Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Majvägen 11

Bergviken Luleå

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Majvägen 11

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 25,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 207009001-0109
Våning -1 av 3, hiss finns ej
Kommentar Källarplan
Ekonomi Avgift: 1 010 kr/mån inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV, bredband, sophantering och bostadsrättstillägg.
Andel av årsavgift: 0,45795%
Reparationsfond: 386 kr
varav
Beräknat antal pers: 1
Tillträde Snabbt tillträde löses!
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955 + 2018
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 8 juni 2018
Energiklass: C
Primärenergital: 115 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Gulsporren 1

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Här finns tre garderober som ger goda förvaringsmöjligheter. Ekparkettgolv och vitmålade väggar som löper vidare in i lägenheten.

ALLRUM

Lägenhetens allrum erbjuder plats för allt det man behöver. Här finns en praktisk sovalkov med plats för en lite bredare säng. I övrigt finns utrymme för skrivbord, fåtölj, matgrupp och övriga förvaringsmöbler. Generösa fönster i två väderstreck ger fint ljusinsläpp till lägenheten. Kokvrån erbjuder ett trinettkök med mindre kylskåp, diskho och skafferi. I denna del av lägenheten ligger det ett praktiskt klinkergolv i mörkgrått.

BADRUM

Det helkaklade badrummet har en trivsam golvvärme och erbjuder oss en duschhörna, WC, handfat samt spegel med belysning. Vita kakelplattor och mörkgrått klinker med trivsam golvärme.

ÖVRIGT

Till lägenheten finns ett tillhörande förråd.

Nyrenoverad och fräsch etta på Bergviken!

- Låg avgift på 1 010 kr
- Närhet till stadskärnan & LTU
- Ljust och fräscha ytskikt
- Välplanerade kvadratmetrar
- Rymligt och helkaklat badrum med golvvärme
Varmt välkommen till denna trevliga enplanare på 25 m². Välplanerade kvadratmetrar med smart planlösning fördelat på kokvrå, allrum med plats för både fåtölj, skrivbord, sovalkov och garderober samt ett helklinkrat badrum med duschhörna och golvvärme. Enhetliga golv i hela lägenheten samt praktiskt klinker i kokvrån och ett fint ljusflöde tack vare generösa fönster.

Bergviken är ett omtyckt och populärt område som ligger ca 2,5 km från både centrum och Luleå Tekniska Universitet. I området Kallkällan/Bergviken finns bland annat kiosk, grill, solarium och postterminal. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum, Coop Norrbotten Arena och Crossfit Holistic. Det finns gott om både bussförbindelser och fina cykelvägar till både centrum och Luleå Tekniska Universitet (LTU).

På Bergviken har du även närhet till naturen trots det korta avståndet in till centrum. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och har en motionsslinga med elljus samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla dess håll.

Förening

Majvägen 11

Förening

Luleåhus nr 9

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Luleåhus nr 9 äger fastigheten Gulsporren i Luleå kommun. På fastigheten uppfördes under 1955 6 st flerfamiljshus med 208 bostadsrätter fördelat på adresserna Majvägen 11-21, Källgatan 2-8 och Ljunggatan 2-4. Föreningen har flertalet gemensamma utrymmen som man har tillgång till: tvättstuga, torkrum, cykelförråd, bastu och samlingslokal. Inom föreningen finns tillgång till en gemensam grillplats med utemöbler. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam där bostadsrättstillägg ingår.

Lägenhetsfördelning:
- 27 st 1 rum och kök
- 69 st 2 rum och kök
- 12 st 3 rum och kök

Tv och bredband

Kabel-TV och bredband (100 Mbit/s) via Comhem. Föreningen har ett gemensamt avtal tecknat så grundutbudet av TV-kanaler samt bredband ingår i avgiften.
Det finns även möjlighet att teckna separat avtal med Bredbandsbolaget.

Parkering

I föreningen finns det 23 st garageplatser och 49 st parkeringsplatser med motorvärmare. Separat kösystem.
Det finns 3 olika storlekar på garage varav mellanstorleken kostar 180 kr/mån, kostnad för motorvärmarplats är 150kr/mån inkl el.
Kort kö till bilplats.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen planerar en höjning av avgifterna under 2021, ej beslut om vilken höjning ännu. Senaste höjningen gjordes under 1990.

Renoveringar - utförda och planerade

- 2021: Dränering av vissa gårdar planeras
- 2020: Relining av avloppsstammar.
- 2014: Renovering och inglasning av balkonger
- 2009/2008: Byte av garageportar
- Ca 1990: Stambyte

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

På Kallkällan finns en grusplan som under sommaren används som fotbollsplan och under vintern som hockeyrink. Idrottsarenan Skogsvallen är hemmaarena för IFK Luleå och alldeles intill Skogsvallen finns en tennisplan och pulkbacke. Luleå Kanotförening har även de sina lokaler på Skogsvallen. Nya Läroverket är en friskola med förskoleklasser och årskurs 1 till 9 som finns i de lokaler där gymnasieskolan Midskogsskolan tidigare fanns. Upptagningsområdet är hela Luleå. I de lokalerna finns också en kommunal Montessoriskola samt Luleå Kulturskola. Mjölkuddsberget ligger endast ett stenkast bort och inrymmer kommunalt vattentorn, motionsslinga med elljus där stadens elitlag skid- och löptränar samt blåbärsmarker, grillplatser och fin utsikt över Luleå åt alla håll.

Närservice

I området Bergviken/Kallkällan finns kiosk, grill, solarium, frisörer, postterminal och hobbybutiker. Går man över järnvägen kommer man till stormarknaden Kvantum och Coop Norrbotten Arena.

Kommunikation

Busshållplats finns i närheten. Det är cirka 3 km till både centrum och Luleå Tekniska Universitet.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter