Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bobergsängen 1C

Pildammarna Malmö

2 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Bobergsängen 1C

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 52,20 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr
Avgift: 3 152 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i föreningen: 0,76455%
Andel av årsavgift: 0,76455%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1947
Energideklaration
Utfärdad den 28 juni 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 147 kWh/m² och år

Hall

Inne i bostadens rymliga hall välkomnas vi av sobert ljusa väggar och på golvet vilar ett elegant creméfärgat klinkergolv. Goda avhängningsmöjligheter för såväl jackor som skor och två klädkammare ger ytterligare förvaring.

Kök

Från hallen löper det ljusa klinkergolvet vidare och tar oss in i det stilrena köket. Det smakfulla och ljusa köket är fullt utrustat, med skåpsluckor i vitt och bänkskiva i oljad ek samt mycket goda arbetsytor och förvaring. Här kombineras en exklusiv och klassisk känsla med komfort. Vitvaror såsom spis med induktionshäll, integrerad diskmaskin, kyl/frys, fläkt och vitrin. I köket finns även plats för ett matbord.

Badrum

Tilltalande och fräscht badrum som går i samma stil och klassiska kulörval som bostadens övriga rum. Vita halvkaklade väggar med matchande mörkbrun klinker. Här finns flera vackra, genomtänkta detaljer och en stilfull känsla. Utöver WC, handfat och handdukstork inrymmer badrummet även inbyggt badkar med vattenfallsdusch samt förvaring.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum som, med fördel, kombineras med en kontorsdel eller matsal tack vare sin rejält tilltagna yta. Perfekt för sociala tillställningar! Stora fönster längs med ena sidan ger ljusinsläpp och utsikt över den gröna omgivningen. Här återfinns vackra parkettgolv i ek och vita väggar vilket skapar en enhetlig känsla med resten av bostadens rum. Rummet fulländas av den underbara inglasade balkongen i söder med utsikt över den lugna gården. Här finns gott om utrymme för såväl möblemang som odling. Här kan man njuta av ljumna kvällar långt in på hösten.

Sovrum

Lugnt, ljust och rymligt sovrum med vitmålade brädgolv och sobra ljusa väggar. Den rymliga ytan i kombination med stort fönster mot den rofyllda innergården, ger såväl en lugn sovmiljö samt stort ljusinsläpp. Här finns gott om plats för såväl dubbelsäng samt garderob med spegeldörrar för extra förvaring.

Hemtrevlig 2:a med balkong i söderläge.

Nu kan vi med glädje presentera denna 2:a på populär adress precis intill Pildammsparken! Här erbjuds en smakfull och fräsch bostad med optimal och genomgående planlösning, bra förvaring och inglasad balkong. Detta är en lägenhet för dig som kräver ett bekvämt och vackert boende på en stark adress i en bra förening. Här kan ni njuta av varma sommarkvällar på den södervända balkongen, promenader i parken och närheten till havet. Varmt välkomna hem!

Förening

Bobergsängen 1C

Förening

Brf Svenstorp 3

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Svenstorp 3 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 120 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Dessa är fördelade på 4 stycken bostadshus. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Tv och bredband

Föreningen erbjuder bredband via Ownit med en hastighet på 100/100Mbit till en kostnad på ca 105kr/mån. Kabel-TV finns via Comhem där basutbud ingår i avgiften.

Parkering

Garage finns att hyra via grannföreningen (kösystem tillämpas). Även boendeparkering med gott om parkeringsplatser utanför fastigheten finns att tillgå.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Under 2020 löpte föreningens tomrättsavtal med Malmö Stad ut. Då beskedet från Malmö Stad om ett nytt avtal innebar en kraftig ökning av tomträttsavgälden, så togs två olika alternativ till långtidsbudget fram (ett baserat på förlängt tomträttsavtal, och ett baserat på friköp av tomten med tillkommande finansieringskostnader). I enlighet med de båda förslagen beslutade styrelsen om en engångshöjning av avgiften med 20% den 1 januari 2020, och med ytterligare 5% 2021 och en planerad höjning med 5% även 2022, för att sedan återgå till mer normala avgiftshöjningar på maximalt 1-2% per år därefter. Föreningen köpte marken under 2020.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048.
Underhållsplanen uppdaterades 2019.

Utfört underhåll:
2020 Målning och renovering av pannrum
2019 OVK-besiktning
2019/2018 Relining av av avloppsstammar badrum
2018 Ventilationskontroller
2017 Målning/ renovering plåt/ stuprör/ rännor
2016 Dräneringsarbete
2015 Nytt miljöhus
2015/2014 Uppfräschning av innegård
2014 Nya tvättmaskiner
2014 Nya treglasfönster i källare
2010/2009 Nya treglasfönster i källare
2008 Helrenovering av föreningslokal
2005 Nya treglasfönster
2005 Golvbrunnar, emaljering
2004 Tak
2000 Värmestammar, nya ledningar

Planerat underhåll:
2021 Byte av fjärrvärmecentral och radiatorer
2021 Byte av servicecentral/ el central
2022 Tillsyn och ev. lagning av betongplattor balkong
2024 Målning trapphus
2024 Tillsyn och ev. byte av porttelefoner

Övrigt

- Tvättstugan är belägen i källaren.
- Cykelrum finns i källaren.
- I föreningen finns ett hobbyrum som man hittar via källarnedgången på Ribevägen 4a och 4b.
- Föreningslokal finns för medlemmarna att nyttja på Roskildevägen 31b, till en avgift på ca 250kr/tillfälle.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-04-12. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Pildammarna ligger i hjärtat av Malmö och består mestadels av Malmös största park, Pildammsparken. Pildammarna har en lång historia som tar oss hela vägen tillbaka till 1500-talet när första dammen anlades som Malmös vattenreservoar. Namnet- Pildammarna kommer av att man planterade pilträd längs dammen för att stärka skyddsvallen. I området finner vi förskolan Carl-Gustav samt uteförskolan Stock och sten. Vi har även den internationella skolan Bladins som har elever från förskola upp till årskurs nio.

Närservice

I området finner vi närhet till allt från livsmedelsbutik till gym. Området rymmer en stor variation av restauranger med den enklare pizzan på hörnet till en sexrätters meny med utsikt över dammen på mysiga Bloom in the Park. Ett stenkast från området ligger Triangeln köpcentrum med 80 butiker och restauranger med olika kulinariska bakgrunder. I området har vi en lokal vårdcentral medan på andra sidan Pildammsvägen ligger Skånes universitetssjukhus.

Kommunikation

Längst John Ericssons väg hittar vi busslinje 3 som är Malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. Kikar vi på Kronborgsvägen så går busslinje 1 som går mellan Elinegård och Kristineberg strax utanför Oxie. Endast ett stenkast bort hittar vi station Triangeln, här stannar 6 av Malmös 13 busslinjer. 25 meter under markytan hittar vi tågstationen där Öresundstågen samt Pågatågen stannar och tar en enkelt ut till Skånes städer.

Övrigt

I området finner vi Malmö IP där damlaget FC Rosengård har sin hemmaplan. I nordöstra delen av området hittar vi Nordens största operahus, Malmö Opera som invigdes 1944. Inne i parken hittar vi Kronprinsessans Blomstergata som döptes efter Kronprinsessan Margareta 1914 och leder till Margaretapaviljongen och ett härligt café med stor uteservering. För de som känner sig badsugna under sommarperioden ligger Ribersborgsstranden ”Ribban” mindre än 10 min bort med cykel.

Bilder

Visa alla

HitCounter