Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Eriksdalsgatan 3a

Ellstorp Malmö

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Eriksdalsgatan 3a

Antal rum 2 rum
Boarea 59,50 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 5
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Avgift: 3 353 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv.
Andel i föreningen: 0,37072%
Andel av årsavgift: 0,37072%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1961
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 22 januari 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 141 kWh/m² och år

Hall

Vi välkomnas in i en praktisk hall med gott om avhängningsmöjligheter och förvaring i en garderob. På golvet ligger klinker och väggarna pryds i vitt färg.

Badrum

Till höger in i hallen finner vi bostadens rymliga helkaklade badrum. Badrummet är utrustat med WC, kommod, spegelskåp, handduktstork och dusch.

Kök

Vi leds in till det fräscha köket som går i vit kulör med bra förvaring i under- och överskåp. Stänkskydd i kakel och bryts av med en arbetsbänk i grå kulör. Köket är utrustat med diskmaskin, spis, ugn, fläkt, kyl/frys och micro. Rymmer plats för matbord för ca 4 personer.

Sovrum

Från köket hittar vi det rymliga sovrummet med väldigt mycket förvaring i inbyggda garderober. Här får man plats med dubbelsäng.

Vardagsrum

Stort och rymligt sällskapsrum som har plats för stor soffgrupp och plats för middagsbord om så önskas. Stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Här har vi utgång till bostadens balkong.

Välplanerad tvårummare på lugnt läge!

Varmt välkomna till en ljus och rymlig tvåa med rymlig balkong. Lägenheten erbjuder en luftig hall med gott om avhängningsmöjligheter, ett hemtrevligt kök med gott om förvaring i under- och överskåp, ett rymligt sovrum med gott om förvaring i inbyggda garderober, stort helkaklat badrum samt ett stort sällskapsrum med utgång till bostadens balkong!
Detta hem ligger i en omtyckt och välskött bostadsrättsförening.

I hjärtat av Katrinelund säljs nu en perfekt planerad tvåa. Goda kommunikationsmöjligheter med buss som tar dig snabbt in till stan och Lund från Värnhem. Två väldisponerade sovrum med plats för bredare säng samt förvaring. Snyggt och välplanerat kök som rymmer mycket förvaring bakom vita skåpsluckor. Balkong i uppskattat läge som vetter in mot föreningens mark. Rymligt vardagsrum, gott om plats för både soffgrupp som för matplats.
Solid förening med god ekonomi.
Varmt välkomna på visning!

Förening

Eriksdalsgatan 3a

Förening

HSB Brf Eriksdal

Allmänt om föreningen

HSB Brf Eriksdal
Bostadsrättsföreningen HSB Brf Eriksdal bildades 1961 i samband med byggnationen. Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavgäld löper ut 2030-12-31. Brf Eriksdal består av 3 st bostadshus fördelade på adresserna Eriksdalsgatan 3, 5 och 7. Det finns 240 lägenheter i föreningen, varav 6 st 1 rok, 154 st 2 rok och 80 st 3 rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 3 lokaler i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Genomförda renoveringar:
2008 Bytt tappvattenstammarna och radiatorerna
2009 målades socklarna
2011 Renovering av tvättstugor
2012-2013 Fasader och balkong, utökning av p-platser, avfallshantering
2013 Spolning av avloppsstammar
2014 Utbyte av belysning i trapphus
2016 Belysning till grillplatserna utbytta
2017 Belysning vid portarna och gräsplanen utbytta
2017 Dörröppnare till inre portdörrar i trapphus
2019 Spolning av avloppsstammar
2019 Byte av tak på Eriksdalsgatan 5 och 7
2020 Gemensamt bredband installerat.
2020 Gemensam el, varje lägenhetsinnehavare betalar för sin förbrukning.

Planerade renoveringar: Pågående i föreningen är relining av avloppsstammarna. Arbetet påbörjades i mars 2021 och beräknas slutföras i april 2022.

Föreningen har beslutat att byta ut samtliga hissar. Arbetet påbörjas i september 2021 och beräknas slutföras i april 2022.

Avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja avgiften lite varje år för att följa kostnadsutvecklingen och undvika stora höjningar enskilda år.

Pantsättningsavgift: 476 kr/pant.
Överlåtelseavgift: 1190kr, betalas av köpare.
Övriga avgifter: 500 kr/person i medlemsavgift till HSB (fås tillbaka när man flyttar). 300 kr i årsavgift (betalas endast för innevarande år, fr o m året efter betalas årsavgiften av bostadsrättsföreningen)

Delat ägande: Delat ägande är OK, inga krav på ägarandel.
Juridisk person: Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Tv och bredband

Kabel-TV: Föreningen har kabel-TV via Comhem. Basutbudet ingår i avgiften.

Internet: Föreningen har bredband via Banhof, 1000/1000, ingår i månadsavgiften.

Parkering

Parkering: Föreningen disponerar över totalt 154 st parkeringsplatser som går att hyra, samt 5 mc-platser. Separat kö tillämpas och kostnaden är 250 kr/mån. I övrigt är det boendeparkering i området.

Övrigt

Tvättstuga:
Föreningen har två stortvättstugor (med två tvättmaskiner och en torktumlare) och en veckotvättstuga (med tre tvättmaskiner och tre torkskåp) i källaren i respektive hus. Det finns även två torkrum i respektive hus.

Gemensamma utrymmen:
Gemensamt cykelrum att tillgå. Fritidslokal finns i källaren i 7 B. Föreningen har gott om sällskapsytor på sina om sommaren gröna och välskötta gårdar. Om våren plockas gemensamma utemöbler och grillar fram och det finns även lekplatser för de små.

Förråd: Varje lägenhet har ett tillhörande vindsförråd samt ett matförråd i matkällaren. Föreningen har även ytterligare förråd för uthyrning, för mer information kontakta föreningen

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ellstorp är området, som när det byggdes på 1940-talet, var ett av de första storskaliga bostadsområdena i Malmö med sina 1 100 lägenheter. Idag är det populärt bland de som vill bo bland gröna ytor och med cykelavstånd till centrum. Flera av husen står som friliggande längor samlade kring skyddade innergårdar, i närheten ligger Ellstorpsparkens promenadstråk.

Bilder

Visa alla

HitCounter