Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Albinsrogatan 51

Borgmästaregården Malmö

1 995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Albinsrogatan 51

Antal rum 3 rum
Boarea 71,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 208017002-0004
Våning 2 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 4 373 kr/mån Inkl. VA, värme, kabel-tv och internet (1000/1000 Mbit/s).
Andel i föreningen: 0,2984%
Andel av årsavgift: 0,30187%
Pantsatt Ja
Allmänt Areakälla: Föreningens information
Mätstandard: Okänd
Säljaren disponerar i dagsläget över: Vindsförråd samt matkällarförråd med möjlighet att hyra fler källarförråd vid behov. Möjlighet finns även till att hyra flertalet lokaler i föreningen så som två evenemanglokaler som rymmer 50-100 personer samt ett allhobbyrum.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Energideklaration Finns för närvarande inte
Med hiss tar vi oss upp till våning 2. Lägenheten har en säkerhetsdörr från Daloc (S43 med digitalt dörröga). Hela lägenheten har genomgått en totalrenovering under nuvarande ägares tid där såväl kök och badrum är renoverat 2012. Samma år gjordes även en uppdatering av elen med jordade uttag, ny elcentral och dimbara strömbrytare (ej i kök).

När vi kommer in i lägenheten så möts vi av en hall med vita väggar och ett golv av granit. Hall, vardagsrum och sovrummet har målats under 2020 och ytskikten är i toppskick. Efter granitklinkern övergår golvet i ett stilrent 2-stavs parkettgolv som aldrig tidigare slipats. Möjligheten finns att slipa golvet upp till 4 gånger. I hela lägenheten finns vackra innerdörrar i ek.

Direkt till höger finner vi ett fullt utrustat kök med skåpsinredning i massiv ek och en massiv bänkskiva av granit. I köket finns kyl/frys (Electrolux), diskmaskin (Whirlpool), ugn/spis (Whirlpool) kolfilterfläkt (Gorenje) allt nytt 2012. Blandaren är utbytt 2019 från FM Mattsson.

Nästa rum är ett av lägenhetens två sovrum som idag är inrett som ett hemma-kontor, här finns goda förvaringsmöjligheter i originalgarderob som uppdaterats med nya dörrblad. Vägg i vägg har vi lägenhetens andra sovrum som även detta har gott om plats samt förvaringsmöjligheter av en fastmonterad garderob.

Längst ned i hallen hittar vi badrummet som även det renoverades 2012 där man har förberett för tvättmaskin med IP-klassat eluttag på vägg. Badrummet är helkaklat där golvet är av keramiskt repfritt klinker och installerad handdukstork samt badrumsmöbler från Svedbergs i ek som dessutom har integrerad belysning och eluttag. Allt är gjort 2012 med kvalitetsdokument.

Vidare i vardagsrummet så har vi goda sällskapsytor med plats för såväl soffa som matbord. På den ena kortsidan hänger en stilren braskamin som höjer mysfaktorn. Vardagsrummet har ett härligt ljusinsläpp från fönsterpartiet längst ned i rummet. I anslutning till vardagsrummet har vi en inglasad balkong som är utrustad med vägghängd belysning, eluttag samt ett vägghängt infrarött värmeaggregat som ger möjlighet till njutning av ett extra rum sent in på säsongen.

I övrigt så är tappvattenstammar till kök och badrum utbytta 2019.

Totalrenoverad trea på Borgmästaregården!

På lugna och populära Borgmästaregården finns denna totalrenoverade och inflyttningsklara trea. Lägenheten ligger på våning 2 och efter pågående hissrenovering så kommer hiss gå från markplan. Här finns verkligen ingenting att lägga tid eller pengar på. Kök, badrum, ytskikt och golv är väldigt fint skick och noggrant renoverade under nuvarande ägares tid i lägenheten. Varmt välkommen på visning!

Förening

Albinsrogatan 51

Förening

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 17

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggens Brf Malmöhus 17 är en äkta förening som bildades 1969. Föreningen består av tre stycken trevåningshus och två stycken åttavåningshus, innehållande totalt 312 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Bostadsrättstillägg ingår och tecknas av föreningen. Observera att du som köpare ska ha en vanlig hemförsäkring dock.
För med information besök föreningens hemsida: www.malmohus17.se

HUSETS SKICK
Genomförda renoveringar:
- 2018/2019 (klart november 2019) Byte av tappvattenstammar och elstammar (ny central i varje lägenhet). Alla lägenheter har nu fått möjlighet att koppla in 3-fas.
- 2016 Nybyggt miljöhus
- 2015 Renovering av hela värmesystemet för att bl.a. uppnå en bättre fördelning av värmen
- 2014 Tvättstugor
- 2012 Brandvägar för räddningtjänsten
- 2012 Obligatorisk ventilationskontroll
- 2011 Installation Digital-tv
- 2011 Installation individuell elmätning
- 2010 Installation bredband och IP telefoni
- 2006 Fönster
- 2000 Balkonger

Kommande renoveringar:
2020 Renovering av hissar och hisschakt med utbyggnad till entré. Efter denna renovering kommer hissarna att gå hela vägen ner till markplan.
Om ca 2-3 år planeras relining av avloppsstammar.

EL
Fr.o.m. 2010-07-01 är föreningen ansluten till gruppinköp av el. Detta innebär att vi tillsammans nu köper in el betydligt billigare än vad man som enskilt hushåll skulle kunna gjort. Man beräknar en besparing per år på c:a 1200-1500 kr. i snitt per hushåll. Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning och faktureringen sker via hyresavin.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 2% 2020. Troligtvis kommer en höjning med 2% per år ske de närmsta åren, beslut fattas vid respektive års årsstämma. Föreningens låneskuld enligt senaste årsredovisning uppgick till 3864kr/kvm.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgiften om 2,5 % av ett prisbasbelopp och en pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp. Båda betalas av köparen.

PARKERING
Det finns 85 st garageplatser samt 200 st parkeringsplatser utomhus. För närvarande är det lång kö till garageplats. Garageplats: 285 kr/månad. Utomhusplats: 140 kr/månad. För att reservera en parkeringsplats eller ställa sig i kö till garageplats, maila styrelsen@malmohus17.se

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen är ansluten till bredband och IP-Telefoni via NetAtOnce. 1000 Mbps (1000/1000) bredband ingår i månadsavgiften.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Det finns tvättstugor i källaren i varje hus. För att boka tvättid låser man fast sin tvättkolv på tavlan bredvid tvättstugan.
Det finns allhobbyrum, fasta hobbyrum samt fritidslokal. Cykelrum finns i källaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening 2020-02-19. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter