Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Finalgatan 17b

Arenaparken Lund

1 995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Finalgatan 17b

Antal rum 1 rum + kök
Boarea 41,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1202
Våning 2 av 15, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 2 513 kr/mån inkl värme, VA, kabel-tv, bredband & BR-tillägg i hemförsäkringen.
Andel i föreningen: 0,008137%
Andel av årsavgift: 0,82759%
Driftskostnad 4 618 kr/år
varav
El: 3 900 kr
Försäkring: 718 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnad för hushållsel och försäkring är individuell och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning. Publicerade siffror är nuvarande ägares faktiska kostnader (Länsförsäkringars ungdomsförsäkring).
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten hör ett källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 11 juli 2017
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Klosterbacken 7
Missa inte möjligheten att bli ägare till denna exceptionellt fina etta i ett Lunds ståtliga landmärken - Arenatoppen. Med en ljus och öppen planlösning, stort välutrustat kök och ordentlig sovalkov ges känslan av att lägenheten är större än sina 41 kvm. Detta är en riktigt skön etta med stort badrum med egen tvättmöjlighet och för dig som är kräsen kommer du inte bli besviken.

Arenaparken är ett nytt aktivt område i södra Lund med utmärkt läge. Ända sedan det första spadtaget togs har området varit på tal som ett av Lunds nya spännande och City-nära områden. Arenaparkens bostadsområde erbjuder något för alla. Ta en kort promenad genom stadsparken och slå dig ner på ett av Lunds många fik och insup den riktiga Lunda-atmosfären. Eller varför inte ta del av de många sportaktiviteter som erbjuds i närheten såsom 24sevenFitness i botten på huset med medlemspriset från 199kr/månad och öppet dygnet runt. Högevallsbadet är nära som också har Actic gym (10 minuters promenad) eller den nya parkourbanan på Arena-området. Även utegym och löparspår finns nära, för att inte nämna idrottsplatsen och ishallen som ligger alldeles i närheten. Dags att komma i form! Är du, eller "soon to become" student är läget toppen, du når universitetsområdet och Juridicum på 10 minuters cykel och Ekonomicenter & LTH på ytterligare 5 minuters cykel. Om vädret inte inbjuder till en cykelburen färd, finns det bra kommunikation i form stadsbuss som går med täta avgångar bara någon minut från lägenheten och regionsbuss ännu närmre. Precis i närheten ligger stor Lidl-butik och i närheten finns även COOP och Netto.

Helt enkelt en riktigt bra etta i ett riktigt bra utförande på ett riktigt bra läge!

HALL
För att skapa en fin enhetlighet och ett bra "flow" i bostaden har man låtit integrera samtlig förvaring i hallen och försett den med vita skjutdörrar. Denna lösning är både praktisk och riktigt snygg. Garderoberna är inredda och anpassade för såväl städ- som klädförvaring med reglerbara hyllplan och klädstänger. Innanför entrédörren ligger mörk klinker som sedan övergår i vitsåpad ekparkett och golvsocklar i samma utförande.

KÖK
Det är ofta tillvalen och utformningen av köket som gör den stora skillnaden i en nyproducerad etta. Här har man valt ett utförande med spegelluckor från Marbodal, något som både skapar liv och karaktär för hela lägenheten tack vare den öppna planlösningen. Ljus laminatskiva som passar riktigt bra ihop med det vitsåpade golvet. Fint infällda spotlights under väggskåpet och flera eluttag för din kaffe- och bakmaskin. Mitt emot köksinredningen finns två inbyggda högskåp för extra förvaring eller skafferi. Även dessa är försedda med samma luckor. Med tanke på lägenhetens storlek är köket mycket väl tilltaget och förvaringen är mycket bra och ytorna med, här samsas på två matlagningsglada utan problem. Vid fönsternischen, i anslutning till köket, ges ett bra utrymme för en stor matplats.

Vitvaror: inbyggnadsugn, spishäll i glanskeramik, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, kombinerad kylfrys samt fläkt.
Samtliga vitvaror är från Husqvarna, sånär som på fläkten som ingår i fläktsystemet och därför är av fabrikat Franke. Specifik förteckning för maskinerna kan fås av ansvarig mäklare.

SÄLLSKAPSRUM M. SOVALKOV.
Något som många ettor saknar är en sovalkov vilket begränsar möbleringsmöjligheterna. Att ha en naturligt avgränsad sovplats är verkligen att föredra och bidrar till att den övriga ytan växer och kan istället uteslutande användas åt det sociala med mat-, arbets- och soffplats och känslan av att ha ett eget sovrum är nära. Gardiner på måttanpassad takskena gör att man kan stänga om sig, denna ingår i köpet. Rummet är stort och det ryms utan problem stor soffa och soffbord och väljer man en soffa av nättare modell går det även att få in en arbetsplats i rummet. Fönsternischen vid matplatsen med glasrutor i två väderstreck och den snedställda väggen i sällskapsrummet bidrar till karaktär i bostaden, för att inte nämna den franska balkongen som dessutom skänker extra ljus och de fina fönsterbänkarna i sten.

BADRUM
Stort och rymligt badrum med egen tvättmaskin och torktumlare (Husqvarna). Bra avlastningsyta ovanför maskinerna och dubbla vägghända linneskåp. Dusch med vikbara duschdörrar i klarglas, tvättställ med utdragbar förvaring, spegelskåp, handdukstrok samt WC. Mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar.
Riktigt skön etta i Arenatoppen - missa inte!

Förening

Finalgatan 17b

Förening

Brf Arenatoppen

Allmänt om föreningen

Brf Arenatoppen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter 76 lägenheten med bostadsrätt med adress Finalgatan 17b. Huset stod färdigt december 2015. Föreningen äger marken. Föreningen har inte höjt avgiften sedan starten och inför 2018 höjs inte avgiften, kontrollerat med ordförande 2017-12-19. Styreslens syn på ekonomin är att den är mycket god. Inget större underhåll är planerat närmsta tiden då huset fortfarande är så pass nytt.

TV & BREDBAND
Både tv och bredband levereras av Comhem. 50mbit bredband samt digitalt basutbud för kabel-tv ingår i avgiften.

PARKERING
Det finns 42 parkeringsplatser i källargarage, det drivs av LKP AB, månadskostnad 800kr. I garaget finns även gästparkering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns låsta cykelförråd och på entréplan barnvagnsförråd.

ÖVRIGT
Extra lyx är att i botten på huset finns 24Seven gym med månadskort från 199kr/månad.
Föreningen accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelseavgiften 2,5 % av prisbasbeloppet betalas av köparen
Pantsättningsavgiften 1,0 % betalas av pantsättaren. I avgiften ingår tillägget för bostadsrättstillägget, detta innebär att du som medlem inte behöver teckna till detta som ett tillägg till din hemförsäkring.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Området

Arenaparken är ett nytt aktivt område i södra Lund. Ända sedan det första spadtaget togs har området varit på tal som ett av Lunds nya spännande och City-nära områden. Arenaparkens bostadsområde erbjuder något för alla. Ta en kort promenad genom stadsparken och slå dig ner på ett av Lunds många fik och insup den riktiga Lunda-atmosfären. Eller varför inte ta del av de många sportaktiviteter som erbjuds i närheten såsom 24sevenFitness i botten på huset med medlemspriset från 199kr/månad och öppet dygnet runt. Högevalls badet är nära som också har Actic gym (10 minuters promenad) eller den nya parkourbanan på Arena-området. Även utegym och löparspår finns nära, för att inte nämna idrottsplatsen och ishallen som ligger alldeles i närheten. Dags att komma i form!

Närservice

Stor Lidl butik finns precis intill området. Även mindre livs och pizzeria finns i området.

Kommunikation

Är du cykelburen som så många andra Lundabor tar du dig enkelt upp till stan och Universitetsområdet och LTH. Om du lämnar cykeln i cykel-förrådet kan du promenera till stan på drygt 10 minuter. Föredrar du bussen finns hållplatsen "Lund Arenan" för stadsbuss med linjenummer 1 väldigt nära på avstånd. Här stannar och avgår även regionsbussar. Något mer söderut på Klostergården finns stadsbuss nr 6 men också en servicelinje som stannar vi pårop/vink. Allmänna avstånd med bil att känna till kan vara, 15 min Malmö, 15 min Eslöv, 30 min Landskrona, 40 min Helsingborg, 30 min Malmö Airport.

Parkering

Området består av en rad olika bostadsrättsföreningar och de flesta erbjuder garageplatser under husen. Gästparkeringar finns också.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter