Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brogatan 13

Centrum/City Malmö

2 995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Brogatan 13

Antal rum 4 rum
Boarea 98,00 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Andel i bostadsförening
Lgh.refnr 203
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 995 000 kr
Avgift: 3 220 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 14,21257%
Andel av årsavgift: 14,21257%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Andel insats: 0,1204

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 12 oktober 2008
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Laxen 15
På fantastiskt läge precis invid Malmös gågata finner vi denna topprenoverade 4-rumslägenhet om 98 kvadratmeter. Ta trappan ner och direkt finner du utbudet av stadens butiker, caféer och restauranger. Mer centralt blir det inte. Lägenheten är genomgående och belägen på gaveln, vilket skapar ett härligt ljusflöde till bostaden. Nyrenoverat och modernt kök, badrum och ytskikt möter det charmiga brädgolvet och stuckaturerna.

HALL: Genom ytterdörren träder vi in i den rymliga entréhallen, avhängning till vänster om dörren. Vita väggar och vackert trägolv.

KÖK: I anslutning till hallen ligger det luftiga köket. Här möts vi av en praktisk köksö med svart granitbänkskiva, vilken återfinns även på övriga arbetsytor. Rostfria vitvaror och stilrena färger i vitt och antracitgrått. Utrustning i form av, gashäll, elektrisk ugn, fläkt, kyl & frys och diskmaskin.

VARDAGSRUM: Rakt fram i hallen öppnar det stora vardagsrummet i vinkel upp sig, här liksom i hallen ligger trägolv. Väggarna är målade i en ljusgrå stilren kulör och i taket finner vi lampstuckatur. Härifrån når vi lägenhetens balkong av praktisk storlek, vilken ligger in mot lugn gata.

SOVRUM/MATSAL: Från vardagsrummet når vi ett av lägenhetens större rum, vilket idag används som matplats. Samma vackra golv återfinns här och väggarna går i samma färg som i vardagsrummet, taket pryds av stuckatur.

SOVRUM 1: I anslutning till hallen ligger ett av lägenhetens sovrum, samma brädgolv ligger här och väggarna är vita. Utrymme finns för såväl dubbelsäng som förvaringsmöbel.

SOVRUM 2: Det andra sovrummet ligger i anslutning till matsalen, utrymme finns för både säng och garderober. Golvet pryds av ekparkett och väggarna är målade vita.

BADRUM: Nyrenoverat och mycket fräscht badrum inrett i stilrena färger. Golv i en jordnära ton och väggar bestående av större vita plattor. Stor dusch, wc, handfat och spegel. I badrummet finns även ett fönster som skänker ljus.
På fantastiskt läge precis invid Malmös gågata finner vi denna topprenoverade 4-rumslägenhet om 98 kvadratmeter. Ta trappan ner och direkt finner du utbudet av stadens butiker, caféer och restauranger. Mer centralt blir det inte. Välkomna!

Förening

Brogatan 13

Förening

Bf Centrum upa i Malmö

Allmänt om föreningen

Bf Centrum upa i Malmö är en äkta bostadsförening i centrala Malmö med byggår anno 1909. Föreningen bildades 1923 och i föreningen finns 9 lägenheter som upplåts med nyttjanderätt samt 1 hyresrättslokal med frisörverksamhet. Föreningens tillhörande adress är Brogatan 13 och föreningen äger marken.

HUSETS SKICK

2019 - Rustades innergården upp.
2018-2019 - Sattes ny dränering.
2012 - Byttes vattenstammarna.
ca 2009 - Renoverades källargolv.
2007 - Byttes elstammar.
2001 + 2005 - Lades delar av tak om.
2002 - Byttes delar av avloppsstammar. Ev. relining framåt.
90-tal - Byttes fönstren.
1985 - Renoverades balkongerna och fasaden putsades om.

Kommande renoveringar:
Ca 2021 planerar föreningen måla om källaren och se över fasaden och balkongerna.
Föreningen filmar löpande avloppsstammarna och vidtar åtgärder vid behov.

EKONOMI
Enligt föreningens ordförande finns inga planer på en avgiftsförändring. Senaste avgiftsförändringen gjordes för några år sedan då man sänkte avgiften. 1000 kr betalas per år för att få nyttja jacuzzin, bastu och vinkällaren.

Utöver månadsavgiften betalar varje lägenhet en årsavgift om 4000 kronor/år. Årsavgiften går bland annat till ett täcka driftskostnader för el, etc för föreningens gemensamhetsutrymmen (jacuzzi, innergård, vinkällare, bastu och tvättstuga).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

TV/INTERNET
Kabel-TV levereras av Sydantenn och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Sydantenn och bredband med en hastighet om 100/100 MBit/s betalas genom ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 351 kronor/månad.

PARKERING
I området råder boendeparkering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en mysig trädgård med utemöbler, grill och jacuzzi som fritt förfogas av medlemmarna.

I källaren finns en tvättstuga med nyare maskiner och även bastu, vinkällare med ett fack att tillgå samt ett litet utrymme för hobbyverksamhet.

Cykelförråd finns i källaren.


Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Renoveringar - utförda och planerade

Cykelförråd finns i källaren.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Centrum/City är en av Malmös mest aktiva platser när det kommer till uteliv och shopping, det finns även lugnare ställen på östra sidan av stadsdelen. Denna stadsdel består av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Det är en väldigt mysig miljö då husen sträcker sig tillbaka till 1558 med Thottska huset. En av de få stadsdelarna i Malmö som har bevarat sina gammla byggnader.

Närservice

I Malmö city hittar du många möjligheter till aktiviteter, all shopping oavsett om du gillar köpcentrum eller mysiga gatubutieker hittar du det mesta i denna del. Det finns även gym av diverse olika kedjor som nordic wellness och fitness24seven. När det kommer till resturanger finns det många bra alternativ oavsett om du vill ha billig gatumat eller fin resturangmat.

Kommunikation

Kommunikationen i Malmö centrum är optimal då du har Centralstationen väldigt nära där nästan alla busslinjer passerar, det finns även tillgång till tåg där du kan välja att åka över till Danmark eller resa till andra städer i Sverige som Stockholm eller Göteborg.

Övrigt

I Malmö centrum finns det även möjlighet för uthyrning av trampbåt under sommartid. I närheten av Centrum ligger även Malmöhus slott som även är södra Sveriges största museum med bla. Konst och andra antikviteter.

Bilder

Visa alla

HitCounter