Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ehrensvärdsgatan 9

Värnhem Malmö

1 095 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ehrensvärdsgatan 9

Antal rum 2,5 rum + Kök
Boarea 62,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 904
Våning 1 av 6, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 588 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,3338%
Andel av årsavgift: 0,38%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt
- Säljaren disponerar över ett källarförråd om cirka 4 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1935
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2009
Energiprestanda: 201 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Helge 15
Med Värnhemstorget och Rörsjöparken runt hörnet ligger denna vackra 30-talsfastighet. En genomgående och smart planerad lägenhet med djupa fönsternischer och fantastiska trägolv, som löper genom flera rum. Fönstren blickar mot innergård och sidogata vilket ger en lugn atmosfär. Brf Malmgården är välkänt för sin härliga innergård och stilfulla byggnad. På Värnhem bor man på attraktivt läge och här är det alltid liv och rörelse. Läget är perfekt knutpunkt för dig som pendlar då du snabbt tar dig med buss både mot Malmö C och mot Lund. Här finner vi service såsom mataffärer, restauranger och caféer på bara ett stenkast avstånd, eller varför inte ta en promenad i lummiga Rörsjöparken. Varmt välkommen på visning!

Bostaden disponeras enligt följande:

Entré
Vi möts av en rymlig hall där byggårets vackra brädgolv finns bevarat. Här finns goda avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor samt en rymlig klädkammare ger ytterligare gott om förvaring.

Badrum
Det fräscha badrummet är halvkaklat i vitt med grått klinkergolv. Utöver WC och handfat så inrymmer badrummet även inbyggt badkar med dusch.

Kök
Vidare från hallen tar vi oss in i bostadens smakfullt renoverade kök. Här har man optimerat varje del för att effektivisera användningen på bästa möjliga sätt. Köket är fullt utrustat med vit skåpinredning och vitvaror såsom ugn, gashäll, fläkt, och kyl/frys samt smarta förvaringslösningar. Klassiska kulörval matchas med bänkskiva i svart granit och grått kakel. Köket inrymmer även en matplats och från det stora fönstret har man utsikt över Ehrensvärdsgatan.

Vardagsrum / Matsal
Från hallen öppnar den spatiösa vardags-och matsalssdelen upp sig! Först möts vi av "halvan" som passar perfekt som matsal, kontor, förvaringsutrymme eller myshörna. Fiskbensparketten matchas med ljusa väggar och en vacker fondvägg, vilket skapar en ljus och enhetlig känsla i bostaden. Vidare in i vardagsrumsdelen möts vi av ett stort fönsterparti vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Här får man utan problem plats med allt man behöver och inredningsmöjligheterna är många! Vackra originaldetaljer som breda fönsterbrädor i sten och härlig takhöjd höjer charmfaktorn ytterligare.

Sovrum
Ljust och rymligt sovrum med ljusa kulörer som matchas mot en vacker fiskbensparkett i ek. Stort fönster mot den lugna och vackra innergården ger optimal sovmiljö. Plats för dubbelsäng och här finns även garderober för att utöka förvaringsmöjligheterna.
Med Värnhemstorget och Rörsjöparken runt hörnet ligger denna vackra 30-talsfastighet. En genomgående och smart planerad lägenhet med djupa fönsternischer och fantastiska trägolv, som löper genom flera rum. Fönstren blickar mot innergård och sidogata vilket ger en lugn atmosfär. Välkommen på visning!

Förening

Ehrensvärdsgatan 9

Förening

Brf Malmgården

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Malmgården är en äkta bostadsrättsförening och föreningen bildades 2007. Byggmästaren Eric Sigfrid Persson uppförde huset 1935 och föreningens adresser är Drottninggatan 6A-C, Döbelnsgatan 2-10, Ehrensvärdsgatan 1-9 samt Kungsgatan 27A-B och 29. I föreningen finns 281 lägenheter, varav 251 är upplåtna med bostadsrätt och cirka 28 är upplåtna med hyresrätt. I föreningen finns även ett 10-tal butikslokaler och ett 30 -tal vinds- och källarlokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Gällande hyresrätterna i föreningen; dessa säljs kontinuerligt av och blir därmed ett bra kapitaltillskott till föreningens kassa.

HUSETS SKICK
Föreningen gör löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen som uppdaterades 2018.

2019 Inpasseringssystem med tvättstugebokning installerat.
2018 Fasadrenovering samt fönsterbyten.
2016 Nyinstallation av fiber för bredband.
2013 Nya pannrum samt garageport bytt.
2012 Nya elstammar samt ny el dragen i alla lägenheter och renoverade vattenstammar. Två avloppsstammar relinades på Döbelnsgatan 6 och Drottningatan 6B.
2010 Tvättstugorna renoverades.
2005 Hissarna renoverades.
2002 Trapphus målat.
1997 Fasad renoverad.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2019 planerar föreningen att byta ut tre stora portar under hösten.
2019-2021: Föreningen planerar att renovera de hissar som ännu inte renoverats, relining av resterande avloppsledningar samt injustering av värmesystemet. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Se vidare i årsredovisningen för fler planerade renoveringar.

FÖRENINGENS EKONOMI
Avgifterna höjdes senast 2017-01-01 med 1%. På grund av att föreningens ekonomi utvecklats väldigt bra och stabiliserats de senaste åren, samt att räntekostnaderna sänkts betydligt, har styrelsen beslutat om att justera ner avgiften för medlemmarna med 5 %. Avgiftssänkningen kommer att ske från och med den 1 januari 2020.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns 4 gemensamma och välutrustade tvättstugor samt 1 express-tvättstuga. De är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt tillgång till torkrum och mangel finns. I föreningen finns en övernattningslägenhet för medlemmarna att hyra för ca 300 kr/natt och bokas via hemsidan. Det finns vindsateljéer att hyra för den som önskar mot en avgift.

I föreningen finns en härlig grönskande innergård med grillplatser, lekplats och cykelskjul. På gården finns även ett miljöhus och en gemensam takterrass.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, basutbudet ingår i avgiften och bredband via Bredbandsbolaget som levereras via Telenor. Bredbandskostnaden tillkommer som ett obligatorisk tillägg om 165 kr/månad.

PARKERING
I föreningen finns ca 50 garageplatser i det underjordiska garaget. En liten p-plats kostar ca 700 kr/månad, en stor plats ca 850 kr/månad och en MC-plats kostar ca 570 kr/månad. Separat kösystem tillämpas.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande, med restriktion om minsta ägarandel på minst 10% för den som ska bo i lägenheten.

Föreningen uppmuntrar medlemmarna att vara med i någon av föreningens arbetsgrupper; trädgård- och trivsel, energi, julinblåsning.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.malmgarden.org

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2019-11-18) samt säljarna. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter