Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Disponentgatan 1

S:t Knut MALMÖ

3 250 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Disponentgatan 1

Antal rum 3 rum
Boarea 95,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 107
Våning 2 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 250 000 kr
Avgift: 4 626 kr/mån inkl. värme, vatten och kabel-tv
Andel i föreningen: 3,0645%
Andel av årsavgift: 3,35733%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår 1983
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 27 juni 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 131 kWh/m² och år

En trappa upp finns denna unika och välplanerade trerumslägenhet. Det erbjuds ett stort kök med smakfulla materialval och burspråk med fönsterpartier som ger en perfekt matplats. Du har även här två väl tilltagna sovrum och ett rymligt badrum. Den trevliga balkongen vetter mot föreningens charmiga innergård.

Hall
Välkomnande hall med gott om förvaring i form av garderober längs hela väggen. Vita väggar och ljust klinkergolv.

Kök
Direkt från hallen kommer du in till köket. Stort härligt kök med grå och vit skåpsinredning samt vit bänkskiva. Det finns här köksutrustning som spishäll, fläkt, integrerat kylskåp samt frys, inbyggnads ugn, inbyggnads mikrovågsugn, diskmaskin, tvättmaskin och inbyggd kaffemaskin.
Vita väggar och ljust klinkergolv.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och andra möblemang. Vita väggar och ljust laminatgolv. Här har vi utgången till balkongen som vetter mot föreningens trevliga innergård.

Sovrum 2
Även detta sovrum är rymligt och har plats för dubbelsäng. Fönster som vetter mot föreningens innergård. Vita väggar och ljust laminat golv.

Vardagsrum
Trevligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger bra med ljus. Plats för både större soffgrupp och andra möblemang. Vita väggar samt en tapetserad fondvägg och ljust laminatgolv.

Badrum
Stilrent, ljust badrum med vitt kakel och beiget klinker. Det finns här handfat med kommod, wc, handdukstork och en stor dusch.

Trivsam och smakfull trerumslägenhet

På omtyckt adress har vi denna välplanerade och utmärkta trerumslägenhet. Bostaden har en genomgående planlösning och det erbjuds bland annat stort kök med smakfulla materialval, två rymliga sovrum och ett stilrent badrum. Burspråket i köket ger en perfekt matplats med sina stora fönsterpartier och från det ena sovrummet tar du dig ut på balkongen som vetter mot föreningens lugna och charmiga innergård.

Du bor här på lugnt och centralt läge med gångavstånd till centrum. Matbutik finns precis över gatan och det finns även gott om restauranger samt caféer i området. Här finns också goda kommunikationer. Varmt välkomna på visning!

Förening

Disponentgatan 1

Förening

BRF Almen 1-5

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Almen 19 i Malmö kommun. På fastigheterna finns 1 byggnad med 36 lägenheter (varav 32 bostadsrätter och 4 hyresrätter) samt 2 lokaler uppförda. Byggnaden är uppförd 1983 och bostadsrättsföreningen bildades 2009. Styrelsen har upprättat en Ekonomisk plan, daterad 2009-10-01 och i samband med detta skedde upplåtelse av lägenheterna.

Ekonomisk förvaltare är Riksbyggen.

PARKERING
Föreningen äger ca 20 garageplatser samt 1 mc-plats, dessa går att hyra för ca 450 kr/månad. För dessa tillämpas ett kösystem. I området råder även boendeparkering.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt två torkskåp.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-tv via Comhem, basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via Comhem eller Bredbandsbolaget. De boende får själva välja hastighet och pris.

FASTIGHETENS SKICK

Föreningen följer en underhållsplan.
Utförda renoveringar
2010 - Modernisering av tvättstuga, nya maskiner.
2010 - Målningsarbeten av trapphus, hissar och portar.
2011 - Effektivisering värmeanläggning
2013 - Takrenovering
2014 - Tätskiktsarbete fasad
2016 - Markytor
2017 - Entrédörrar och garageport byttes, ny porttelefon och taggsystem installerades.
2017 - Vatten- och avloppsstammar spolades med bra resultat.
2018 - Hissarna byttes ut.
2019 - Säkerhetsdörrar installerades.
2019 - Ny tvättmaskin och torkskåp sattes in.
2019 - Garaget och vissa trapphus målades om.

Planerade renoveringar
- Fönster, vattensystem 2022-2023

EKONOMI
Inga planerade avgiftshöjningar i nuläget.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Malmös kulturkvarter S:t Knut är en central stadsdel beläggen i Västra Sorgenfri. Området består till största delen av flerbostadshus som är uppförda i nordisk klassicistisk arkitektur. Förutom en stor variation av restauranger och caféer så finner vi även skolor för alla åldrar. Vi finner flertalet förskolor där vi bland annat har den judiska förskolan Chinuch. Vi har grundskolan Sorgenfriskolan som huserar klasser från förskoleklass till årskurs nio. I området har vi även den nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan som har klasser från årskurs sju till nio. På andra sidan Föreningsgatan hittar vi även Pauliskolan som utbildar ca 1100 gymnasieelever.

Närservice

I området finner vi ett stort utbud av caféer med smakrikt kaffe från mikro-rosterier samt restauranger med olika kulinariska bakgrunder där bland annat vår favorit Spoonery finns. På andra sidan Amiralsgatan finner vi en större Coop och runt i området finns mindre matbutiker så som den populära Ekolivs som säljer närproducerat och ekologiska varor. I den södra delen av området hittar vi den lokala vårdcentralen Sorgenfrimottagningen.

Kommunikation

Längst Nobelvägen hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. I den sydvästra delen av området har vi Amiralsgatan där vi finner Linje 5 samt linje 32. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. Linje 32 tar dig mellan Norra Hamnen och Käglinge med bland annat stopp i centrala Malmö. Området avgränsas i nordväst av Föreningsgatan där vi finner linjerna 6 och 34. Linje 6 tar dig mellan Toftanäs och Klagshamn och passerar genom större delen av Malmö. Linje 34 tar dig från Sibbarp och dess härlig badstrand till Värnhem. Den som gillar att ta sig runt på cykel kommer snabbt märka hur nära centrum är och hur enkelt man tar sig runt i Malmö med hjälp av dem uppmärkta cykelbanor. För bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen på några få minuter för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

I området finner vi Sorgenfri idrottsplats där bland annat Malmö City FC tränar regelbundet. Under sommaren öppnar Folkets Park upp deras aktiviteter där det alltid finns något att göra, både dag som natt. För dem minsta barnen så finns det hoppkuddar, teaterföreställningar eller varför inte besöka Terrariet där vi kan bekanta oss med allt som kryper, krälar, hoppar och klättrar. I parken ligger även restauranger från Folkparksgrillen som serverar saftiga högrevsburgare till Far i Hatten som serverar mat efter säsong och vedeldade pizzor.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter