Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Blekingsborgsgatan 13

Blekingsborg Malmö

795 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Blekingsborgsgatan 13

Antal rum 1 rum
Boarea 29,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 3
Våning 1 av 5, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 795 000 kr
Avgift: 2 387 kr/mån
Andel i föreningen: 0,18816%
Andel av årsavgift: 0,19%
Reparationsfond: 4 345 kr
Pantsatt Ja
Allmänt - Säljaren disponerar i dagsläget över ett förrådsutrymme strax utanför lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 20 mars 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 155 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Blekingsborg 6

Hall

Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober samt generös avhängningsdel med plats för hatt- och skohylla. Här har vi också ljusa väggar och laminatgolv samt en säkerhetsdörr.

Badrum

Vidare från hallen tar vi oss till bostadens badrum som går i ljusa toner är helkaklat och gjort av föreningen. Utrustat med badkar, handfat, handduksvärmare, spegelskåp, wc och extra förvaring i form av vägghängt skåp.

Sovrum / Vardagsrum

Stort och öppet rum med goda möbleringsmöjligheter för sov och vardagsrumsdel med plats för skrivbord och media-möblemang. Stora fönster mot den inglasade balkongen. Vit-tapetserade väggar och stilrent laminatgolv löper genom hela rummet och vidare till kokvrån.

Kök

Bostadens kök innehar allt man kan tänkas behöva med bra storlek på ugn och spis, en kombinerad kyl / frys samt plats för mikro. Annars goda förvaringsmöjligheter i över och underskåp.

Inglasad Balkong

Sist men inte minst har vi lägenhetens höjdpunkt, den inglasade balkongen! Med god storlek och bra djup så får man här som ett extra vardagsrum för många av årets månader och i princip året om med hjälp av ett portabelt element eller liknande värmekälla. Plats för utegrupp / soffgrupp och med insynsskyddande grönska som ger en lummig känsla så kommer man med stor sannolikhet spendera stora delar av tiden i hemmet just här.

Kvadratsmart etta med stor inglasad balkong i grönskande Blekingsborg!

På grönskande Blekingsborg kan vi nu presentera en av de populära ettorna med stor inglasad balkong.

Bostaden är välplanerad på 29 kvadrat, har god plats för sov-del samt en social vardagsrumsdel med möjlighet för skrivbordsplats vid fönstret eller längre in i bostaden. Invid rummet har vi också ett litet kök som är utrustad med kyl/ frys samt ugn med spis. Bostadens badrum är av generös storlek, helkaklat, innehar badkar och är gjort av föreningen. I förlängning till vardagsrummet / sovrummet så har vi även den mycket rymliga inglasade balkongen med gott djup för utomhusgrupp vilket bjuder in att användas som ett extra vardagsrum i princip året om! Perfekta bostaden för förstagångsköparen, studenten, den som önskar en övernattningslägenhet eller om man vill leva billigt med hemtrevliga kvadrat.

Här bor man även med låg månadskostnad på ett lugnt och lummigt område med mycket stor innegård i stabil HSB förening. Ett stenkast bort finner vi Mobilia köpcenter för shopping, gym och restauranger. Bra busskommunikationer finns i närheten och för den som färdas med bil så är både yttre och inre ringvägen endast ett par minuter bort.

Varmt Välkommen Hem!

Förening

Blekingsborgsgatan 13

Förening

HSB Brf Blekingsborg i Malmö

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Blekingsborg i Malmö är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 3 bostadshus belägna i 2 st höghus och ett låghus med adresserna Blekingsborgsgatan 7, 9, 11, 13 och Per Albin Hanssons väg 54-56 A-B. Föreningens hus färdigställdes 1958 och föreningen äger marken. I föreningen finns 279 lägenheter, varav 278 st är bostadsrätter. I föreningen finns även 7 st lokaler. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea.

HUSENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och som sträcker sig fram till 2058.
2021- Installerat en boulebana ovanpå garagetaket.
2020-2021 - Entréerna i höghusen renoverades.
2019-2020 uppfördes nytt miljöhus.
2014-2017 relinades avloppsrören i samtliga fastigheter. Övernattningslägenheten och fritidslokalen iordningställdes och fräschades upp. Grindar och staket runt föreningens tomt har uppförts och lås har installerats. Värmepumpar och solpaneler har installerats.
2016-2017 utfördes OVK-besiktning.
2010 renoverades tvättstugorna.
2007 renoverades hissarna.
2005 byttes tak och treglasfönster sattes in.
2004-2005 utfördes tillbyggnad samt inglasning av balkonger, nya rör till både varm- och kallvattensystem, nya elstammar med trefassystem installerades och säkerhetsdörrar med sjutillhållarlås sattes in till bostadsrätterna.

Pågående/kommande renoveringar
Föreningen fortsätter också med att uppdatera deras fina kuperade trädgård, i olika delar fördelade både vid höghusen och låghusen. Entréer till butiker på gavlarna ut mot Per Albin Hanssons väg skall renoveras på liknande sätt som man gjort på höghusen. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna. Nämnda projekt är finansierade med eget kapital.

AVGIFTER
Föreningen höjde inte avgiften för 2020, men däremot höjdes avgiften med 1% 1 januari 2021. I dagsläget finns inga planerade höjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2021. En medlemsavgift till HSB Malmö tas ut om 500 kr/person samt en avgift om 300 kr/år. Medlemsavgiften om 500 kr återfås vid utträde ur HSB Malmö.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har from 2017-01-01 tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring via Länsförsäkringar som täcker medlemmarnas bostadsrättstillägg. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal och elmätarna avläses kvartalsvis. Förbrukad el faktureras tillsammans med bostadsrättens årsavgift en gång per kvartal och läggs på avgiftsavin.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via Ownit eller ComHem. ComHems grundutbud ingår i avgiften. Föreningens medlemmar har tillgång till bredband 500/500 från Ownit utan extra kostnad, denna tjänst ingår i månadsavgiften.

PARKERING
I föreningen finns 87 parkeringsplatser som går att hyra för ca 124 kr/mån och 72 garageplatser som går att hyra för ca 310 kr/mån samt 3 MC-platser som går att hyra för ca 146 kr/mån. Separat kö tillämpas. Cykelförråd finns att tillgå kostnadsfritt.
I övrigt råder fri parkering i området med p-skiva.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns en fritidslokal för föreningens medlemmar att nyttja kostnadsfritt samt en övernattningslokal som går att hyra för 250 kr/natt. I föreningen finns cykelrum i källaren där man även kan förvara barnvagn samt finns cykelförråd utomhus med nätgallerdörrar.

Tvättstugorna är belägna i markplan med fönster. Alla tvättstugor är försedda med elektronisk bokning och tvättmaskinerna är försedda med automatiskt dosering av både tvättmedel och sköljmedel, vilket kan väljas till/från individuellt vid varje tvättillfälle. Föreningens tvätt och sköljmedel är både allergi-godkända och miljömärkta. Man får inte använda eget tvättmedel eller sköljmedel.

I föreningen finns en grönskande och trevlig innergård med både lekplats, sittplats och grillplats.

ÖVRIGT
Tillsyn tillämpas där både säljare och köpare ska vara med.
Delat ägande är ok med föreningen; den som bor i lägenheten ska äga 90% och övriga 10% på föräldrar om så är fallet.

För mer information om föreningen besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/blekingsborg/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-05-20. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Blekingsborg är en central stadsdel i Malmö med närhet till det mesta. Området är väldigt populärt främst för det stora utbudet av närservice och shopping som man hittar i köpcentret Mobilia. Blekingsborg är en stadsdel med varierande bostadstyper. Här finns allt från små bostadsrätter till större villor vilket gör att de boende här är allt från ungdomar till pensionärer.

Närservice

Mobilia är ett av Malmös största köpcentrum och ligger vid korsningen av Stadiongatan och Trelleborgsvägen. Mobilia erbjuder sina kunder ett stort utbud av klädbutiker, livsmedelsbutiker, apotek, systembolag etc. Bor du på Blekingsborg så hittar du allt du behöver på promenadavstånd!

Kommunikation

På under 20 minuter tar du dig med stadsbusslinje nummer 7 till Malmö C. Väljer du istället cykeln som alternativ så når du Pildammsparken på ca 10 minuter och Malmö C på 20 minuter.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter