Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Norbergsgatan 5A

Centrum Lund

1 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Norbergsgatan 5A

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 43,60 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 1 av 4, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 2 101 kr/mån Inkl värme, Vatten, kabel-TV, bredband och El
Tillträde Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 1 september 2009
Energiprestanda: 133 kWh/m² (Atemp) och år
På en tvärgata till Södra Esplanaden ligger denna underbara lägenhet. Här bor du i en välskött förening med låg avgift på en av Lunds bästa adresser ett stenkast ifrån stadsparken. Välkommen på visning!


Hall
Funktionell hall med goda avhängningsmöjligheter. Större inbyggd garderob finns till vänster i hallen.


Kök
Stilrent kök med goda arbetsytor och mycket förvaring. Fint brädgolv och plats för matgrupp om ca 2-4 personer.


Badrum
Snyggt helkaklat badrum. Badrummet har dusch med duschväggar, wc, handfat med badrumsspegel, tvättmaskin och torktumlare.


Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med ett fint parkettgolv och ljusa väggar. Vardagsrummet har stora ytor och plats för större säng, förvaring, matsalsbord och soffa. Fönster mot husets framsida.

Området
Norbergsgatan ligger på ett av Lunds mest populära områden. Området präglas av mysiga gator och hus, lugn miljö men ändå nära till allt. På våren börjar Södra Esplanadens loppmarknad som är supermysig när trädallén på gatan börjar blomstra.
Ett stenkast ifrån Norbergsgatan ligger stadsparken. Vid stadsparken ligger även Högevallsbadet som nyligen renoverats och byggts ut och erbjuder därmed ett förstaklassigt badhus för alla sina besökare.

Avstånd och kommunikationer
Närmaste matvarubutiken är ICA Nära på Stora Södergatan ca 3 min promenad. Det har precis öppnat en asiatisk livsmedelsbutik på Tullgatan (ca 200 m bort). Hemköp ligger annars ca 3-4 min bort och är den största matvarubutiken. Det finns även en pizzeria och matvarubutik i mitten av södra esplanaden ca 2 min bort.
Det tar ca 4-5 min att gå in till stans absoluta centrum. Centralstationen cyklar du till på ca 5 min. Buss 131 (direkt) och buss 130 går från Bankgatan via södra esplanaden till Malmö. Det finns även flertalet stadsbussar som går i närheten (1:an, 3:an, 5:an, 6:an och 11:an). Eftersom Lund är en cykelstad finns det flera cykelbanor att ta sig runt på i närheten av bostaden.
På en tvärgata till Södra Esplanaden ligger denna underbara lägenhet. Här bor du i en välskött förening med låg avgift på en av Lunds bästa adresser ett stenkast ifrån stadsparken. Välkommen på visning!

Förening

Norbergsgatan 5A

Förening

Brf Sydgården

Allmänt om föreningen

Brf Sydgården är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1938 och omfattar 39 lägenheter uppdelat på tre trappuppgångar och fyra våningar. Det finns 1:or, 2:or och 4:or i huset. Föreningen förvaltas av SBC. Den som ska bo i lägenheten måste äga minst 50%.

EKONOMI
Det finns inga planerade avgiftsändringar per 2018-08-12. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i årsredovisningen på MOHV.se.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING
Kabel-tv via Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband via Perspektiv Bredband 100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

BYGGNADEN
Huset är ritat i funkisstil av lundaarkitekten Hans Westman och byggdes 1939 av Nils "Tatis" Andersson. Byggnaden klassas av kommunens bevarandekommitté som kulturhistoriskt värdefull, vilket gör det extra viktigt för föreningen att värna om funkisstilen. Trapphusen pryds av unika och mycket fina målade geometriska ornament och dessutom är dörrarna ådringsmålade.

RENOVERINGAR
Avloppsstammar: Relinades 2018.
Vattenstammar: Byttes 1992.
Tak: Renoverat 1993.
Fasad: Renoverad 1993.
Balkonger: Renoverade 1993.
Uppvärmning: Fjärrvärme.
El: Renoverad 1998.
Säkerhetsdörrar: Installerades 2010.

FRAMTIDA UNDERHÅLL
Dränering vid c-trappan planeras 2019. Byte av tvättmaskiner och torktumlare planeras 2020. Mer info om utförda och planerade renoveringar finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

TVÄTTSTUGA
I källaren finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel. Det finns två torkrum med värmefläkt och avfuktare. Tider bokas på en bokningstavla.

CYKELFÖRVARING OCH GARAGE
På baksidan av huset finns ett cykelställ under tak med plats för ett 20-tal cyklar. I huset finns även fyra garageplatser för bil som hyrs ut. När ett garage blir ledigt tillfrågas de boende i turordning efter antal år de bott i föreningen.

GÅRDEN
Föreningens trädgård i öster har två härliga uteplatser med bekväma trädgårdsmöbler och stengrill samt Webergrill. De vackra rabatternas växter följer årstiderna och vår-sommar-höst är det alltid någonting som blommar. Det brukar finnas gott om vinbär på buskarna och äppelträden bär rikligt med frukt.

STÄDDAGAR
Två gånger om året anordnas gemensam städdag i föreningen då alla hjälps åt att fixa lite olika saker, städning och målning till exempel. Därefter bjuder styrelsen på lunch och alla kan lära känna varandra.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-08-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
till bud över utgångspriset.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter