Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älggatan 18B

Limhamn

1 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Älggatan 18B

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 43,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 707
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr utgångspris
Avgift: 2 753 kr/mån Inkl. värme, VA och kabel-tv
Pantsatt Nej
Allmänt Andelstal insats: 0,51658%
- Det andelstal som är angett är det som föreningen lämnat. Andelstal gällande årsavgift har föreningen ej lämnat.
- Säljaren disponerar i dagsläget över: Två stycken källarförråd.
- Utöver månadsavgiften tillkommer 75 kronor per månad för bredband.
- Utöver månadsavgiften tillkommer 150 kronor per månad i preliminär förbrukning av el och sedan debiteras lägenhetsinnehavaren för den faktiska förbrukningen av el.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag , mekanisk till- och frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 9 september 2019
Energiklass: -
Primärenergital: 170 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kanariefågeln 3
Välkomna till lugna Limhamn, välrenommerade Brf Kanariefågeln och denna genomgående etta med stor balkong. Perfekt placerad en hög halvtrappa upp finner vi lägenheten som bjuder på en helt renoverad interiör med helkaklat badrum från 2016, kök som moderniserats 2020 och nymålade väggar i samtliga rum. Kvadratsmarta lösningar som sovloft i kombination med genomgående planlösning och mycket förvaring gör att lägenheten upplevs större än sina 43 kvadratmeter. Brf Kanariefågeln är en välskött förening med god ekonomi, mycket låg belåning och bra avgifter. Huset är i mycket bra skick och utemiljön erbjuder stora och välskötta grönytor, sittplatser och parkeringsmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

Lägenhetens 43 kvadratmeter disponeras enligt följande:

HALL
Vi välkomnas av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter, plats för sko- och hatthylla och extra möbel. I hallen finns en inbyggd garderob för förvaring, väggarna går i beigea toner och på golvet ligger ljus klinker.

KÖK
Stort och ljust kök som har moderniserats under 2020 med nymålade luckor i beigea toner, ny kyl/frys i rostfritt utförande och nya öppna hyllor. Här erbjuds mycket förvaring i form av beigea över- och underskåp med svarta beslag som kombineras med ljus bänkskiva och ljust kakel ovanför köksbänken. Köket är utrustat med kyl/frys, spis och spisfläkt i rostfritt. Här finns även utrymme för matplats för cirka 4-6 personer. Vitmålade väggar och ljust laminatgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum som helrenoverades 2016 i moderna och tidlösa färger. Badrummet är utrustat med en rymlig duschdel med platsbyggd hyllförvaring, tvättställ med vitt underskåp och spegel ovanför samt wc-stol i vitt porslin. Väggarna är vitkaklade med mörk mosaik i en del av duschen och klinkergolvet går i snyggt mörka toner.

VARDAGSRUM
Ett stort vardagsrum med ett härligt ljusinflöde från det stora fönsterpartiet. I dagsläget är vardagsrummet utrustat med ett platsbyggt sovloft med skrivbord och förvaring under. Här finns även en rymlig inbyggd garderob med plats för byråer, hyllor och klädstänger. För den som inte önskar ha kvar sovloftet finns här plats för både dubbelsäng, större soffa, skrivbord och förvaringsmöbel. Väggar målade i beige nyans och på golvet ligger snygg parkett.

BALKONG
En helt fantastisk inglasad balkong i soligt läge med utsikt över föreningens innergård. Balkongen ger utrymme för större soffmöbel och extra förvaringsmöbel och kan användas som ett extra rum till lägenheten. Vitmålad panel på väggarna och mörkt laminatgolv.

Genomgående 1:a med fönster i både österläge och västerläge!

Välkomna till lugna Limhamn, välrenommerade Brf Kanariefågeln och denna genomgående etta med stor balkong. Perfekt placerad en hög halvtrappa upp finner vi lägenheten som bjuder på en helt renoverad interiör med helkaklat badrum från 2016, kök som moderniserats 2020 och nymålade väggar i samtliga rum. Kvadratsmarta lösningar som platsbyggt sovloft i kombination med genomgående planlösning och mycket förvaring gör att lägenheten upplevs större än sina 43 kvadratmeter. Brf Kanariefågeln är en välskött förening med god ekonomi, mycket låg belåning och bra avgifter. Huset är i mycket bra skick och utemiljön erbjuder stora och välskötta grönytor, sittplatser och parkeringsmöjligheter. Varmt välkommen på visning!

Förening

Älggatan 18B

Förening

Brf Kanariefågeln

Allmänt om föreningen

Brf Kanariefågeln är en äkta förening som bildades 1947. Sammanlagt har föreningen 149 bostadsrätter och två lokaler som hyrs ut. Föreningen äger fastigheten och HSB sköter den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Föreningen är inte medlemmar i HSB, de köper endast tjänster från dem. Inget medlemsskap i HSB krävs för de boende.

HUSETS SKICK
Sedan 2000 har föreningen genomfört följande projekt:

– 2020: Gruppanslutning till Bredband2. Bredband ingår i månadsavgiften (75 kr per månad)
– Kodlås på entredörrar, sophus och cykelkällare 2019
– Ny dränering, gångar och planteringar för entresidorna för husen på Västanväg. Häck och staket sätts längs Västanväg 2017-2018. Övriga hus dränerades 2009.
– Ny styr- och reglerutrustning för värmesystemet 2016.
– Uppgradering av tv-nätet (Com Hem) för digital/HD/bredbandsmöjligheter 2016.
– Nya tvättmaskiner och torktumlare plus en fjärde tvättstation 2016.
– Installation av bredbandsnät via fiber från Bredbandsbolaget 2014. Sedan 2020 är Bredband2 leverantör av bredband.
– Renovering av källartrappor/cykelnedfarter på samtliga sju hus 2014.
– Yttertaken nya på samtliga hus 2013-2015.
– Nya gångar, nya planteringar, nya gatubrunnar och ny plattläggning längs Älggatan, 2012.
– Inglasade balkonger 2011
– Relining av avlopp 2009-2013
– Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna och portar i ek
– Ny el dragen i samtliga fastigheter/lägenheter
– Ytterbågarna på fönsterna bytta till aluminum
– Nya värmeväxlare och termostater
– Dränering av husens grundmurar 2009

Under september kommer föreningen påbörja renovering av taket på tvättstugan. Det kommer att göras följande: taket renoveras med ny papp och sedumgräs som ytskikt (som på skolan mittemot). Det blir nya räcken och plåtarbeten, det kommer att ske en del betongrenovering och annat som inte syns (men behövs). Gången över byggnaden kommer att renoveras. Den vita putsen på kontorsbyggnaden kommer att renoveras på både fram och baksida.

Föreningen har en underhållsplan utarbetad av en byggkonsult 2012/13 med löpande uppdateringar och en större revision 2018. Planen är ett levande arbetsdokument för styrelsen och ändras i takt med att vi genomför projekt och renoveringar. De använder sig av utomstående konsulter och besiktingsresurser för att få korrekt utförda upphandlingar, jobb och kvalitet när det gäller större projekt och där de känner att det behövs.

EKONOMI
Det finns inga fastlagda avgiftshöjningar men räkna med cirka 2-4% årligen. Höjningarna är till för att täcka upp för allmänt ökande kostnader men även för att kommande renoveringar och projekt.
Föreningen tar enligt stadgar och lag ut pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp och 2.5% av gällande prisbasbelopp i överlåtelseavgift vilka faktureras köparen.

GEMENSAM EL
El debiteras (utöver månadsavgiften) som en schablonkostnad om 150 kr per månad. Den boende behöver alltså inte ha något eget elabonnemang. Avläsning jämfört med verklig förbrukning sker i december månad. Eventuellt överskjutande förbrukning debiteras i mars/april kommande år.

KABEL-TV OCH BREDBAND
TV-leverantör är Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen är gruppansluten till Bredband2 och alla lägenheter har 1Gbit bredband. För detta tas en avgift på 75 kr per månad ut.

PARKERING
Föreningen har ett fåtal parkeringsplatser vid Älggatan. Dessa kan hyras för 300 kr per månad och det är kö. Hyran för platserna kommer 2020-21 att justeras så att de kostar som boendeparkering på gatan (450 kr per månad, februari 2020).

I övrigt hänvisas till gatuparkering. Det är från oktober 2020 boendeparkering i området. Se malmo.se för vidare information.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en stor tvättstuga (separat ingång) mellan Älggatan 18 och 20 med fyra tvättstationer och torkrum. Tillgång till bastu med omklädningsrum och dusch för föreningens medlemmar. Cykelrum i källaren.

ALLMÄN INFORMATION
Ett tillverkningsfel i vissa av glasen på balkongerna gör att det bildas vita fläckar i nederdelen på grund av fukt som dras upp i rutorna. Föreningen står för utbyte av dessa glas. Det finns i nuläget ingen tidpunkt för utbyte. Det är ofarligt med fläckarna då det är laminerade glas, det vill säga att två glasskivor som är limmade på en plastfilm. Glasen kan alltså inte spricka sönder. Så fort det finns någon info i fallet kommer detta att kommuniceras ut till de boende. Någon fastställd tidpunkt för utbytet finns alltså inte.

Föreningen gör i samband med överlåtelse en enklare syn av lägenheten för att kontrollera skick och eventuella brister gällande de saker som föreningen har intresse och ansvar för. De kontrollerar endast de anläggningar och system som föreningen ansvarar för (tex avlopp, ventilation, elmätare etc). Köparen informeras om att de övertar ansvar för felaktiga eller otillåtna ändringar och renoveringar utförda av tidigare ägare.

För mer info: http://www.kanariefageln.se/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter