Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Flöjtvägen 14A

Östra Torn Lund

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Flöjtvägen 14A

Antal rum 3 rum
Boarea 83,60 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 72
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 5 157 kr/mån inkl. parkering, värme, vatten, tv & bredband
Andel i föreningen: 0,4231%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 22 oktober 2018
Energiklass: -
Primärenergital: 150 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Fagotten 1

HALL

Verkligen en rymlig hall som ger ett luftigt intryck innanför dörren. Gott om plats för den som vill sätta in garderober här. I passagen mot köket finns tre inbyggda garderober. Trägolv och ljusa väggar.

SOVRUM 1

bostadens första sovrum ligger åt höger vid entrén. Bra storlek som såklart rymmer dubbelsäng. Skjutdörrsgarderober åt vänster. Likadant trägolv som i hallen och ljusa väggar.

VARDAGSRUM

Stort sällskapsrum som gör att ni kan möblera med stort matsalsbord och ändå få plats med rejält soffa. Fräscht parkettgolv från byggnadsåret och ljusa väggar. Härifrån når ni den mysiga balkongen med trall som bjuder på morgon och förmiddagssol.

HALVA / KONTOR

Mellan vardagsrum och den andra sovrummet ligger den som från början var tänkt som lägenhetens klädkammare. Idag använts rummet som både förvaringsyta och kontor - riktigt praktiskt! Även här har det lagts trägolv och väggarna är målade i ljus nyans.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet ligger jämte köket och storleken skiljer inte allt för mycket från det andra sovrummet, utan är väl tilltaget. Trägolv och ljusa väggar.

KÖK

Fräscht kök som för ett par år sedan fick ett lyft med nytt kakel satt i halvförband med mörka fogar och nylackerade luckor. Inrett i tidlösa färger med vit inredning, rostfria vitvaror och träbänkskiva. Plats för matbord vid fönstret som vetter mot innergården.

BADRUM

Badrum med blå plastmatta och vit våtrumstapet. Inrett med badkar, handfat med dubbla utdragbara lådor, WC, spegel samt extra spegelskåp

Ljus trea med balkong och hemmakontor på alltid lika omtyckta Östra Torn!

Här trivs man! Välkomna till en av de populära treorna i grönskande Brf Fagotten på familjära Östra Torn.

Fin lägenhet med genomgående planlösning, två stora sovrum och en större klädkammare som fungerar utmärkt som hemmakontor. I avgiften ingår både parkering och bredband.

I hjärtat av Östra Torn finns Brf Fagotten, en gammal förening som förvaltas och sköts av HSB. Föreningen består av sex gårdar samt med parkeringsplatser norr- och söder om. Behaglig atmosfär i området med väldigt mycket grönska, lek- och sittplatser. Ett lugnt och barnvänligt område med skola och förskola alldeles intill föreningens område. Området är uppbyggt på ett sätt som alltså skapar sex mindre gårdar varpå det finns lekplats som kan ges uppsikt från lägenheten - väldigt praktiskt. På området finns även flertalet lekplatser, kolonilotter att hyra för 200kr/år och här och var finns fruktträd. De boende i området är i alla åldrar då föreningen både har små och stora lägenheter, en bra mix helt enkelt.

Alldeles intill går stadsbuss linje 6 som tar dig till centralstationen och universitetssjukhuset. Vill du hellre cykla till stan tar det ca 12 minuter. Några hundra meter öster om lägenheten avgår regionsbuss 166. Om du pendlar med bil kan du nå närmsta påfart till E22an, vid Sony, på under 5 minuter.

I området finns tre matbutiker varav den närmsta ligger precis vid föreningens parkeringsplatser, Lilla Coop. Vid Tuna ligger välsorterade ICA Tuna och vid Djingis Kahn finns ICA Tornet, helt enkelt gott om matbutiker på kort avstånd.

Östra Torn ligger inte långt från det expansiva området Brunnshög där ett helt nytt centrum växer fram med butiker, spårvagnsstation mm. Detta kommer göra Östra Torn ytterligare attraktivt på sikt! Närhet till Ideon, MAX-IV, ESS och Sony Ericsson.


Välkomna på visning av en riktigt fin trea!

Förening

Flöjtvägen 14A

Förening

Brf Fagotten i Lund

Allmänt om föreningen

Brf Fagotten bildades 1976 och består av 268 bostadsrätter med adresserna Flöjtvägen och Fagottgränden på Östra Torn i Lund. Lägenheterna är fördelade på 24 hus om vardera två våningar och placerade fyra och fyra, vilket bildar totalt sex gårdar. Föreningen förvaltas av HSB.

Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1:or - 40 st
2:or - 76 st
3:or - 96 st
4:or - 56 st

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tvättstugan är praktiskt belägen på våning två med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på nr 6. För mindre tillställningar finns möjlighet att hyra en lokal på nr 20 för 250 kr/dygn. Föreningens medlemmar kan även nyttja följande: Bastu (finns i källaren på nr 6), kolonilott 200 kr/år (finns i området, kösystem tillämpas), cykelbur/källarförråd 100 kr/månad (kösystem tillämpas).

Varje gård inrymmer en stor grönyta med sittgrupper och grillmöjligheter. Inom området finns också en större lekplats med bland annat klätterborg, gungor, gungbräda och rutschkana. Det finns även boulebana.

TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband (100/mbit) ingår i avgiften.

FASTIGHETENS SKICK
2019 - Installerat 16 laddenheter för el- och elhybridbilar.
2018/2019 - Renovering av en del fogar i tegelväggarna, tilläggsbelysning utomhus och asfaltering av två gårdar.
2016 - Färdigställande av utebelysning.
2015- Asfaltsarbete rondeller med anslutande infart genomfört. Avslutat arbete med entréerna.
2013 - 2014 renovering av entréer, underhåll av krypgrunder och kontroll av dagvattensystemet.
2009 renoverades balkongerna med ny vägg mot lägenheten, nytt fönster och ny dörr. Fastighetens tak renoverades, tvättstugorna sågs över och det installerades nya utsugningsfläktar.
2008 gjordes lekplatsen om och samma år byggdes takförsedda uppställningsplatser för cyklar.
2005 genomfördes en större översyn av fastigheternas tak.
2004 byggdes nya sophus och hela värmesystemet gjordes om för att säkra en effektivare och bättre drift.
1999 investerade föreningen i byggandet av ett eget datornätverk och en Internetanslutning. Detta uppdaterades 2013.

Föreningen renoverar kontinuerligt i enlighet med underhållsplanen.

PÅBÖRJAT/PLANERADE RENOVERINGAR
Byte av tvättmaskiner och torktumlare, löpande
Undersökning av vatten- och avloppsledningar för att bedöma behovet av stamrenovering
Möjligen asfaltering av delar av parkeringsytorna
Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)
Besiktning av balkonger

GEMENSAM EL
Föreningen har nyligen genomfört en övergång till gemensam el med individuell mätning. Den fasta kostanden läggs som ett obligatoriskt påslag utöver månadsavgiften (40kr/mån) och du betalar sen för den förbrukning som lägenheten har efter en individuell mätning som förändras utifrån användning.


EKONOMI
Det finns inga beslut om kommande avgiftshöjningar i dagsläget. Avgiften höjdes med 3% januari 2020. Beslut om avgiftsändringar tas i samband med budgetarbete i November. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i senaste årsredovisningen på MOHV.se.

PARKERING
En parkeringsplats ingår i avgiften. Gästparkering finns. Plats för MC finns att hyra i garage för 150 kr/mån (kösystem).

ÖVRIGT
Besök gärna föreningens hemsida på www.fagotten.org.

Föreningen tillåter delat ägande. Rekommendationen från föreningens sida är att den som bor i lägenheten ska äga minst 10%.

Uppgitterna är kontrollerad med berörd förening 2020-07-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser/garage, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter