utrymme där man kan samla familj och vänner vid matbord eller soffa. Fönstret som är placerat centralt mot ytterväggen skapar mycket naturligt ljus. Tapetserade väggar och parkett golv. Utgången till balkongen finner vi här.

Sovrum

Sovrummet i denna lägenhet har goda utrymmen för en dubbelsäng, extra förvaringsmöbel samt spjälsäng vid behov. Bra förvaringsmöjligheter tack vare den inbyggda garderoben. Även i detta rum har vi ett stort fönster som ger naturligt ljus i hela rummet . Vita väggar och parkettgolv.

Badrum

Ett nyrenoverat stilrent badrum med fint ljust kakel som ramar in utrymmet perfekt. Utrustningen vi hittar i badrummet är toalett, dusch med glasdörrar och handfat med underskåp samt spegel. Ljusgrått klinkergolv och vit kakel på väggar.

Balkong

En stor inglasad balkong med plats för antingen loungemöbler eller matgrupp. Balkongen är placerad i söderläge som ger många soltimmar.

Välplanerad 2:a med stor inglasad balkong i stabil och välskött HSB-förening!

Snart till salu - gör intresseanmälan via mäklarens hemsida!

En välplanerad 2:a på tredje våningen med stor inglasad balkong! En lägenhet med många möjligheter att få in sin egen stil och smak, det finns stora fina utrymmen i både sovrum och vardagsrum där plats finns för både matgrupp samt gemenskapsyta. Det nyrenoverade badrummet bidrar även med en modern känsla till lägenheten. Området ger goda möjligheter för kommunikationer med busshållplats utanför dörren samt lokala bekvämligheter som matvarubutiker och Nydalatorget runt hörnet. Den fina och välskötta bostadsrättsföreningen har även precis slutför installationen av hissar i byggnaden!

Förening

Eriksfältsgatan 63B

Förening

Hsb Brf Nydala

Allmänt om föreningen

HSB Brf Nydala är en äkta förening. Föreningen bildades 1962 och består av 373 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler som används för eget bruk. Föreningens mark är upplåten med tomträtt, tomträttsavtalet löper till år 2026. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.
En överlåtelseavgift tas ut om 1190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se/index.html?rId=21

FÖRENINGENS EKONOMI
Föreningen ser mycket gott på sin ekonomi och arbetar hårt för att behålla sina låga avgifter. De vill vara förberedda för eventuella renoveringar i framtiden och reglerar avgifterna efter behov. Planerad 5% avgiftshöjning 1 april 2021.

HUSETS SKICK
Ventilationen: Självdrag i låghusen och mekanisk i höghusen.
Uppvärmning: Fjärrvärme.
2006 byggdes balkonger ut och glasades in.
2010 Nya hissar sattes in i höghusen samt målning av trapphus.
2014 Infördes gemensam el.
2014-2015 Fasaden renoverades.
2016 Tappvattenstammar i höghusen byttes.
2016 Taknocken målades. Avloppsstammarna bedöms vara i gott skick, men kommer på längre sikt förmodligen att relinas. Stammarna i ett låghus har relinats 2016-2017- övriga kommer att renoveras vid behov.
2019: Föreningen har byggt 3st miljöhus.
2020: Tappvattenledningar i låghusen klara 15 juni 2020. Nya fönster i höghusen klara i maj 2020.
Elstammar i original men bedöms vara i gott skick.

KOMMANDE / PÅGÅENDE RENOVERINGAR
17 hissar och 17 nya trapphus började byggas i juni 2020 i låghusen.
Nya fönster i låghusen påbörjas preliminärt i april-2021
Föreningen följer en underhållsplan och utför årligen en besiktning av sina byggnader.
Taggsystem i alla fastigheter till entre och källare samt tvätt planeras installeras juni 2021.

ÖVRIGA UTRYMMEN
I källaren finns tvättstugor med nya tvättmaskiner i stortvättstugorna.
Motionslokal finns, tagg till gym kostar 300 kr/år.
Även cykelförråd och lägenhetsförråd finns i källaren.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via comhem (basutbudet ingår i månadsavgiften). För utbud och aktuella priser se www.comhem.se. From 1/1-21 kommer föreningen att gå över till Sydantenn som leverantör.
INTERNET: Föreningen har bredband via leverantör Ownit. From 1/1-21 kommer föreningen att gå över till Sydantenn som leverantör, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Föreningen har 290 parkeringsplatser för uthyrning till en kostnad av 175 kr/mån. Separat kö till parkering tillämpas.
Cykelplats finns att hyra i källaren för 15 kr/mån.

GEMENSAM EL
Föreningen har infört gemensam el för samtliga lägenheter. Föreningen står då för elnätsavgiften och boende betalar individuellt för elförbrukningen som läggs på månadsavin.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-10-02. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ja

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Nydala är ett lugnt bostadsområde nära till det mesta. I Nydala finns det allt från förskolor till skolor och ett gymnasium. Här ligger Nydala-parken, vilket är ett öppet grönområde i Nydalas center. Man hittar även idrottsplatser, närbutiker, restauranger och Ica Maxi, allt som behövs för en bra vardag.

Kommunikation

Nydala ligger i en lugnare del av Malmö men har även nära in till centrum med både buss, bil eller cykel. Man kan cykla till Triangeln på 12 minuter eller ta buss 2 eller 8 och vara där inom 16 minuter.

Parkering

Här finns många alternativ till parkering i området. Det finns bostadsparkering vid de flesta byggnader och så finns det ytterliggare parkering via Aimo Park och Nydala Park.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter