Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Finalgatan 7B

Arenaparken Lund

3 095 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Finalgatan 7B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 71,50 kvm
säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 49
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 3 095 000 kr utgångspris
Avgift: 4 426 kr/mån inkl värme, VA (kallvatten)
Andel i föreningen: 0,927%
Andel av årsavgift: 1,613%
Driftskostnad 4 320 kr/år
varav
Värme: 960 kr
El: 3 360 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är strikt individuella och kan variera utifrån användning. kostnaden för uppvärmning avser kostnad för varmvatten (övrig värme ingår i avgiften).
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte
Äntligen är en av de populära bostäderna på arenaparken till salu! Denna bostad är välplanerad och ligger högt upp i huset med en stor balkong i rätt väderstreck! Här bor du bra i en modern fastighet med påkostade tillval nära centrum. Välkommen på visning!

Hall
Funktionell hall med goda avhängningsmöjligheter. Hallen har vita väggar och ett fint parkettgolv i ljust askträ som fortsätter vidare ut i vardagsrummet. Det finns en inbyggd skjutgarderob till höger i hallen.

Kök
Snyggt och stilrent kök med granitbänkskiva, mycket förvaring och öppna ytor. Induktionshäll samt ugn, micro, kyl och frys. Plats för större matgrupp om 4-6 personer med en öppen planlösning mot vardagsrummet. Stort fönster och utgång mot balkongen.

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med ett fint parkettgolv och stora fönsterpartier i två väderstreck. Utgång till den härliga balkongen i söderläge.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med ett fint parkettgolv och vita väggar. Stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Fönster i två väderstreck skapar ett fint ljusflöde och utsikt.

Sovrum 2
Mysigt sovrum med plats för säng och förvaring. Parkettgolv och fönster mot husets framsida.

Badrum
Stort helkaklat badrum med dusch, duschväggar, wc, handfat och stor spegel. Badrummet har även en tvättavdelning med stor tvättmaskin och torktumlare samt en praktiskt arbetsbänk och plats till förvaring.

Balkong
Stor och underbar balkong med en härlig utsikt i sydvästläge.

Området
Arenaparken är ett nybyggt och spännande område som vuxit fram i Lund de senaste åren. Det ligger ett olympiskt spjutkast ifrån Stadsparken och är granne med såväl handboll- som fotbollsarenan. Området ligger även med promenadavstånd till Lunds mysiga stadskärna.

Möbler
Finns det intresse så är det möjligt att förvärva en eller flera av möblerna som finns i lägenheten. Separat prislista och specifikation kan skickas över för detta efter önskemål.


Vid ursprunglig upplåtelse tillämpades differentierade kapitalinsatser. Detta bör beaktas vid jämförelse av till exempel månadsavgifter och andelstal (andelstal 2). Detta medför även att månadsavgifter blir differentierade beroende på hur stor insats som ursprunglig bostadsrättshavare valt.
Andelstal 1 för den aktuella lägenheten är: 0.927%
Andelstal 2 för den aktuella lägenheten är: 1,613%

Avstånd och kommunikationer
Närmaste matvarubutiken finns på Lidl (ca 2 min bort) alternativt på karhögstorg (ca 6 min promenad bort). Klostergården centrum finns annars runt hörnet (ca 5 min bort). Där finns matbutiker, pizzeria och skola.
Det tar ca 6-7 min att gå in till stans absoluta centrum. Centralstationen cyklar du till på ca 5 min. Buss 131 (direkt) och buss 130 går från Bankgatan via ruben rausings gata (nrämaste busshållplats ca 4 min bort) till Malmö. Det finns även flertalet stadsbussar som går i närheten. Eftersom Lund är en cykelstad finns det flera cykelbanor att ta sig runt på i närheten av bostaden. På klostergården planeras det för närvarande att byggas en tågstation som boende på Arenaparken kommer kunna dra fördel av. Det kommer nämligen ta några minuter från området till den planerade hållplatsen.

Områdets bästa trea med en stor balkong!

Äntligen är en av de populära bostäderna på arenaparken till salu! Välplanerad trea som ligger högt upp i huset med en stor balkong i rätt väderstreck! Här bor du bra i en modern fastighet med påkostade tillval nära centrum. Välkommen på visning!

Förening

Finalgatan 7B

Förening

Brf Hemmaplan

Allmänt om föreningen

Brf Hemmaplan består av 106 st bostadsrätter fördelade på fyra hus med adresserna Finalgatan 7a-b, 9 samt Mittlinjen 7a-b och 9a-b. Uppförande och byggnation är genomförd av Skanska 2016-2018. Föreningen äger marken. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

TV OCH BREDBAND
Obligatorisk avgift om 180 kr/mån tillkommer för bredband, tv och anslutning till ip-telefoni.
Tv via Com Hem. TV Bas ingår i det obligatoriska tillägget.
Bredband (100/100 Mbit/s) via Com Hem ingår i det obligatoriska tillägget.

Andelstal
Års- eller månadsavgiften består av två delar, årsavgift 1 och årsavgift 2. Andelstal 1 anger andel av de totala kostnaderna föreningen har för gemensamma lån, driftskostnader, avsättningar samt kostnader för kallvatten och värme, och ger upphov till Årsavgift 1. Andelstal 2 anger andel av de kostnader som föreningen har för de lån som tagits på grund av differentierade kapitalinsatser, och ligger till grund för Årsavgift 2. Månadsavgiften beräknas genom summan av Årsavgift 1 och Årsavgift 2 uppdelat på tolv månader.

EKONOMI
Månadsavgifterna höjdes nyligen med en mindre korrigering vid årsskiftet 2020-01-01. Det finns för närvarande inga nya beslut om avgiftsändringar (2020-03-20). Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Mer info om föreningens ekonomi finns i den ekonomiska planen på MOHV.se.
Vid ursprunglig upplåtelse tillämpades differentierade kapitalinsatser. Detta bör beaktas vid jämförelse av till exempel månadsavgifter och andelstal (andelstal 2). Detta medför även att månadsavgifter blir differentierade beroende på hur stor insats som ursprunglig bostadsrättshavare valt.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns lägenhetsförråd, garage, cykelgarage och barnvagnsförråd. I bottenplan på Finalgatan 9 finns sopsortering.

GARAGE
Föreningen har 62 st garageplatser (uppvärmt garage) under mark, 700kr/månad (indexhöjning med 2% per år). Platserna hyrs ut av Q-park. På föreningens fastighet finns också 8 st gästparkeringar.

EL OCH VARMVATTEN
Föreningen har gemensamt el-abonnemang och kommer att debitera respektive bostadsrättshavare för dennes förbrukning av hushållsel. Mätare finns i varje lägenhet. Detsamma gäller för förbrukningen av varmvatten.

ÖVRIGT
Föreningen godkänner delat ägande där den som ska bo i lägenheten måste äga minst 10%. Nästa garantibesiktning kommer att ske 2 år efter tillträde i respektive hus (2 års-besiktning).

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-11-03. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Parkering

Föreningen har 62 st garageplatser (uppvärmt garage) under mark, 700kr/månad. På föreningens fastighet finns också gästparkeringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Arenaparken är ett nytt aktivt område i södra Lund. Ända sedan det första spadtaget togs har området varit på tal som ett av Lunds nya spännande och City-nära områden. Arenaparkens bostadsområde erbjuder något för alla. Ta en kort promenad genom stadsparken och slå dig ner på ett av Lunds många fik och insup den riktiga Lunda-atmosfären. Eller varför inte ta del av de många sportaktiviteter som erbjuds i närheten såsom 24sevenFitness gym på Arenatorget 3 med medlemspriset från 199kr/månad och öppet dygnet runt. Högevalls badet är nära som också har Actic gym (10 minuters promenad) eller den nya parkourbanan på Arena-området. Även utegym och löparspår finns nära, för att inte nämna idrottsplatsen och ishallen som ligger alldeles i närheten. Dags att komma i form!

Närservice

Stor Lidl butik finns precis intill området. Även mindre livs och pizzeria finns i området.

Kommunikation

Är du cykelburen som så många andra Lundabor tar du dig enkelt upp till stan och Universitetsområdet och LTH. Om du lämnar cykeln i cykel-förrådet kan du promenera till stan på drygt 10 minuter. Föredrar du bussen finns hållplatsen "Lund Arenan" för stadsbuss med linjenummer 1 väldigt nära på avstånd. Här stannar och avgår även regionsbussar. Något mer söderut på Klostergården finns stadsbuss nr 6 men också en servicelinje som stannar vi pårop/vink. Allmänna avstånd med bil att känna till kan vara, 15 min Malmö, 15 min Eslöv, 30 min Landskrona, 40 min Helsingborg, 30 min Malmö Airport.

Parkering

Området består av en rad olika bostadsrättsföreningar och de flesta erbjuder garageplatser under husen. Gästparkeringar finns också.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter