Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Duvhöksgatan 4B

Söderkulla Malmö

1 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Duvhöksgatan 4B

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 78,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2133-3-199-3
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 3 836 kr/mån Inkl värme, kallvatten, kabel-tv och bredband
Andel i föreningen: 0,32899%
Andel av årsavgift: 0,32899%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 18 januari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 113 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 138 kWh/m² och år

Hall

Bakom ytterdörren finner vi den välplanerade hallen med gott om plats för avhängning och förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljusgrå laminat.

Kök

Rymligt och praktiskt kök med skåpsluckor i trä och bänkskiva i laminat tillsammans med ljust kakel som stänkskydd. Köket erbjuder gott om förvarings- och arbetsytor samt en matplats för ca 4 personer. Utrustningen består av spis, ugn samt kyl/frys. Vitmålade väggar samt ljus laminat på golvet.

Vardagsrum

Ett väl tilltaget vardagsrum med ett härligt ljusinflöde tack vare det stora fönsterpartiet. I vardagsrummet finns det utrymme till både större soffgrupp och stor matplats för 6-8 personer. Vitmålade väggarna samt originalparkett på golvet. Från detta rum når vi lägenhetens härliga balkong.

Sovrum 1 & 2

Lägenheten erbjuder två bra sovrum med plats för både dubbelsäng och extra sovrumsmöbler. I ett av rummen finns dessutom gott om förvaring i de platsbyggda garderoberna. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade.

Badrum

Via hallen når vi det rymliga badrummet som är utrustat med dusch, toalettstol, handfat med över- och underskåp samt en toppmatad tvättmaskin. Helkaklat badrum i ljusblåa toner.

Balkong

Stor och härlig balkong i soligt västerläge med utsikt över föreningens grönområden. På balkongen finns det plats för större soffmöblemang och förvaring.

Genomgående trea med inglasad balkong i västerläge på populära Söderkulla!

Kommande försäljning - anmäl erat intresse redan nu till ansvarig mäklare!

Välkomna till lugna Söderkulla och en lägenhet med väldigt stor potential! På våning ett finner vi denna genomgående och välplanerade trea med fantastisk inglasad balkong i västerläge. Här finns goda möjligheter att skapa ert drömboende i en stabil HSB-förening med låga avgifter och goda pendlingsmöjligheter tack vare närhet till både Hyllie och Inre Ringvägen.

Förening

Duvhöksgatan 4B

Förening

HSB Brf Duvhöken

Allmänt om föreningen

HSB Brf Duvhöken är en äkta förening. Föreningen köpte fastigheten i samband med byggnationen 1962. Antalet lägenheter i föreningen är 306 st och samtliga upplåta med bostadsrätt. I föreningen finns även 8 st lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och ABDS sköter den tekniska förvaltning.

PARKERING
Föreningen tillhandahåller både 131 st parkeringsplatser (100 kr/månad) och 99 st garageplatser (250 kr/månad). Till dessa tillämpas ett kösystem. Låst cykelförvaring 10:-/mån. Gemensam cykelparkering finns i källaren och är gratis. För övrigt råder fri parkering i området.

RENOVERINGAR
2007 Målning av trapphus
2013 Nya tappvattenstammar och renovering av avloppsstammar i fastigheterna / Relining.
2019 Fasad och takarbete
Målning av trapphusen 2007.
Samtliga trapphusventilationer är utbytta.
Hissar har nyligen renoverats och hissarna i låghusen ska även renoveras under 2019-2023.
3-Fas el fram till säkringsskåp, resterande del ansvarar den boende för.
För mer info kring renoveringar, se föreningens årsredovisning.

VARMVATTENMÄTNING
Föreningen har fattat ett beslut om att tillämpa individuell mätning av vattnet, vilket infördes under 2015. Varje bostadsrättsinnehavare betalar vad man själv förbrukar per månad gällande varmvatten. I samband med detta sänktes avgifterna med 7% den 1 april 2015 för att motsvara varmvattenförbrukningen.

GEMENSAM EL
Föreningen har infört gemensam el där varje lägenhet debiteras för respektive förbrukad el. Kostnaden skickas ut på avierna retroaktivt.

ÅRSAVGIFTER
2019- 2024: Planerad årlig höjning med 3%

TV & INTERNET
TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn, 5 fria kanaler att välja mellan, totalt 20 stycken ingår i månadsavgiften.
Internet: Föreningen har ett gemensamt bredbandsavtal via Sydantenn där 100/100 ingår i avgiften. Högre hastighet kan väljas mot en högre kostnad.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Tvättstuga: I källaren på Duvhöksgatan 2 finns 2st tvättstugor med tillgång till 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum per tvättstuga. För att tillhandahålla så många tvättider och för att tvätta så miljövänligt som möjligt tillämpar föreningen ett avgiftssystem där varje tvätt kostar 5 kr. Detta har visat sig vara mycket effektivt och hjälper till att hålla föreningens kostnader nere. Kallmanglar har installerats i mangelrummen där det även finns elmanglar. Det finns dessutom en grovtvättstuga tillgänglig i föreningen.
Cykelförvaring: Låst cykelförvaring finns att tillgå till en kostnad om 10kr/mån.
Gym: Gym finns i grannföreningen på Berguvsgatan för medlemmar i HSB Brf Duvköken att nyttja mot en kostnad på 600 kr/år.

INNERGÅRD
Innergård finns med tillgång till gemensamma utemöbler samt grillar.
Föreningen har byggt miljöhus och sopnedkasten har stängts.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Söderkulla finns en bra variation mellan hus, radhus och bostadsrätter. Det finns stora grönområden och lekplatser. Det finns bra utbud av förskolor i området och här finner vi även Söderkullaskolan som erbjuder utbildning till årskurs F-9. I direkt närhet finner ni även Nydalaskolan (F-6) samt Munkhätteskolan (F-9). Det finns bra matbutiker i området och bra förbindelser med både buss och cykelvägar till Hyllie där vi finner köpcentret Emporia samt köpcentret Mobilia. Närheten till både Hyllie-och Triangelns station gör det enkelt att ta sig fram i Malmö såväl som närliggande kommuner.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter