Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Rosengrens Gata 3A

Limhamns Sjöstad Limhamn

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Rosengrens Gata 3A

Antal rum 3 rum
Boarea 73,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 1102
Våning 2 av 6, hiss finns
Ekonomi Avgift: 4 350 kr/mån Ink va, vatten,och bostadstillägg. Tillkommer kabel-tv och bredband: +235kr
Andel i föreningen: 0,89951%
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt - Säljaren disponerar ett källarförråd.
- Kostnad för varmvatten & hushållsel tillkommer avgiften(släp på 3 månader) och debiteras den enskilde medlemmen den faktiska förbrukningen.

Byggnad

Byggnadsår 2018
Energideklaration Finns för närvarande inte

Hall

Vi välkomnas in i en luftig hall med vita väggar och grå klinker på golvet.

Sovrum

I barnrummet finner vi vita väggar och ekparkett på golvet. Fönster även här med havsutsikt.

Sovrum

Rymligt sovrum med gaderobsvägg och plats för både dubbelsäng och kontorshörna. Fönsterparti mot balkongen och havet som ger både gott om ljus dagtid och luftar skönt.

Badrum

Generöst till ytan och helkaklat med vitt kakel på väggar och ljusgrått klinker på golv. Duschhörna med glasväggar, WC, kommod med handfat, tvättmaskin ,tvättmaskin och en mörkare bänkskiva ovan på som fungera bra som arbetsyta/avlastningsyta vid tvätt och annat , samt extra förvaringsskåp där ovan.

Vardagsrum/Kök

Både kök och vardagsrum är separata men ändock tack vare den moderna planlösningen öppna och känns integrerade. De binds samman med möjlighet till en större matgrupp om 6- 8 personer och ger en härlig oas för umgänge mellan den större soffgruppen som ryms i bortre änden av vardagsrummet, och matlagningen i köket . Vardagsrummet är för övrigt mer än generöst tilltaget, med större fönsterpartier som möjliggör härligt ljusinsläpp tillsammans med utgången till en större balkong som bjuder på magisk havsutsikt.

Kök

Köket är inrett i stilrena kulörer med vita skåpluckor och ljus beige stänkskydd ovan vask och arbetsytor. Bänkskivan går mörkare trä. Maskinell utrustning består av kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, micro, samt diskmaskin.

Balkong

Rymlig inglasad balkong med magisk utsikt över hamn och hav. Dom flesta dagarna ser man även över till Köpenhamn. Glaspartierna går lätt öppna upp en vacker sommardag och där är inte inglasar hela balkongen ut, utan ger oss en altankänslan med en hälig "uteplats". Balkongen ger gott om plats för stort matsalsbord eller ett större möblemang.

Genomgående trea med magisk havsutsikt över Öresund!

Tänk att få vakna upp till bilden av livligt hav varje dag! Hur fantastiskt? Nu kan de bli din vardag!
Med havsutsikt i alla rum, optimal planlösning, nyproduktionskänsla, modern maskinpark, insynsskyddat, bra förvaringsmöjligheter och det bästa av allt en stor balkong mot härliga Öresund. Balkongen är inglasad till en viss del, vilket ger en härlig terasskänsla. Balkongen används i stort sett året om som ett extra rum och är ca 12 kvm stort.

Under oss har vi det härliga promenadstråket mot Lagunen och Ribban. Just här nedan är det aningen lugnare än övriga stråket.
Välkomna hem!

Förening

Rosengrens Gata 3A

Förening

HSB BRF Kaptenen på Limhamn

Allmänt om föreningen

I föreningen finns 99 lägenheter, källargarage, en övernattningslägenhet men inga gemensamma tvättstugor. Föreningens areal är 4 473 m2 och bostadsytan är 7 968 m2. Ytterligare information finns bland annat i årsredovisningen som återfinns på hemsidan.

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Bahnhof gällande bredband med hög uppkopplingshastighet. Samt med Sappa gällande TV-tjänster. Kostnad 235:-/månad inkl. ett basutbud av Tv-kanaler.

Parkering

Totalt finns 86 st. parkeringsplatser, 78 st. i garaget varav 10 st. är elbilsplatser och 8 st. utomhus. Det finns 5 mc platser i garaget. Kostnad för bilplatser i garaget är 1000:-/månad och mc 500:-/månad. Kostnad för utomhus är 500:-/månad. För parkeringsplatser finns ett kösystem som hanteras digital genom Mitt HSB.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningens ekonomiska situation kan bedömas som stark. Avgiftshöjning kommer att ske 1 maj med 2 % för att täcka allmänna kostnadsökningar. Garagehyrorna är oförändrade. Här finns föreningens årsredovisningar publicerade.

Övrigt

Tillsyn:
I samband med överlåtelse av bostadsrätten utförs tillsyn av vicevärden. Men en tillsyn ska inte förväxlas med en formell besiktning. Vid en tillsyn kontrolleras sådant som föreningen ansvarar för till exempel avlopp, ventilation, bärande väggar osv. Kontakta förvaltningen för tidsbokning.

Övernattningslägenhet:
I föreningen finns en övernattningslägenhet för uthyrning. Bokning görs digitalt, instruktioner finns här, och kostnar 250 kr/dygn.

Förråd:
Det finns ett källarförråd till resp. lägenhet. Storleken på förrådet är olika beroende på storlek på lägenhet. Karta var förråden finns återfinns på hemsidan. I källaren finns ett cykelförråd samt flera cykelställ i markplan.

Trivsel och gemenskap:
I föreningen finns en trivselgrupp med uppdrag att öka trivseln för de boende. Boule spelas varje onsdag och söndagar när vädret tillåter detta.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Limhamns Sjöstad är ett av Malmös mest expansiva områden just nu. Snart växer här ett eget centrum fram i området och det läggs stort fokus på kvalitet och praktikalitet. I närområdet finns massor att upptäcka, både för stora och små. På andra sidan av gräskullen vid Vaktgatan finner du den mysiga småbåtshamnen, Hylliekrokens golfbana, Limhamnsfältet och salta dopp på Ribban. Här hittar du även den nya Glasbruksparken där även Glasbruksskolan med åk F till 6 planerar att öppna i området. Redan nu finns Sjöstadsskolan med åk F till 6. I Limhamns livfulla centrum finns det mesta du behöver i vardagen, som mysiga restauranger, butiker, livsmedel, apotek, vårdcentral, systembolag samt flera caféer, ett måste är fiket "Kaka på kaka". Vill du hellre se vad city har att erbjuda tar buss nr 7 dig snabbt in till stadskärnan. Gillar man att bo i ett expansivt område i pittoresk hamnmiljö, är detta platsen för dig!

Bilder

Visa alla

HitCounter