Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Amiralsgatan 6 / Gårdshuset

Centrum/City MALMÖ

2 695 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Amiralsgatan 6 / Gårdshuset

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 53,86 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 33
Våning 2 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 695 000 kr utgångspris
Avgift: 2 377 kr/mån inkl. värme & vatten
Andel i föreningen: 3,15%
Pantsatt Nej
Allmänt - Till lägenheten hör ett vindsförråd
- Obligatoriskt tillägg för bredband 200kr/månad, TV 55kr/månad samt schablon för hushållsel 260kr/månad.
- Uppmätning enligt SS 21054:2009 gjord till 53,86kvm (protokoll finns, som följer med lägenheten). Lägenheten är registrerad som 49kvm i föreningens register.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1898
Energideklaration
Utfärdad den 7 maj 2019
Energiklass: -
Primärenergital: 113 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Flora 11

HALL

Entré med parkettgolv och ljusa väggar. Parketten är i ek och är genomgående i hela bostaden. Naturlig plats åt vänster för avhängning. Garderober längre in i hallen åt höger ger bra förvaring. Fin detalj är det inbyggda spröjsade fönstret i väggen mot sovrummet som skänker ljus till denna delen av hallen.

BADRUM

Fräscht renoverat badrum. Stilrent och klassiskt med grå klinkers och vita kaklade väggar. Bekvämt inrett med vägghängd WC, dusch med takdusch, vikbara duschdörrar i klarglas, tvättkommod med dubbla utdragbara lådor samt spegel.

SOVRUM

Rofyllt beläget sovrum med fönster mot gården. Bra storlek med plats dubbelsäng och extra förvaring såsom byråer eller dylikt. Parkettgolv och ljusa väggar.

KÖK

Köket brukar ofta vara bostadens hjärta och mitt, speciellt när planlösningen är öppen och social som här. Mycket fin lösning med "halvö" som dels skapar bra förvaring men som framför allt gör att köket flyter samman med sällskapsdelen på ett mycket naturligt sätt - precis så som vi ofta vill ha det idag. De spröjsade dubbeldörrarna i glas som leder oss ut till balkongen är ännu en detalj som verkligen gör skillnad och gör avtryck på känslan. Plats för stort matbord vid fönstren. Kökets är klassiskt inrett med vita luckor, mörk bänkskiva och integrerade vitvaror. Vitvaror: induktionshäll, inbyggnadsugn, takhängd köksfläkt, integrerad diskmaskin, vinkyl samt kombinerad kyl/frys.

VARDAGSRUM MED BALKONG

Tillsammans med köket är detta en riktigt trevlig och social yta. Lägenhetens takhöjd i kombination med de stora fönstren ger lägenheten fin rymd. Fin smidesbalkong i ordentlig storlek inbjuder till ett härligt balkongliv under den varmare delen av året.

Fantastisk tvåa med stor balkong i gårdshuset. Fin fastighet anno 1898.

Bakom den rödteglade fasaden från sent 1890-tal döljer sig här ett riktigt fint och trivsamt boende. Bästa läget i huset, tyst beläget med fönster och balkong mot innergård och med utsikt över de vackra kringliggande husen från förra seklets början. Här skapas en riktigt bra helhet, ända från den ståtliga ingången genom praktfull trapphus märker vi att detta är något extra. Över innergården, som bjuder på fina sociala miljöer, når vi ingången till gårdshuset och denna renoverade tvåa med öppen planlösning, bra takhöjd, stor balkong och med mängder av stilfulla detaljer.

Läget är ett av stans bästa. Med direkt anknytning till Kungsgatans boulevard med sin karakteristiska allé som sträcker sig genom Rörsjöstaden som idag är ett av Malmö mest eftertraktade kvarter att slå sig till ro i. Rent geografiskt är läget också ypperligt med lika nära ner till stan som till Möllevångstorget och Sankt knuts torg. Vill ni bo centralt och få tillgång till allt Malmö har att erbjuda är det verkligen läget för er och med lägenheten vänd på rätt håll, dvs mot innergården, finner ni lugnet när ni väl kommer hem.

Välkomna att boka in er på visning av en riktigt pärla till bostad.

Förening

Amiralsgatan 6 / Gårdshuset

Förening

Brf Flora 11

Allmänt om föreningen

Brf Flora 11 består av 15 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler i markplan. Föreningens tomt är friköpt. Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2021-07-20.
Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmarna debiteras månadsvis med en fast summa beräknad på föregående års förbrukning. Avläsning av förbrukning sker en gång per år samt vid utflyttning.
Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Tv och bredband

TV-kanaler via Tele2. Obligatorisk tillägg om 55 kr/månad. Gruppavtal för bredbandsuppkoppling 250/50 via Tele2. Obligatorisk tillägg om 200 kr/månad.

Parkering

Parkering/garage: I området råder boendeparkering. Ansökan görs hos gatukontoret i Malmö på 040-344500. För mer information se www.malmo.se/boendeparkering. Det finns även närliggande P-hus tvärs över gatan som hanteras av Q-park.

Renoveringar - utförda och planerade

Renoveringar:
Under 1980-talet genomgick fastigheten en totalrenovering med bland annat stambyte. Dessutom byttes tak, el, fönster och värmesystem.
2010/2011- Genomfördes omfattande renoveringsarbeten på fastigheten. Entrén har försetts med nya portar i ek samt målats och restaurerats invändigt i äldre stil med schackrutigt golv och mässingsarmaturer. I samband med detta installerades taggsystem i alla entrédörrar och till gemsamma utrymmen och alla lås till dessa har bytts ut. Tvättstugan byggdes och installerades med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare samt en mangel. Relaxrum med bastu och dusch byggdes.
2012 - Åtgärder och skydd mot duvor på avsatser.
2013 - Kompletteringsjobb isodränskivor och avlopp till lokal 14.
2013 - Spolning av vertikal avloppsstam gällande lgh 23,33,43 och 53.
2015 - Spolning av samtliga avloppsstammar.
2016/2017 - Byte av fönster, balkongdörrar och balkongräcken. Balkongbygge till några lägenheter som saknat. Terrasstaket lades om och ny stensättning gjordes. Grannfastighetens mur renoverades. Ombyggnad av uteplats och ommålning av tak har även utförts.
2018 - Byggdes en pergola på innergården och ombyggnad av låssystem utfördes.
2019 - Spolades vertikal och horisontell avloppsstam i hela fastigheten.
2020 - Byttes alla rörelsesensorer och lampor till LED i entrén och trappuppgångar.

Övrigt

Tvättstuga i källaren: Två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare samt en mangel. Relaxrum: I anslutning till tvättstugan finns bastu för medlemmar att nyttja. Tillhörande dusch som kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Bokas via elektroniskt bokningssystem. Övernattningsrum: Kan hyras för en kostnad om 100 kr/natt max 5 nätter per bokning. Cykelställ på gården. Fin grönskande innergård med sällskapsytor, grill och gemensamma utemöbler.


Följande uppgifter är hämtade från föreningen 2020-07-25. Spekulanter uppmanas kontrollera att dess uppgifter med föreningen.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Området

Centrum/City är en av Malmös mest aktiva platser när det kommer till uteliv och shopping, det finns även lugnare ställen på östra sidan av stadsdelen. Denna stadsdel består av lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Det är en väldigt mysig miljö då husen sträcker sig tillbaka till 1558 med Thottska huset. En av de få stadsdelarna i Malmö som har bevarat sina gammla byggnader.

Närservice

I Malmö city hittar du många möjligheter till aktiviteter, all shopping oavsett om du gillar köpcentrum eller mysiga gatubutiker hittar du det mesta i denna del. Det finns även gym av diverse olika kedjor som nordic wellness och fitness24seven. När det kommer till restauranger finns det många bra alternativ oavsett om du vill ha billig gatumat eller fin restaurangmat.

Kommunikation

Kommunikationen i Malmö centrum är optimal då du har Centralstationen väldigt nära där nästan alla busslinjer passerar, det finns även tillgång till tåg där du kan välja att åka över till Danmark eller resa till andra städer i Sverige som Stockholm eller Göteborg.

Övrigt

I Malmö centrum finns det även möjlighet för uthyrning av trampbåt under sommartid. I närheten av Centrum ligger även Malmöhus slott som även är södra Sveriges största museum med bla. Konst och andra antikviteter.

Bilder

Visa alla

HitCounter