Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ehrensvärdsgatan 9

Värnhem Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ehrensvärdsgatan 9

Antal rum 2,5 rum + Kök
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 904
Våning 1 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 588 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,3338%
Andel av årsavgift: 0,38%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt
- Säljaren disponerar över ett källarförråd om cirka 4 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1935
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2009
Energiprestanda: 201 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Helge 15
Med Värnhemstorget och Rörsjöparken runt hörnet ligger denna vackra 30-talsfastighet. En genomgående och smart planerad lägenhet med djupa fönsternischer och fantastiska trägolv, som löper genom flera rum. Fönstren blickar mot innergård och sidogata vilket ger en lugn atmosfär. Brf Malmgården är välkänt för sin härliga innergård och stilfulla byggnad. På Värnhem bor man på attraktivt läge och här är det alltid liv och rörelse. Läget är perfekt knutpunkt för dig som pendlar då du snabbt tar dig med buss både mot Malmö C och mot Lund. Här finner vi service såsom mataffärer, restauranger och caféer på bara ett stenkast avstånd, eller varför inte ta en promenad i lummiga Rörsjöparken. Varmt välkommen på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Entré
Vi möts av en rymlig hall där byggårets vackra brädgolv finns bevarat. Här finns goda avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor samt en rymlig klädkammare ger ytterligare gott om förvaring.

Badrum
Det fräscha badrummet är halvkaklat i vitt med grått klinkergolv. Utöver WC och handfat så inrymmer badrummet även inbyggt badkar med dusch.

Kök
Vidare från hallen tar vi oss in i bostadens smakfullt renoverade kök. Här har man optimerat varje del för att effektivisera användningen på bästa möjliga sätt. Köket är fullt utrustat med vit skåpinredning och vitvaror såsom ugn, gashäll, fläkt, och kyl/frys samt smarta förvaringslösningar. Klassiska kulörval matchas med bänkskiva i svart granit och grått kakel. Köket inrymmer även en matplats och från det stora fönstret har man utsikt över Ehrensvärdsgatan.

Vardagsrum / Matsal
Från hallen öppnar den spatiösa vardags-och matsalssdelen upp sig! Först möts vi av "halvan" som passar perfekt som matsal, kontor, förvaringsutrymme eller myshörna. Fiskbensparketten matchas med ljusa väggar och en vacker fondvägg, vilket skapar en ljus och enhetlig känsla i bostaden. Vidare in i vardagsrumsdelen möts vi av ett stort fönsterparti vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Här får man utan problem plats med allt man behöver och inredningsmöjligheterna är många! Vackra originaldetaljer som breda fönsterbrädor i sten och härlig takhöjd höjer charmfaktorn ytterligare.

Sovrum
Ljust och rymligt sovrum med ljusa kulörer som matchas mot en vacker fiskbensparkett i ek. Stort fönster mot den lugna och vackra innergården ger optimal sovmiljö. Plats för dubbelsäng och här finns även garderober för att utöka förvaringsmöjligheterna.
Med Värnhemstorget och Rörsjöparken runt hörnet ligger denna vackra 30-talsfastighet. En genomgående och smart planerad lägenhet med djupa fönsternischer och fantastiska trägolv, som löper genom flera rum. Fönstren blickar mot innergård och sidogata vilket ger en lugn atmosfär. Välkommen på visning!

Förening

Ehrensvärdsgatan 9

Förening

Brf Malmgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Malmgården bildades 2007 och förvärvade fastigheten samma år. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1934-35 som består av 281 lägenheter. Föreningen har även 11 lokaler och ett antal vindsateljéer som hyrs ut. För den ekonomiska förvaltningen svarar BoNea Förvaltning. Föreningen har ett antal hyresrätter i huset som kontinuerligt säljs av och därmed blir ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.
Läs mer på www.malmgarden.org, där finner man även kontaktuppgifter till styrelsen.

HUSETS SKICK
Föreningen gör löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen.
2012 Nya vattenstammar
2013 Nya pannrum
2012 Ny el dragen
2010 Tvättstugorna renoverades.
2005 Hissarna renoverades.
2002 Trapphus målat.
1997 Fasad renoverad.

Två avloppsstammar (Döbelnsgatan 6 och Drottninggatan 6B) är relinade, resten är original.

Fasaden samt fönster renoveras/byts ut under 2017-2018. Mer information finns på http://malmgarden.org/boende/nyhetsbrev/

Nästkommande renoveringar är relining av avloppsstammar, renovering av hissar som inte blivit renoverade och injustering av värmesystem mellan år 2019-2021 om behov finns.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns 5st gemensamma och välutrustade tvättstugor. De är utrustade med 2-3 tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och tillgång till torkrum. Övernattningslägenhet går att hyra för ca 300 kr/natt. Det finns vindsateljéer att hyra för den som önskar. Härlig grönskande innergård med grillplatser, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.

PARKERING
Det finns ca 50 garageplatser i det underjordiska garaget. En liten p-plats kostar 657kr/månad, en stor plats 808kr/månad och en MC-plats kostar 450kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften och bredband finns indraget via Bredbandsbolaget (165kr/mån). Bredbandskostnaden läggs som en obligatorisk kostnad på avin.

EKONOMI
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Avgfiten höjdes 2017-01-01 med 1%. Det finns inga beslutade avgiftsändringar per 2018-01-15.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten ska äga minst 10%.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten. Spekulanter uppmanas även att noggrant läsa igenom den juridiska köparinfon.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering