Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Berguvsgatan 2B

Söderkulla Malmö

645 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Berguvsgatan 2B

Antal rum 1 rum + kokvrå
Boarea 30,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21-2075-3-205
Våning 1 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 645 000 kr utgångspris
Avgift: 1 814 kr/mån inkl värme, kallvatten, kabel-TV, internetuppkoppling och BR-tillägg.
Andel i föreningen: 0,14959%
Andel av årsavgift: 0,14959%
Reparationsfond: 2 044 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt - Säljaren disponerar i dagsläget ett vindsförråd.
- All el i lägenheten är omdragen under 2017.
- Säljaren informerar om att om all belysning, samtliga fyra plattor och ugnen är igång går en säkring och jordfelsbrytaren slår på.
- Föreningen tillämpar individuell mätning av el och varmvatten och på det tillkommer även moms om ca 30 kr/mån.

Insats andelstal %: 0,14959
Avgift andelstal: 0,14959
Inre fond Insats avsättning 45,44 kr

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962
Energideklaration
Utfärdad den 18 januari 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Söderkulla 1
Entré:
Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläderna. Här finns även en rymlig klädkammare som ger mycket förvaringsutrymme. Laminatgolv och ljusa väggar.

Kök:
Kvadratsmart och stor kokvrå med mycket arbetsyta och förvaring. Här finns möjligheten att göra om och renovera och då sätta sin egen prägel på. Ljusa luckor samt kakel som stänkskydd ovanför bänkskivan samt spisen. Utrusning här är kyl, mindre frys, spis och ugn. Plastmatta på golvet samt ljusa väggar. Stort fönster ger gott om ljus in till köket.

Allrum:
Ett rymligt rum där såväl soffa, matbord samt säng får plats. Stora fönsterpartier och med fri utsikt. Ljusa väggar samt laminatgolv.

Badrum:
Halvkaklat badrum samt klinkergolv. Här finns badkar, WC, handfat och ett spegelskåp.

Bra planerad 1:a en halvtrappa upp med låg månadsavgift i stabil förening!

Välkommen att anmäla ditt intresse!

Välkommen till en rymlig 1:a som du har chansen att sätta din egen prägel på och som du dessutom bor i med låg månadsavgift! Rymligt allrum med gott om plats till möblemang, praktisk kokvrå samt gott om förvaring genom den stora klädkammaren! Från allrummet har du fri sikt över den fina och välskötta innergården.

I trevligt område med mycket grönt, fullt serviceutbud samt goda kommunikationer till Malmö City samt snabb påfart till inre ringvägen är det lätt att trivas.

Förening

Berguvsgatan 2B

Förening

Hsb Brf Berguven

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Berguven är en äkta förening. Föreningen förfogar över 4 st hus och 14 portar med totalt 304 lägenheter. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % samt pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet. HSB Malmö tar även ut en medlemsavgift per blivande medlem. I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. 2003 bildade 4 bostadsrättsföreningar ABDS Förvaltning. För mer information om föreningen och ABDS besök www.abds.se.

HUSETS SKICK:
Balkonger: Glasades in och breddades under 1997.
Fasad: Fogarna sågs över under 2010.
Tvättstuga: Renoverades 2014.
Tappvattenstammar: Byttes 2015.
Avloppsstammar: Relinades 2015.
Hissarna byttes ut under 2017.
Ett stort projekt med renovering av tak och fasad samt byte av fönster färdigställdes under 2017. Samma år drogs 3 faselektricitet fram till varje lägenhet.

Kommande/pågående renoveringar:
Planerar för underhåll och renovering av garage samt förbättra gårdsmiljön ovanpå garaget. Projektet är fortfarande i startgroparna, upphandling pågår och beräknas eventuellt bära av stapeln under hösten 2020.

TV OCH INTERNET:
Tv: Föreningen är ansluten till kabel-tv via Sydantenn. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet: Brf Berguven har ett avtal med Ownit för en kostnadseffektiv leverans av 1000 Mbit bredband. Alla hushåll i föreningen har gemensamt bredband med Ownit som leverantör med en kostnad av 56 kr per månad, den är inkluderad i angiven månadsavgift.

EKONOMI:
Föreningen har höjt avgiften med 4 % 2020.

GEMENSAM EL OCH VATTEN:
Föreningen har individuell avläsning av el och varmvatten. Man blir debiterade tre månader i efterhand via månadsavin. Det finns ingen schablon inkluderad i månadsavgiften utan avräkning sker mot faktisk förbrukning.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Cykelrum finns i källaren. Föreningens medlemmar har tillgång till ett gym i källarlokalen på Berguvsgatan 13. Det kostar 600 kr/år för att få utnyttja gymmet. Det finns även barnvagnsrum, biljard- och festlokal. Se ABDS hemsida för priser. Boulebana finns i Söderkullaparken. Tvättstugan är belägen i källaren med tre tvättstugor, två maskiner och en torktumlare i vardera, torkrum och en mangel.
I anslutning till hus 3 och hus 6 finns två av föreningens lekplatser med tillhörande sandlåda, rutschkana, sittplatser, mm. Lekplatserna är i fint skick och är regelbundet besiktigade för att uppfylla de regler och säkerhetskrav som finns. Framför hus 2 finns även en mindre lekplats med sandlåda och sittplats.

GARAGE OCH PARKERING:
Det finns 116 parkeringsplatser för ca 100 kr/mån och 110 garageplatser för ca 250 kr/mån, båda med separat kö.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I Söderkulla finns en bra variation mellan hus, radhus och bostadsrätter. Det finns stora grönområden och lekplatser. Det finns bra utbud av förskolor i området och här finner vi även Söderkullaskolan som erbjuder utbildning till årskurs F-9. Det finns bra matbutiker i området och bra förbindelser med både buss och cykelvägar till Hyllie där vi finner köpcentret Emporia samt köpcentret Mobilia. Närheten till både Hyllie-och Triangelns station gör det enkelt att ta sig fram i Malmö såväl som närliggande kommuner.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter